Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Hódmezővásárhely hírek > Ismét lesz önerős járdaépítés Vásárhelyen

Ismét lesz önerős járdaépítés Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Ismét biztosít alapanyagot az önerős járdaépítéshez a vásárhelyi önkormányzat – derült ki a csütörtöki közgyűlésen, ahol az is elhangzott: május végére két új gyalogátkelő épül.

Munkatársunktól - Délvilág napilap - 2012.05.05. 09:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Folytatódik az önerős járdaépítés Vásárhelyen, ahol az anyagot az önkormányzat biztosítja, összesen 30 millió forint értékben – hangzott el a csütörtöki közgyűlésen, a közlekedési kérdőív elemzésekor. Megírtuk: 4200-an töltötték ki az elmúlt 1 hónap alatt a háztartásokba eljuttatott felmérést, amelyben a gyalogosok, a kerékpárosok, illetve az autósok fejthették ki véleményüket a jelenlegi állapotokról. Míg az intézmények megközelíthetőségét, akadálymentesítését jó négyesre értékelték a válaszadók, addig a járdák – összesen 300 kilométer – állapotával már nem voltak ennyire elégedettek. 47 százalék szerint felújításra lesz szükség, így lehet javítani a gyalogosközlekedés feltételein. Erre kínál lehetőséget az önerős járdaépítés, amelyre pályázni lehet. Többen azt javasolták, a járdák és a kerékpárutak elválasztását is tegyék egyértelműbbé.

– Van néhány kritikus utca – ismerte el a közgyűlésen Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője. – Ilyen az Ady Endre, a Tóalj, a Hódtó, a Dr. Rapcsák András út egy szakasza, a Széchenyi tér, a Síp és a Bajcsy-Zsilinszky utca. Közülük az Ady Endrén új kerékpárút-nyomvonalat lehetne kialakítani, persze ennek nem kevés a költségvonzata. Máshol a parkolás rovására választhatták el a járdát a kerékpárúttól. Megvizsgálják a lehetőségeket – ígérte.

A közlekedési felmérés szerint több gyalogátkelőt is igényelnének a vásárhelyiek. Válaszként elhangzott: május végére két új zebra készül el a Magyar Közútkezelő Zrt. beruházásaként. Már épül a Bartók Béla és Ady Endre utcán átvezető gyalogátkelő, ahol nyomógombos közlekedési lámpa segíti a gyalogosokat az átjutásban. Készül a Szentkirály és a Tóalj utcán, a Mol-benzinkútnál is a zebra, ide nem kerül lámpa. A Kaszap és a Somogyi utcánál is hamarosan lesz gyalogátkelő, a 3 milliós beruházást az önkormányzat finanszírozza.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. CsengeleMSN 2012.05.06. 09:20

Ekkora kocsma városban, illene megcsinálni a járdákat, már csak a részeg vásárhelyiek miatt is!

Moderálásra küldöm 1. booo 2012.05.05. 20:35

AZ Ady E utcán ne akarjanak már új kerékpárutat csinálni, már csak azért sem mert úgy is szétverik amikor a TamTam-ot építik! Szerintem ez egy átgondolatlan kijelentés volt!
Épüljön kerékpárút de az ne 2 évre épüljön hanem évtizedekre! Ez volt a baj az első kerékpárutakkal!
Megépítették, majd jött a telefonkábelezés. Mindent szétdúrtak, átvágtak. Az eredményét láthatja mindenki a Szántó elején.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...