Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -1°C | 11°C Még több cikk.

Javul Patrik állapota

Székkutas - Több mint egy hónapja otthon van, azóta fokozatosan javul a székkutasi Borbély Patrik állapota. Az ünnepeket szűk családi körben, szüleivel töltötte.
– Köszönöm az érdeklődést, jól vagyok! Anyu rántott sajtot és halat sütött, tojásos levessel, finom volt, jóllaktam – újságolta a 13 éves székkutasi Borbély Patrik, akivel éppen ebéd után beszéltünk. Patrik, akinek lapunk is gyűjtést indított, a fővárosi csontvelő-átültetés után december 1-jén költözhetett haza. Családjának a Lapcom Média Alapítvány olvasóink segítségével 350 ezer forintot adott.

– A karácsony nagyon szép volt. A tanulásról sem feledkezhettem meg, a tanárok feladatokat adtak a téli szünetre is – közölte Patrik.
 
Patrik otthon is sokat és szívesen olvas, most éppen a Star Warst. Fotó: Kovács Erika
Patrik otthon is sokat és szívesen olvas, most éppen a Star Warst. Fotó: Kovács Erika

A kisfiú elmondta, már nem fárad el olyan hamar, például séta közben. Fizikai állapotától függ minden, már futni is tud, a dobás azonban még nem megy – korábban kézilabdázott –, csontjai még nem annyira terhelhetők, erősek.

Az MDS-szindrómás Patrik most már gyógyultnak tekinthető, a vendégcsontvelő működik, előállítja a szükséges sejteket. Szabadidejében Patrik sokat olvas – most éppen a slágernek számító Star Warst –, számítógépezik és tévézik. Édesanyja, Hódi Erzsébet elmondta: hetente járnak kontrollra a fővárosba. – Nagy öröm, hogy az eredmények alapján fokozatosan javul Patrik állapota. Egyre többet sétálunk, főleg az ilyen száraz, tiszta időjárás alkalmas erre, mint a mostani. Naponta többször elkísér a boltig – a fertőzésveszély miatt be nem jöhet –, de már ez is sokat jelent. Ilyenkor többen megismerik, és érdeklődnek a hogyléte felől – mesélte Erzsébet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2016 a vizes építkezések éve lesz

2016 a vizes építkezések éve lesz
Vízilabda-mérkőzésekre alkalmas medence épül Vásárhelyen, új belvízelvezető rendszer Mindszenten, megújul az óvoda és a kerékpárút Mártélyon, és a csatornázás után leaszfaltozzák az utakat Székkutason Tovább olvasom