Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Játszóterek, utak, járdák és tervek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Utcai, szabadtéri lakossági fórumokat tart ezen a nyáron Lázár János. Ezeken Hódmezővásárhely polgármesterén kívül az adott körzet önkormányzati képviselője, illetve a hivatal munkatársai is részt vesznek. Az emberek elmondhatják problémáikat, minden témát megbeszélhetnek a város első emberével és munkatársaival.
Újváros, Széchenyi tér. A környékbeliek lassan gyülekeztek, és a padokon ülve – akadtak, akik széket hoztak otthonról – beszélték meg, mit kérdeznek majd a lakossági fórumon Lázár János polgármestertől, és képviselőjüktől, Molnárné Kecskeméti Ritától. Lehettek vagy ötvenen. Először a szelektív hulladékgyűjtés és az elszállítás tapasztala-
tairól esett szó, eközben érkezett meg a polgármester, mire valaki, kicsit kötekedve megjegyezte: „Á, hát Lázár úr is itt van". Nem késett a replika: „Tudom, mindig jobbra számít az ember, de be kell érnie velem". Majd azzal folytatta, hogy Újváros jövőre lesz 200 éves, és ezt méltóképpen megünnepli Vásárhely.

Minden utat felújítanak, a belvízelvezető ügye is folyamatban van, és a járdák rendbehozataláról sem feledkeztek meg. Utóbbi projektben elsősorban azokat támogatják, akik önerőből belevágnak, nekik az építőanyagot biztosítja az önkormányzat. Lázár János azt kérte, ha áldoznak Újváros rendbetételére, ahhoz a helybeliek a tisztaság és a rend megőrzésével járuljanak hozzá.

Aktív kapcsolattartás

Az utcai, szabadtéri lakossági fórumokat pár éve Lázár János polgármester honosította meg. Hetente általában hatot rendeznek, szerdán, csütörtökön és pénteken kettőt-kettőt. Ez a lakossággal való aktív kapcsolattartás miatt fontos. Ezeken kívül havi rendszerességgel szerveznek a helyi rádióban betelefonálós műsor, valamint a polgármesteri hivatalban tartandó fogadóórákon is találkozhatnak vele, és elmondhatják neki észrevételeiket a vásárhelyiek.

Többen is megemlítették, köztük Kotormán Ferencné – a motorosok száguldozása, a rendőrök passzivitása, a kiskertekben való lopások elszaporodása mellett –, hogy a Széchenyi téri játszótér közelében két kocsma működik, egymástól pár méterre. A padokon gyakran „pihennek" részegek, arról nem is beszélve, hogy oda hánynak, ott végzik a dolgukat. Sokan már nem is merik idehozni gyereküket, unokájukat. A helybeliek ígéretet kaptak arra, hogy az önkormányzat megvizsgálja a kérdést. Érdekes felvetés volt, miként lehetne megoldani, hogy a játszóterek közelében illemhelyek legyenek.

Raffai Lajos az elmondott tervekre, elképzelésekre utalva „megtalálta" Lázár Jánost: „Szép, amit a polgármester úr mond, csak nehogy esti mese legyen". Majd azt panaszolta, hogy kétmillió forintból felújított háza előtt rossz az út, felgyűlik az esővíz, és a pocsolyába hajtó autók lecsapják a falat. Molnárné arról számolt be, hogy ezt a problémát már orvosolták, sőt a házfelújításhoz Raffai 400 ezer forintos támogatást kapott. „Nem vagyok se részeg, se hülye, se bolond" – reagált Raffai, kötve az ebet a karóhoz, mire többen azt kérték: „Váltsunk végre témát". Megtörtént.

Lakáscélú támogatás, parkolási díj, gyomirtás, fűnyírás, elkerülő út és még hosszan sorolhatnánk a fölvetéseket. Lázár János azt is megemlítette, hogy az Erzsébet-kórház szerinte azért maradhatott meg, mert a Szent István téri tüntetésen kiálltak mellette a vásárhelyiek, köztük az újvárosiak. És a jövőben is minden az egészségügyet érintő panaszt kivizsgáltatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mindszenti tragédia hőse

A július 8-i mindszenti balesetnek nem csupán áldozatai és sérültjei, de hősei is vannak. A 37 éves… Tovább olvasom