Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Ismét tarthatnak vetítést Mindszenten

Mindszent - A mozgáskorlátozottak is könnyedén bejuthatnak a mindszenti könyvtárba, mely közel egy hónapja költözött át a Tisza Művelődési Házba. Az épületet átalakították, felújították, az olvasók pedig megmaradtak. A könyvtár nyertes pályázatának köszönhetően hamarosan ismét rendezhetnek vetítéseket.
Nem pártoltak el a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtár olvasói az alatt a három hét alatt, amíg a bibliotéka költözése miatt szünetelt a kölcsönzés. A könyvtár szeptember eleje óta az átalakított Tisza Művelődési Házban működik. A költözést megelőzte az épület átalakítása, felújítása.

– Nem jelentett különösebb törést a látogatottságunkban, hogy a könyvtár három hétig zárva tartott. A helybeliek akkor is eljöttek hozzánk, amikor még nem lehetett kölcsönözni – mondta Fuchszné Benák Katalin, az összevont intézmény megbízott igazgatója. Véleménye szerint a könyvtár és a művelődési ház közösen jól működtethető egységbe olvadt, s a lakosság számára zökkenőmentes volt az átmenet is.

– A művelődési házban csak két napig volt zárva a közművelődés színtere, majd az egyik helyiségből költöztek a másikba a szakkörök. Nem maradoztak el csoportok tagjai, mindig volt helyük a házban – tette hozzá.

A felújított színházterembe szeretnének még gumiszőnyeget venni, már csak azért is, hogy ott anélkül lehessen tartani különféle foglalkozásokat, vásárokat, vagy akár lakodalmakat, hogy tönkremenne a parketta. Az új széksorok már mozgathatók, jobban ki lehet használni a termet.

Szándékoznak újjáéleszteni a mozit is, igaz, már nem celluloidfilmet vetítenének, hanem videofilmeket, projektorral. A könyvtár az érdekeltségnövelő pályázaton nemrégiben négyszázezer forintot nyert. Az összeget technikai eszközök és könyvek vásárlására fordíthatják. A projektorra azért van szükség, mert a könyvtárnak és a művelődési háznak eddig csak tévéje volt. Ezeket pedig – a képernyők mérete miatt – csak kevesen nézhetik egyszerre.

– Mindenféle segítség nélkül bejutnak hozzánk a mozgáskorlátozottak is, hiszen rámpa készült a művelődési ház elé. Idebenn pedig nem akadályozza küszöb a közlekedésüket – tette hozzá a megbízott intézményvezető azzal, hogy már csak a mosdók felújítása van hátra. Ezek ugyanis még a '60-as évek közepének műszaki és építészeti színvonalát tükrözik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt az 54. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Hódmezővásárhely - A magyar minőség, a szépség és az igazság ünnepe az 54. Vásárhelyi Őszi Tárlat… Tovább olvasom