Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Jár a postás Kishomokon

Az öreg-kishomokiaknak már nem kell a forgalmas 47-es főúton átkelniük, hogy megnézzék, mi lapul a postaládájukban, mert most már nekik is házhoz viszi küldeményeiket a kézbesítő. Sós Gábornak most még Saja Mária külterületi koordinátor segít megtalálni a címzetteket.
Berta Antalnénak levelet hozott Sós Gábor. Fotó: Tésik Attila
A 47-es főút mentén, a már régóta bezárt öreg-kishomoki bolttal szemben piros postaládák állnak a bokrok tövében. Három héttel ezelőtt postai szaknyelven még ezt támpontnak hívták, s a kézbesítő ideáig hozta a küldeményeket. Most már információs pontnak hívják, s csak tizenöt percet vár itt a zöld kisfurgon, ezalatt levelet, csomagot adhatnak fel, befizethetik csekkjeiket vagy biztosítást köthetnek a kishomokiak. Utána a kocsi végigjárja a dűlőket, s házhoz szállítja a küldeményeket.

– Nyolc éve kezdtem a postán. Azóta voltam már távirátkézbesítő, csomagraktáros is, most azonban Új- és Öreg-Kishomok területén kézbesítek – mondta Sós Gábor.

A 29 éves kézbesítő, akinek nemrég született meg a kisfia, s a nagylánya is csak tizenhét hónapos, egyelőre még ismerkedik új körzetével. Öreg-Kishomokon óriási segítséget jelent neki Saja Mária. A külterületi koordinátornak – mint ahogy Gábor megjegyezte – a kisujjában van az egész terület. Fejből, s ha így nem megy, akkor egy nagy füzetből azonnal mondja, hogy a keresett tanya- vagy helyrajzi szám kihez tartozik. Így Gábor elsőként hozzámegy, ha segítségre szorul.
Öreg-Kishomokon sok az idős ember. Nekik korábban sok időbe, és persze fáradtságba telt, mire eljutottak a főút túloldalán lévő piros postaládákig.

– A Vajnai-dűlőben lakom, ami úgy másfél kilométerre lehet a ládáktól. Eddig ki kellett kerékpároznom a postáért. Mivel se zebra, se lámpa, így néha hosszú percekig vártam, mire átértem a túloldalra – mesélte Bera Györgyné.

Julcsi mama, ahogy a környékbéliek hívják, tegnap nagyon örült, mert a postás a nyugdíját hozta. Mint mondta, ez az újdonság neki nagyon kényelmes, mivel ki se kell mozdulnia házából a küldeményekért.

A Vörös-dűlőben lakó Berta Antalné is örült a változásnak. Azonban egy kicsit sajnálja Gábort, a postásukat, mert így naponta több órát is elrohangál Kishomokon, mire kivisz mindent a házakhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékpontos retrokávéház úttörőkkel és kisdobosokkal

Az úttörők irányítanak, a kisdobosok pedig gyakorolnak a vásárhelyi Emlékpont retrokávéházában,… Tovább olvasom