Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Játszóteret avattak az első napon a Szántó Kovács-iskolában

Játszóteret avattak az első tanítási napon Vásárhelyen, a Szántó Kovács János Általános Iskolában. Az elsősöknek nem volt szokatlan az iskola: a tanévkezdés előtt kétnapos „gólyatábort" szerveztek nekik.
AAz elsősök Zatykó Gabriella napközis tanítónővel rajzoltak a táblára. Fotó: Tésik Attila
– Anyukámnak otthon majd elmesélem, hogy festettem, meg rajzoltam is, finom volt a tízóraira kapott májkrémes kenyér, meg a tea – mesélte el tegnap délelőtt az első iskolai napját Csikós Ádám. A fiú a vásárhelyi Szántó Kovács János Általános Iskola egyik elsőse. Azt is megtudtuk róla, hogy már jól tud számolni, egyedül egészen kétezerig. Ádám egyáltalán nem félt a sulitól. Osztálytársának, Czifra Csillának ismerőse is akadt itt, Gáborral együtt jártak a Pálffy utcai óvodába. A kislánynak három nagyobb testvére már sokat mesélt az iskoláról, így tudta, mi vár majd rá.

A kicsik osztályfőnöke, Sztupovszki Andrea elmondta, hogy többen megilletődtek, egy kislány el is sírta magát, mikor szülei elmentek, de hamarosan már az egész osztály együtt játszott, énekelt. Az első nap a Szántó Kovácsban ismerkedéssel telt. A gyerekek meséltek magukról, a családjukról, illetve szóba kerültek a nyári élmények is.

– A legnagyobb örömöt az évnyitón átadott új játszótérrel szereztük. Az alapítványunk jóvoltából készültek el a 700 ezer forintot érő fajátékok – nyilatkozta Bagi Lászlóné igazgató.

A legkisebbeknek sem volt teljesen új a Szék utcai intézmény. Ugyanis kétnapos gólyatábort szerveztek nekik, és játékos formában bemutatták nekik leendő iskolájukat. Ez a program már része volt a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek integrációs támogatására kiírt nyertes pályázatuknak. Ennek keretében nem csak sok szabadidős foglalkozást, önismereti és életmódklubot tarthatnak a diákoknak, hanem elutazhatnak majd Esztergomba, Budapestre, Pécsre és Békéscsabára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miklóssy: Nem segítjük Hernádit

Miklóssy Ferenc, a Keviép igazgatója és Hernádi Gyula vásárhelyi szocialista polgármesterjelölt is… Tovább olvasom