Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Járdát építenek Mindszenten

Mindszent - Járdaépítők dolgoznak a mindszenti Észak utcán, hamarosan el is készülnek. Aki a portája előtt elvégzi a felújítást, ingyen kap hozzá anyagot.
Új burkolatot kap a mindszenti Észak utca Szántó Kovács János és Thököly utca közötti szakasza. A felújításra azért volt szükség, mert az utóbbi időben annyira tönkrement a felülete, hogy babakocsit szinte képtelenség volt rajta végig tolni. A helybeliek ezt a problémát többször is jelezték az önkormányzatnak.

Az Észak utcai járdával nem csak az a gond akadt, hogy összetöredezett. Ezenkívül a házak felé lejtett, így nagyobb esőzéseknél a falak felé folyt a víz. Így most azt is megoldják, hogy az árok felé lejtsen a járda, s ezt követően kap új záróréteget. A munkával hamarosan el is készülnek.

A rendbetétel azért váratott magára, mert a városnak nem volt hozzá elegendő pénze, illetve nem állt rendelkezésre elég munkaerő sem. Miután elkészült a temető parkolója, és sikerült is hozzá pénzt szerezni, indulhatott a járdafelújítás.

A beruházást saját erőből és közmunkások bevonásával végzi az önkormányzat. A városban azonban nem ez az egyetlen ilyen jellegű munka. A Mihási út Móricz Zsigmond és Ludas utca közötti felújított járdaszakaszát nemrég adták át.

A mindszenti önkormányzat a felújításokba a helybelieket is be szeretné vonni. Ennek a programnak a lényege: aki vállalja, hogy a portája előtt kijavítja a tönkrement járdát, az a várostól ingyen kap hozzá alapanyagot. Ezt a kezdeményezést jövőre is folytatni kívánják, ráadásul a jelenleginél nagyobb összeget szeretnének erre a célra elkülöníteni a képviselők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyizsnyay Gusztáv Vásárhelyen is szervezett dalárdát

Hódmezővásárhely - Tizenhárom évesen szerezte első dalát, harcolt az 1848–49-es… Tovább olvasom