Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Játszótér a vásárhelyi Európa parkban

Hódmezővásárhely - Népek játszótere névre hallgat a Tiszta Szívvel egyesület legújabb kezdeményezése Vásárhelyen.
A Tiszta Szívvel egyesület eddig két játszóteret álmodott és valósított meg Vásárhelyen. A népkerti és a Damjanich utcai – utóbbit május 25-én adták át – is egyedi játékokkal ellátott, megfelel az uniós előírásoknak, és népszerű a gyerekek körében. Az egyesület aktivistái már az újabbat és az ahhoz kapcsolódó jótékonysági koncerteket, rendezvényeket tervezik. Nem a nulláról kezdik a gyűjtést, mert a Damjanich utcaira szánt összegből milliós nagyságrend maradt meg, és idén már számíthatnak az adó egy százalékokra is. Ez biztos alapot jelent.

– Több lehetséges helyszín is szóba került, végül úgy határoztunk, a következő játszóteret az Európa parkban, az árvízvédelmi fal tövében alakítjuk ki, és Népek játszótere lesz a neve – közölte Lázárné Megyeri Zita, az egyesület alapító tagja, a kuratórium elnöke. – A vonzáskörzete nagy, a közeli Zrínyi utcával és az emeletes lakótelepi házakkal. Ennek is egyedinek, ötletesnek kell lennie. Még a szervezés elején tartunk, de már megkerestünk két, játékokat forgalmazó céget és olyan művészeket, akik a Damjanich utcaihoz készítettek számunkra kellékeket. A szükséges anyagiakat a bevált módon, jótékonysági koncertekkel és a karácsonyi vásár bevételeiből akarjuk megteremteni.

Az első jótékonysági koncert október 3-án este 7 órakor kezdődik – a jegyeket már árusítják – a Petőfi Sándor Művelődési Központban, s az Imago Mundi zenekar adja. A vásárhelyi kötődésű Kertész Ákos és Czirják Zoltán is tagja a csapatnak. Karácsony előtt, az adventi időszakban orgonakoncertet rendeznek, tavasszal pedig Hegedűs Endre zongoraművész és a Vágó János dirigálta Városi Fúvószenekar előadását élvezhetik az érdeklődők. Amennyiben a gyűjtés sikeres lesz, jövő májusra újabb EU-konform játszótérrel gazdagodhat Vásárhely.

