Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Ismerős arcokkal érkezik a Mikulás

Hódmezővásárhely - December hatodikán, este hét órakor Kerítést bontok című albumukat mutatja be az Ismerős Arcok együttes Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
A zenekar a tőle megszokott igényességgel és érzelemgazdagsággal varázsol el mindenkit, aki nem bánja, hogy szembe kell néznie saját magával és mindazzal, ami történt velünk az elmúlt négy évtizedben.

Ismerős Arcok.
Ismerős Arcok.

Az 1999-ben alakult magyar rockzenekarnak eddig hat nagylemeze jelent meg és egyre ismertebbek az egész Kárpát-medencében. Dalaik témái között a legjellemzőbb gondolatok a család, a hazaszeretet és a közösségben való létezés fontossága. A legújabb, Kerítést bontok című albumának dalai egy, a jelenlegi határainkon kívül született fiatalember első negyven évéből kimerevített pillanatképek. Ezeket láthatjuk és élhetjük át, emlékezve a saját életünkre a hatvanas évek végétől napjainkig.

Miután a történetírás szempontjából nem folyt túl sok vér ezekben az időkben, részletes feljegyzésekre sajnos nem számíthatunk. Az elbeszélésekből azonban értesülhettünk arról, hogy létezett valamikor egy „nagy generáció". Ha ez így van, akkor bizony mi - akik ezekben az években születtünk -, a legkisebb generáció vagyunk, amely idehaza valaha élt és létezett. Belenőttünk a hazugságokba, hogy aztán ifjú felnőttként nem értve az egészet, egy pillanatot se élvezhessünk maradéktalanul a ránk zuhanó szabadságból. Takarítva a legendás „nagy generáció" után maradó romokat, szerettünk és sírtunk, verekedtünk és féltünk, veszítettünk és nem győztünk. Ez az életünk, és erről kívánunk nyomot hagyni. Nem feltétlenül bírálni, de nem is elfeledkezni a felelősségről és felelősökről." – nyilatkozta Nyerges Attila zenekarvezető az új albumról.

Olvasóink írták

  • 2. énkérekelnézést 2012. december 05. 19:48
    „Csak így tovább ,,,nagyon jól zenélnek ,gratulálok nekik.”
  • 1. bölcsleo 2012. december 04. 23:19
    „na végre..........ott leszünk.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekkarácsony Hódmezővásárhelyen

Az esztendő végének közeledtével egyre több családnál tervezik a karácsonyt, azt, milyen meglepetéssel kedveskednek szeretteiknek. Tovább olvasom