Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Jegyet kell váltani a kórház új parkolójába

Hódmezővásárhely - Jegyautomata kerül az Erzsébet-kórház hamarosan elkészülő új parkolójába Vásárhelyen. Az 50 férőhelyes létesítmény átadásával a Zrínyi utca kórház felőli oldalán sem lehet majd ingyen várakozni.
Hamarosan elkészül, és a tervek szerint még novemberben megnyitják az autósok előtt a vásárhelyi Erzsébet-kórház új parkolóját. Az intézmény Zrínyi utca felőli részén kialakított 50 férőhelyes létesítmény átadásával módosul a parkolási rend. Minderről a legutóbbi közgyűlésen tárgyaltak a képviselők. Az elképzelések között – a strandnál lévő megoldáshoz hasonlóan – sorompós, beléptetőkártyás rendszer kialakítása is szerepelt, végül más döntés született.

– Mint ahogy a város többi részén, a kórház új parkolóját is a Városellátó Kft. üzemelteti, és automatából lehet majd óránként 140 forintért jegyet váltani – tudatta Magyar József, a Városellátó ügyvezető igazgatója. Bár volt arról szó, hogy bizonyos ideig ingyen parkoljanak az egészségügyi intézmény udvarán az autósok, ezt végül azért vetette el a közgyűlés, mert nem lehet ellenőrizni, valóban beteggel vagy vizsgálatra érkeznek-e, nem pedig a környéken lévő üzletekbe – tette hozzá. – Másrészt a sorompós rendszer mintegy 5 millió forintba kerülne, ami az előzetes számítások szerint több év elteltével sem térülne meg. A parkolóautomatára viszont egy fillért sem kell áldozni, mert megszűnt a fizetőparkolás a Balogh Imsi Sportcsarnok mélygarázsában, és az onnan leszerelt kerül a kórházhoz – mondta az ügyvezető. Az új parkoló megnyitásával megszüntetik a Zrínyi utcán, a kórház felőli oldalon az ingyenes parkolást, ott szintén fizetni kell majd, de rokkantparkolóhelyeket is kialakítanak.

Az Erzsébet-kórház egész területén szeretnék rendezni a parkolást – hallottuk Kallai Árpád főigazgatótól. Az új létesítmény átadásával egyébként kétszer annyi autó tud majd megállni, mint eddig. A portán a beteget szállító magánszemélyek december elsejétől kérhetnek ideiglenes behajtási engedélyt, ezzel azonban csak rövid ideig maradhatnak az intézmény területén, szigorúbban is ellenőrzik.

Olvasóink írták

 • 18. DMagóg 2011. november 17. 15:36
  „"50 férőhelyes parkolót építenek a vásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet tövében. A parkolás hosszas egyeztetés következményeképpen díjtalan lesz, korlátlan ideig - mondta dr. Kallai Árpád, az intézmény főigazgatója."
  Forrás: http://promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=105900
  November 17, csütörtök, 13:42:55

