Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Irodát nyit a Démász, ha kötelező

Ha az energiahivatal szabályozza az ügyfélszolgálatok megnyitását, a Dél-magyarországi Áramszolgáltató is eleget tesz az elvárásoknak, és megnyitja a vásárhelyi irodát. Az energiahivatalnál megerősítették: a szabályozás nem késik. Azt egyelőre nem számolták ki az áramszolgáltatónál, mennyibe kerül az ügyfélszolgálat fönntartása.
Nem érdeke az időhúzás a Dél-magyarországi Áramszolgáltatónak. Ezért aztán, ha az energiahivatal szabályozza az ügyfélszolgálati irodák megnyitását, a szolgáltató eleget tesz az előírásoknak – tudatta lapunkkal Kovács Krisztina, a Démász kommunikációs igazgatója. Hangsúlyozta: ehhez azonban érvénybe kell lépnie a szabályozásnak. Felvették a kapcsolatot a vásárhelyi polgármesterrel a kirendeltség újbóli megnyitásáról, de konkrétumokról igazán csak akkor tudnak megállapodni, ha elkészült a határozat. Addig például azt sem lehet pontosan tudni, hogy a szolgáltatónak mennyibe kerül az ügyfélszolgálati iroda fenntartása.

Kovács Krisztina továbbá azt is hangsúlyozta: nem érdekük, hogy a fogyasztó elégedetlen legyen. Tapasztalataik szerint a telefonos ügyfélszolgálat hatékony, időt lehet vele nyerni, hiszen nem kell sorban állni, egyébként pedig folyamatosan fejlesztik.

Mint arról már beszámoltunk, az energiahivatal szabályozására vár a tavaly bezárt kirendeltség újbóli megnyitását kérő vásárhelyi önkormányzat is. Nagy Tibor, az energiahivatal fogyasztóvédelmi osztályának vezetője megerősítette lapunknak, hogy a szakmai egyeztetéseken túljutottak, s január elsejétől hatályba léphet a kirendeltségek nyitásáról szóló határozat. Így aztán a megyei jogú városokban – Vásárhelyen is – heti 40 órás nyitva tartással fordulhatnának a fogyasztók az ügyfélszolgálat munkatársaihoz.

Ugyanakkor Nagy Tibor azt is megjegyezte: a szolgáltatók megtámadhatják a határozatot, s bírósághoz fordulhatnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmillió forintba került, egy év alatt tönkrement

Egy év után megint fel kell újítani a vasúti átjárót a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utca végénél, az… Tovább olvasom