Olvasóink írták

 • 12. @@@@@@@@@@@@@@vvv 2008. szeptember 20. 09:26
  „Írástudatlan! Amélygarázs nem érdekel!”
 • 11. Írástudatlan. 2008. szeptember 19. 14:18
  „@@@@@@@@!Az egyenlőre ingyenes az új Vásárhelyi mélygarázs című óldal 8.-cikkét ólvasd el!A te nickeden bunkóztak le!Ha nem te vóltál ha nem más akkor az elnézésedet kérem!Akkor valaki a te nevedben üzent nekem.Ha tényleg nem te vóltál akkor bocsika!!!!”
 • 10. Csavok 2008. szeptember 19. 10:42
  „"@@@@@@..."
  Szerintem "írástudatlan" tévedésből rontott rád, bár nem értem miért olyan indulatos állandóan. Vagyis értem én, hogy sok baja van dehát itt a fórumon óvatosabban kellene fogalmazni. Igazán normális hangneműek ezek az írások összehasonlítva egy nagyvárosi vagy országos fórummal.
  A lényeg: Szerintem keresd meg a polgármester asszonyt valamilyen formában, legjobb lenne személyesen, és add elő neki a véleményedet. Úgy gondolom figyelembe fogja venni a döntésnél.
  Nem ismerem a Béketelep játszótér helyzetét, de a Kertváros érintett területén van "eu"-s játszótér( a Fórum ABC-nél).
  Üdv.: Csavok”
 • 9. @@@@@@@@@@@@ 2008. szeptember 19. 06:32
  „Írástudatlan! Nem vagyok sem MZ, sem MZ/x, és úgy emlékszem nem bunkóztam le senkit. Attól, hogy a véleményem eltérő, az nem ugyanazt jelenti. Én jobban szerettem volna, ha máshova épül az új játszótér, de úgy vélem, mindenhol laknak gyerekek a városban és mindegyiknek jól jön, ha van hol játszani!
  A bunkó kategóriába pedig nem érzem beletartozónak magam, mert nem szoktam annak megfelelően fogalmazni, vagy véleményt nyílvánítani!
  Mellesleg, a Damjanich utca forgalma sem rossz, főleg, hogy új az aszfalt! Szerintem sem ártana oda egy kerítés legalább, hogy a véletlenül kiszaladó gyereket nehogy baleset érje!”
 • 8. Csavok 2008. szeptember 18. 19:13
  „"orbit" fején találtad a szöget !
  Érdemes lenne "mz"-nek néha odafordulni az ágyban "lj"-hez és egyeztetni az álláspontokat: ki hova és mit akar építtetni, hogy boldoggá tegyenek minket. Akkor talán nem fordulna elő ilyen kis baklövés.
  Ebből talán az látszik, hogy mennyire adhoc, ami eszembe jut alapon megy a város irányítása és tervezése. Hol is van az a híres városstratéga havi mennyiért is ?”
 • 7. Írástudatlan. 2008. szeptember 18. 12:54
  „Most aztán megint bizonyított városunk vezetése az alkalmatlanságukról! Nemtudomhogy kinek a fejében született meg ez az ötlet de nem lehetett egy lángelme.Büdös-fórgalom-életveszély-játszótér??????”
 • 6. cikicakk55 2008. szeptember 17. 14:53
  „uI: A fórum a hódmezővásárhelyi közösségi klubban található.Nem azért írtam le,mert nem nézem ki belőletek,hogy tudjátok,de én például nem találtam meg azonnal.”
 • 5. cikicakk55 2008. szeptember 17. 14:49
  „Jaj de vártam már,hogy mikor tudjuk meg,hol lessz az új játszótér?A Damjanich utcai játszótérról már írtam a fórumban,nem ismételném meg,ha estleg érdekel valakit olvassa el,és ha gondolja válaszoljon is,elvégre azért fórum.Ez a környék ahol most építenék a játszóteret attól a bizonyos néprétegtől talán távol esik/ bár lopott bringával gyorsan oda lehet érni/. Ám ha tényleg úgy van ahogy " Orbit " írja,akkor ehhez a játszótérhez is ki kellene tenni a táblát,mint a Damjanichoz is kellene, hogy" A GYERMEK EGÉSZSÉGE ÉRDEKÉBEN A JÁTSZÓTERET CSAK SZÜLŐI FELÜGYELET MELLETT AJÁNLOTT HASZNÁLNI."”
 • 4. mackó 2008. szeptember 17. 12:48
  „Látszik, hogy Lázárné sem gondolkodik mivel egy forgalmas út mellé akar játszóteret létesíteni.Szép tőle, kiteszi a gyereket a bűdösnek, rossz levegőnek a sok kamion formgalomnak. OKOS!”
 • 3. Írástudatlan. 2008. szeptember 17. 12:33
  „@@@@@@@@@@@!Látod hogy milyen buta is vagy!Te csak a másikat lebunkózni tudod ok nélkül!Rá adásul meg még hülyeségeket is írogatsz!Nem vagy te rokona MZ-nek????????????”
 • 2. orbit 2008. szeptember 17. 12:00
  „"de azért a kijelölt helynek is örülök"
  Én nem! Pont oda, a Kodályra akarják terelni a Zrínyi forgalmát! A játszótér mellé... Gratulálok!”
 • 1. @@@@@@@@@@@@@@v 2008. szeptember 17. 06:29
  „Kár, hogy nem a Béke telepen lesz, oda most olyan sok fiatal költözött kisgyerekkel. de azért a kijelölt helynek is örülök!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pásztortűz és ostor – kiállítás a PMK-ban

Hódmezővásárhely - Szerszám vagy dísztárgy? címmel nyílik a vásárhelyi PMK-ban az a… Tovább olvasom