Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Ittas sofőr gázolt halálra egy férfit Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Ittas volt az a sofőr, aki egy kerékpárost gázolt halálra vasárnap délben Hódmezővásárhelyen. A 21 éves fiatalembert őrizetbe vették, ellene büntetőeljárás indult. Szombaton este Csongrád közelében gázoltak halálra egy gyalogost.
Ittas volt az a sofőr, aki egy kerékpárost gázolt halálra vasárnap délben Hódmezővásárhelyen. Az autós áttért kocsijával a szemből jövők sávjába és halálra gázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost Hódmezővásárhelyen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helyszínen a rendőrök megállapították, hogy az autó vezetője ittas volt. A 21 éves sofőr ellen büntetőeljárás indult.

A 21 éves hódmezővásárhelyi férfit kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Korábban

Elsődleges információk szerint egy idős férfi halt meg vasárnap kora délután, amikor a Vásárhelyt Székkutassal összekötő Csomorkányi úton egy Skoda Fabia típusú gépkocsi elgázolta. A baleset Hódmezővásárhelytől mintegy 2 kilométerre történt. A kocsi egy kanyarban eddig tisztázatlan okokból áttért az út menetirány szerinti bal oldalára, ahol szerencsétlenül járt kerékpáros közlekedett. Az idős férfi helyszínen életét vesztette - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egy idős férfi halt meg a Vásárhely közelében történt balesetben Fotó: Tésik Attila
Egy idős férfi halt meg a Vásárhely közelében történt balesetben Fotó: Tésik Attila

Gázolás Csongrád és Szentes között

Szombaton este gyalogost gázoltak halálra Csongrád közelében. A baleset áldozata kerékpárját tolva haladt Csongrád felé, amikor a vele azonos irányba tartó Ford Focus hátulról elütötte. A kocsi sofőrje elrántotta a kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni: nekihajtott a gyalogosnak, aki a helyszínen életét vesztette. Az autó ezt követően árokba hajtott, a sofőrnek azonban nem esett baja.

Az elgázolt csongrádi férfi a helyszínen életét vesztette. Bár kerékpárján volt világítás, láthatósági mellényt nem viselt - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. yuhvan 2009. január 27. 10:01
  „Kedves Mátrix!
  Ha nem vetted volna észre két cikkről van szó.
  Az első cikkben egy 21 éves ittas gyorshajtó gázolt halálra egy 85 éves bácsi (Hódmezővásárhely, Csomorkányi Út), a másik cikkben pedig egy szabályosan közlekedő transit gázolt el egy férfit (Csongrád) akin nem volt láthatósági mellény de világítása volt.
  A 85 éves bácsi teljesen szabályosan közlekedett, ez a marha 21 éves srác meg ittasan, 120 al a nagy kanyarba megcsúszott és irányíthatatlan lett az autó és elsodorta a bácsit. Nagyon kíváncsi leszek mennyit fog kapni egy ember életért.”
 • 21. Mátrix 2009. január 26. 16:46
  „Szerintem az öregnek jobban kellett volna vigyáznia, nyilván jobb oldalon tolta a biciklit ez azt jelenti hogy ő az úton ment a bicaj meg az út szélén. Ilyet este életveszélyes csinálni. A láthatósági mellény nem hiszem hogy sokat jelent kevesebbet mint a világítás az tuti. De van rá esély hogy a srác megússza a dolgot felfügesztettel, míg lopásért már tényleg éveket lehet ülni, régóta mondom hogy tök szar az egész a jogrendszer.”
 • 20. dragboyz 2009. január 23. 13:30
  „Szerintem is így van ez! Ha már kis takony kölöknek a szülei a segge alá b..tak egy autót, legalább betartaná amit be kell, dehát hormonzavaros idiótáknak lehet beszélni. Régen míg mindenki megdolgozott a dolgaiért addíg nem volt ilyen baromkodás. Elfelejtenek az emberek gyereket nevelni az a baj!”
 • 19. yuhvan 2009. január 21. 14:11
  „Joy Ezt nem értem:
  Forgalommal szemben kell tántorognia a részegeknek is!!!
  Sőt, olyan utakon, ahol nincsen kerékpársáv, ugyan úgy, mint a gyalogosoknak, a kerékpárosoknak is a forgalommal szemben kellene közlekednie! Akkor a gödör-kátyúkikerülés-csellenésből adódó balesetek elkerülhetőek lennének!
  Legalább látná a szemből jövő halált, esetleg le tudna ugrani az útról...

