Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi sportcsarnokot

Hódmezővásárhely - A hároméves folyamat végére sikerült pontot tenni - közölte Almási István polgármester kedden az alföldi város közgyűlésének rendkívüli ülésén.
Szeptembertől ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi Balogh Imsi Sportcsarnokot – közölte Almási István (Fidesz) polgármester kedden az alföldi város közgyűlésének rendkívüli ülésén.

Hároméves folyamat végére sikerült pontot tenni, szeptembertől napi 16-18 órában hódmezővásárhelyi diákok és sportegyesületek használhatják majd a létesítményt – mondta a politikus.

Végh Ibolya aljegyző emlékeztetett, az önkormányzat 2011 szeptemberében felmondta a beruházó céggel, a K-Art Építészstúdió Kft.-vel a PPP-konstrukcióban három évvel korábban épült sportcsarnok üzemeltetésére kötött szolgáltatási szerződést.

A következő évben a kormány a PPP-szerződések felülvizsgálatáról döntött az ingatlanok olcsó és hatékony működtetése érdekében. A folyamat során a sportcsarnok állami tulajdonba került - közölte az aljegyző.

A közgyűlés egyhangú döntése alapján az önkormányzat bérleti szerződést köt az állammal, így szeptember 1-jétől a város üzemeltetheti az intézményt. A város egyeztet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, annak érdekében, hogy a helyi oktatási intézmények a legoptimálisabban tudják használni a sportcsarnokot.

A Hódmezővásárhely belvárosban felépült – nemzetközi kosárlabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas – sportcsarnokot 2008 augusztusában adták át.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden rendőrt följelentett Borbás

Hiába kérte Borbás Zoltán, hogy ne Csongrád megyei rendőrök vizsgálják a házánál történt bűnesetet. Tovább olvasom