Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Ismét kétirányú a Vámház utca Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Három hónap után ismét kétirányúvá vált a Béketelep felől az ipartelep felé vezető legrövidebb út, a Vámház utca.
Aláírásgyűjtés indult nemrégiben, hogy a város tegye ismét kétirányúvá a Rárósi utat a 47-es főúttal összekötő, a katolikus és nazarénus temető közt húzódó Vámház utcát. A forgalmat itt mintegy három hónapja egyirányúsították, mégpedig úgy, hogy a Városellátó telephelyének bejáratától a Rárósi útig tartó mintegy harmincméternyi szakasz mindkét irányba járható volt, míg az onnan a 47-esig tartó több száz méteres részre éppen a főút felől nem lehetett gépjárművel behajtani.

– Bár gyéren lakott az utca, de azért 60–70 aláírás is összegyűlt onnan, illetve a szomszédos Béketelepen annak érdekében, hogy szűnjön meg az egyirányúsítás. Magam is támogattam a kezdeményezést, mert a Vámház utca a köldökzsinór az ipartelep és a Béketelep között. Ráadásul a nazarénus temetőbe érkezők a 47-esről nem tudtak behajtani, a vidékről érkezők csak nehezen találtak oda a kerülő úton. Az egyirányúsítás miatt két kilométert kellett kerülnie annak, aki az ipartelep felől indult hazafelé – mondta lapunknak Fekete Ferenc. Béketelep önkormányzati képviselője a lakók kérését ismertette a közlekedési szaktanácsadó testület ülésén, amely támogatta az egyirányúsírás megszüntetését.

Immár mindkét irányból járható a Vámház utca. A szerző felvétele
Immár mindkét irányból járható a Vámház utca.
A szerző felvétele

– Folyamatosan, lépésről lépésre fejlesztettük az utcát, előbb aszfaltburkolatot, majd közvilágítást kapott. A közgyűlésen az aláírásgyűjtésről nem tudó Havránek Ferenc képviselőtársam szintén interpellált az ügyben – tette hozzá Fekete Ferenc.

A Vámház utcán szeptember 23-a óta ismét mindkét irányban mehet a forgalom. A 30-as sebességkorlátozó tábla azonban kinn maradt, s a teherautók továbbra sem hajthatnak be ide. És hamarosan megpróbálják megakadályozni azt is, hogy a buszok erre rövidíthessék le az útjukat, ahogy arra már volt példa.

Olvasóink írták

 • 13. clarification 2011. október 12. 18:44
  „No és a sebesség továbbra is harminc? Vagy 130?”
 • 12. abszurd 2011. október 12. 18:28
  „11. Te mindig kombinálsz...”
 • 11. Én2 2011. október 12. 12:56
  „A Vajda és a Veres utca soha nem volt egyirányú csak nem régóta, valaki kedvéért történt. Ki lakik ott??
  Vásárhelyen szörnyű a közlekedés mindegy milyen időpontban reggel, délbe de. este mindegy.Jól kiszútak a lakókkal!”
 • 10. cleanx 2011. október 12. 11:00
  „A Tv ügyvédje című műsor egy mezőgazdasági problémával foglalkozott Vhely.-en és már le is ment a műsorban.”
 • 9. icus 2011. október 12. 09:53
  „Én úgy tudom azért állt le az építkezés,mivel az az útszakasz, amit sétálóvá akarnak tenni,nem a városé,hanem a közúté.Nem lett volna szabad lezáratni.Juszt László forgatott erről pár hete.Kíváncsian várom a fejleményeket!”
 • 8. cleanx 2011. október 11. 22:20
  „Kis város ez ahhoz, hogy flancoljon egyirányú utcákkal... mire kellett? ..forgalomterelés, dugók miatt?
  A "sétáló utcán" miért áll megint az építkezés? Ez a brigád is felmondott?”
 • 7. abszurd 2011. október 11. 21:28
  „Üdvözlöm a döntést! :)”
 • 6. VásárhelyiÁgi 2011. október 11. 19:50
  „Eddig úgy gondoltam, hogy ahol jobbra egyirányú az utca, ott a következő ellentétesen járható, de nálunk nem erről van szó! És miért nem lehet megkönnyíteni a bicajosok útját azzal, hogy a Vajda és a Veres utcát nekik mindkét irányba járhatóvá teszik? Mikor kerékpárral ez megoldható lenne és a biciklisek így is használják?”
 • 5. booo 2011. október 11. 19:32
  „Valóban esztelenség volt az egyirányúsítás, de ez lassacskán már megszokott.
  Szélesíteni kellene azt az utcát és egy rendes összekötő utat csinálni!
  Legjobb valójában az lenne, ha az ATEV-vel szemben lévő földutat kibetonoznák a szentesi úttól a kutasiig. Igy lenne egy valódi tehermentesítő út ami levenné a Jókai utcáról a terhet!
  Még jobb lenne az nagyon régóta megálmodott -de sosem nekikezdett- északi elkerülő út ami Kopáncstól kerülné meg a város észak felé és a makói úton végződne. No, de ez csak egy álom, sose fog megvalósulni. Igaz a megyében minden nagyobb városnak van elkerülő útja, de Vásárhelyen inkább a belváros dúrják össze mint sem először a forgalmat terelnék el és utána foglalkoznának a belvárossal. Nem lenne ennyi felháborodott ember!
  Dehát most erre van milliárd és mindegy hogy milyen áron, de el kell költeni.”
 • 4. lepkehalo 2011. október 11. 18:34
  „Hasika, de hát ott olyan keskeny a járda, és egy szintben van az úttesttel, csak egy kis lefolyó választja el, hát ott hüleség a járdán bicajozni!”
 • 3. hasika 2011. október 11. 16:49
  „A közlekedés a városban tényleg példátlan de nem biztos, hogy a táblák és egyebek miatt.Egyszerűen annyi a satu ember, hogy förtelmesen közlekedik. A múltkor egy idős "hölgy" jött a járdán biciklivel a Virág utcán nem engedtem el gondoltam a járda nem a kerékpárosoké arra út az úttest. Cinikusan rám szólt, hogy milyen kedves vagyok amiért el engedtem. Milyen jogon? Kár, hogy nem rendőr vagyok tuti büntettem volna.”
 • 2. Én2 2011. október 11. 12:40
  „No végre, hogy lakosság nyomására tudnak gondolkodni. Sok ilyen utca van ahol vissza kelleneszüntetni az egyirányúsítást Vásárhelyen.Példátlan a közlekedés a városba szerintem nincs még egy ilyen észnélküli város.”
 • 1. pixelplus 2011. október 11. 07:39
  „az egyirányúsítás megint egy jól átgondolt dolog volt:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a kukoricatolvaj

Hódmezővásárhely – Gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében vett őrizetbe a… Tovább olvasom