  Ne haragudj, de jó látásiviszonyok mellett még éjszaka is 90 km/h-nál időben észre lehet venni a szabálytalanul közlekedő (kivilágítatlan) biciklist. És a láthatósági mellény ha nem jók a látásiviszonyok semmit sem ér. Nekem ez a tapasztalatom.”
 • 18. nemtom 2009. január 20. 18:46
  „radzeer. . egyetértek sunyi bemérések hellyet több ellenörzés humánusabb hozzá álás pl. cibbank elött tábla eldugva rendör foto pénz behalytás ugyanez belsö hodiköt stb.”
 • 17. joy 2009. január 20. 12:55
  „Aki hülye...

  -21 éves.
  Életén át gyilkos marad!
  Remélem, örökre eltiltják a gépjármű vezetéstől!

  -Tisztázatlan ok? Frászt. Kanyarban a kelleténél gyorsabban hajtott, és szűkre vette.
  Ő is gyilkos!

  -Forgalommal szemben kell tántorognia a részegeknek is!!!
  Sőt, olyan utakon, ahol nincsen kerékpársáv, ugyan úgy, mint a gyalogosoknak, a kerékpárosoknak is a forgalommal szemben kellene közlekednie! Akkor a gödör-kátyúkikerülés-csellenésből adódó balesetek elkerülhetőek lennének!
  Legalább látná a szemből jövő halált, esetleg le tudna ugrani az útról...”
 • 16. radzeer 2009. január 20. 12:08
  „A 30-as tábláknál történő sebbességmérés helyett inkább sűrübben kellene megszondáztatni a forgalomban résztvevőket! Én 15 éve vezetek, kb 5 évig hivatás szerüen is űztem, de ezalatt egyszer fújtam szondába.
  Pedig ha csak a jogosítványt - forgalmiengedélyt kérik, abból nem tudják kiolvasni a véralkohol szintet.......
  Részvétem a családnak”
 • 15. yuhvan 2009. január 19. 14:37
  „Sajnos, mivel elismert mindent és bevallása szerint jócskán ivott és 120-al ment, ezek mind enyhítő körülmények már mint az hogy elismerte és nem fog 8 évet kapni egy ember élet ért. Azt kívánom neki legyen hosszú és gyötrelmes ezutáni élete.”
 • 14. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 19. 13:25
  „Szerintem sem az autókat és a gépkocsivezetőket kellene útálni. Hiszen az autó azt az utasítást hajtsavégre amilyet mi adunk neki. És vannak figyelmes a kresztbetartó gépkocsivezetők meg figyelmetlen és nagyon könnyelműek is.Mint most ez a szomorúeset is mutatja. Itt most egy ember fizetett az életével azért mert egy fiatal könnyelmű vezető jóléreztemagát. Hát az a párév bőrtön amit kap kitudja mennyit mert elég laza az idevonatkozó tőrvény is.Sajnos nem adja vissza családjának szeretjét. Még szigorítani kellene a tőrvényen. A véleményem szerint az ittasan vezetőt aki rásdásul még halálos balesetet is okozott szándékos emberölésért kellene elítélni. Akár életfogytiglanra. Lehet hogy akkor komolyabban elgondólkodnának az italtkedvelő és könnyelmű vezetők is. Őszinterészvétem az elhunyt családjának.”
 • 13. yuhvan 2009. január 19. 11:12
  „Ez tényleg eléggé fura felfogás Flexsnake.
  Nekem van autóm és mégsem megyek úgy mint az állat, még egy szem konyakosmeggy után is inkább a megkérem a párom, hogy vezessen pedig annyitól még nem kellene úgy mond félni.
  De az amikor pár rohár VBK után és plussz felessel beül az autóba és vezet az már egy nagyon nagy butaság és ilyenkor a veszélyérzet még kevesebb. Nagyon szomorú, hogy az utakon egyre több a vétlen áldozat és a bűnösök nem kapják meg méltó büntetésüket. Milyen rendszer az amibe egy lopással vádolt ember többet kap mint egy ittas vezető aki halált okoz.”
 • 12. 751510 2009. január 19. 10:49
  „flexsnake

