Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Ízletes-e a vásárhelyi víz?

Habár a hódmezővásárhelyi víz arzéntartalma magasabb mint a határérték, több városlakó is esküszik az ízletes városi csapvízre. Akad olyan, akinek rokonai, ha hazajönnek, több üveggel is visznek el belőle.
- Naponta kettő, három liter csapvizet is megiszom és sohasem volt még semmilyen bajom - fejti ki véleményét Szuromi Erzsébet, aki kifejezetten jónak tartja a városban folyó vizet. - Nem tudtam, hogy ilyen magas az arzéntartalma, de nem is érdekel - folytatja. - Régebben például fúrt kutak vizét ittuk, vagy pedig vödörrel húztuk fel a kút aljából és szerintem az a víz sem volt teljesen tiszta, mégis itt vagyok, élek. Kinek van arra pénze, hogy palackos vízre költsön, amikor folyik a csap?

Csapvíz vagy ásványvíz?
Csapvíz vagy ásványvíz?

Egyre többen isznak mégis inkább palackos ásványvizet. A multik polcairól sok palackos víz fogy, sokan több kartonnal is vesznek, egy-két héttel előre betárolnak. - Főzni is csak ásványvízből szoktam. Gyakorlatilag csak fürdésre használjuk a csapvizet, de ha tehetném, még ezt sem vállalnám be, de annyira azért nem vagyunk finnyásak - árulja el egy hölgy az egyik hódmezővásárhelyi hipermarketben. Fanni és férje, Gábor nemrégiben lettek szülők, így külön odafigyelnek arra, hogy mi kerül az asztalra - jelen esetben a pohárba.

- Amikor várandós lettem, akkor kezdtem el belegondolni, hogy vajon tényleg olyan tiszta-e a víz, mint amilyennek látszik. Utána olvastam kicsit és megdöbbentett, hogy mennyi káros anyag van benne. Erre még rájön, hogy a vízvezetékek, csaptelepek régiek, így azokból is sok bacilus és szennyeződés juthat a vízbe. Köszönöm, inkább költök valamennyit az ásványvízre, de arról legalább tudom, hogy rendben van - magyarázza Fanni, férje pedig éppen három nagy karton palackos vizet tesz a bevásárlókocsiba.

- Két unokatestvérem is felköltözött a fővárosba ebből az egyikőjük, Zsolti mindig hazalátogat. Azzal kezdi, ha ideér, hogy enged magának egy jó nagy pohár hideg vizet, és rendszeresen visz is magával belőle műanyag üvegben. Azt mondja, a pesti víz számára ihatatlan, agyonklórozott, ő a vásárhelyi csapvízre esküszik. Mi vegyesen fogyasztjuk-, gyakran iszunk szénsavas palackos vizet is, de a csapvízzel sincsen, semmi problémánk - avat be minket Balogh Judit, akinek két gyermeke is csapvizet iszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1500 tő rózsát ültetnek

Tizenegy millió forintból újul meg Mindszenten a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ előtti tér. Tovább olvasom