  Ne az autókat utáld! "ha nincs autó akkor ugye nehéz vele elütni bárkit"- lol
  Ha nincs víz, akkor nem lehet belefulladni...
  Ha nincs áram, nem is basz meg...

  Elég beteg logikád van.”
 • 11. flexsnake 2009. január 19. 10:31
  „hosszó évekre elvenni a jogsiját? Minimum örökre. többé ne vezethesen.
  Az autókat utálom mert ha nincs autó akkor ugye nehéz vele elütni bárkit. Régen még nem volt bajom a kocsikkal, ma már gyülölöm őket.Egyre több lesz belőle, mégtöbb légzsákkal és a végén már ugy ülnek autóba hogy semmi félelemérzetük nincs. Mennek mint az állat.”
 • 10. 751510 2009. január 19. 09:41
  „Az ittas gyereknek minél keservesebb, minél hosszabb szenvedést kívánok. Az elhunytak családtagjainak, ismerőseinek részvétem.”
 • 9. Én2 2009. január 19. 08:00
  „Ittas vezetőket nagyon meg kellene büntetni és hosszú évekre elvenni a jogsiját (ha van).Ez nem büntetés egy ember haláláért.”
 • 8. liteon 2009. január 19. 07:57
  „kb 4x írják le ugyanazt a cikkben”
 • 7. yuhvan 2009. január 18. 23:12
  „Halált okozó ittas járművezetésért kiszabható börtönbüntetés 2-8 évig terjed.”
 • 6. yuhvan 2009. január 18. 23:06
  „Nem a gépkocsikat kellene utálnod Flexsnake, hanem az olyan embereket akik felelőtlenül vezetnek, legyen az gyorshajtó vagy ittasvezető vagy a kettő együtt. Amióta megcsinálták a Csomorkányi utat sok ember hajt rajta mint akiknek kötelező 120-al mennie. Pedig nagyon is veszélyes út, mint a többi is. És ez a mai baleset megint csak azt bizonyította, hogy a vétkes megint megúszta épp bőrrel és a vétlen távozott közülünk. A láthatóságimellény csak rossz látási viszonyok között és éjszaka kötelező külterületen, de ez nem azt jelenti, hogy ha csak lámpája van akkor el is lehet ütni. Mind a két családnak őszinte részvétem :( !!!!!”
 • 5. flexsnake 2009. január 18. 22:24
  „Van aki ittasan sem okoz balesetet 30 éven keresztűl. Tehetség kell hozzá. Na ezért utálom a gépkocsikat.”
 • 4. ermi 2009. január 18. 21:37
  „Gyurómuró 2 külön cikk van ám!”
 • 3. Gyurómuró 2009. január 18. 20:50
  „A láthatósági mellény véleményem szerint nem akadályozta volna meg a szerencsétlenséget. Az eset az ittasságból adódott. Azt hiszik a kemény gyerekek, hogy az alkohol és a bódultság csak javít a reflexeken és hogy akkor jobban vezetnek mint egy versenyző.... és ez lesz belőle... részvétem az áldozat családjának.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstmérgezés végzett az alvó férfival

Hódmezővásárhely - Füstmérgezésben halt meg szombaton hajnalban a vásárhelyi Móricz Zsigmond utca egyik családi házában élő, 61 esztendős A. Sándor. Tovább olvasom