  Talán meghallották a szavunkat? Rajtunk a sor, hogy ne éljünk vissza a lehetőséggel!”
 • 17. airwaves 2011. november 14. 19:55
  „Semmi gond. Mármint a döntéshozóknak...
  Látott már valaki képviselőt politikust várni a sorára?
  Csak kérdezem.”
 • 16. Én2 2011. november 14. 07:38
  „A gépjárművekr már mindent ráhúznak, igaz a politikusok az adófizetők pénzén tankolnak.”
 • 15. clarification 2011. november 13. 21:23
  „11. DÓZER ! Nálam nem verted ki a biztosítékot, úgy érzem igazat kell adnom Neked. :)”
 • 14. énkérekelnézést 2011. november 12. 19:43
  „leadózott fizetés,gépjárműadó,kötelező biztosítás emelés,emelkedő üzemanyag árak, a saját városában az embernek meg fizetni kell,hogy meg tudjon állni az autójával stb..........Gratulálok
  Szegeden történt: egy házaspár sírva ,zokogva szálltak ki a gyerekükkel a kórház előtt, pánikhelyzet,hatalmas nagy gond lehetett ,rohantak be a kórházba ......mire kiértek (a gyerek nélkül) a büntetés a szélvédőn volt......Gratulálok
  Egészséges Vásárhelyért Program ( pénzért)....Gratulálok A régi Sztk épület jó volt ,minden egy helyen ,de hát győzött az ingatlan üzlet , a lobi , a pénz visszaosztás....Fizetős Iskola ...Gratulálok
  MI meg elhisszük ,hogy értünk csinálják............!!!”
 • 13. booo 2011. november 11. 19:15
  „11. DÓZER - Maximálisan igazat adok! Nekem 1x nagyon fájt a kezem. Orvoshoz mentem és egyből beutalt a kórházba. xy osztályon kértem időpontot, kaptam is 37 napra rá. Mosnom az asszisztenciának hogy én valami kenőcsöt vagy valami fájdalomcsillapítót akarok, mert menni akarok dolgozni, nem tudom kivárni a 37 napot hogy sorra kerüljek.
  Nagyon rendesek voltak mert soron kívül fogadtak, megjegyezték hogy ilyet nem lenne szabad. Ez nekem nagyon jól is esett. Kicsit nőtt is a szememben a kórház! Kaptam megfelelő ellátást és pár nap múlva rendbe is jöttem többé kevésbé. Most ha kivárom a 37 napot, kapok táppénzt, de az nem tudtam volna elviselni hogy engem tartsanak el. Nehogy már itthon hepizzek amikor ha kapok azonnali ellátást tudnék rövid időn belül dolgozni.
  Valami soronkívüliséget az aktív dolgozóknál én is el tudnék képzelni! A másik hogy a 37 nap olyan nevetséges, hogy annyi idő alatt még magától is meggyógyulhat a beteg vagy elpatkolhat.
  De az mindennek a teteje hogy a betegeket -pl a vidékieket- igy húzzák le. Legalábbis nekem ez a véleményem!”
 • 12. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2011. november 11. 17:54
  „moderálva>
  Csak néha parkolok fizető övezetbe vásárhelyen, más városokba sűrűbben, ott nagy ritka, hogy egy automata ne működjön, itt ez az arány pont fordítva van, sőt az utóbbi időbe csak(!) itt tapasztaltam ilyet, ilyeneket.
  Persze ilyenkor elvárás, hogy rohanjak másik autómatához, meg telefonálgassak, de nehogy már én törjem magam, hogy fizethessek, hol láttok még ilyet?”
 • 11. DÓZER 2011. november 11. 13:57
  „Lenne egy alkotó jellegű javaslatom, de ezzel biztosan kiverem a biztosítékot pár embernél.
  A kórházi járóbeteg ellátásnál soron kívül kezelnék a kismamákat (engem ez most egyébként is érint).
  Azután következnének az aktív korú vagy munkaviszonnyal rendelkezők.
  Végül mindenki más: nyugdíjasok, álláskeresők, szociális járadékosok.
  Eszem nincs hozzá, hogy a kismamák, akik fokozott veszélyben vannak egy túlzsúfolt, fertőzésveszélyes váróban, miért nincsenek előnyben. Ugyanez igaz a munkavállalók esetében. A nyugdíjas meg ráér, vagy kérjen időpontot..”
 • 10. DMagóg 2011. november 11. 13:00
  „Na jó! Kifizetek két órát, elvárható, hogy ennyi időn belül szabaduljak! (Ha hamarabb, az már kész nyereség, megér ennyit.) Ám, ha később, akkor kérésemre adjanak egy pecsétes cetlit a szabadulás időpontjával! A parkolóőr meg csak akkor büntethet időtúllépésért, ha kérésére ezt nem tudom felmutatni! Ennyi! Persze, ezzel is vissza lehet élni, mert a 11 órás időpontra, már kilenckor leparkolok.

  Ám, az is elképzelhető, hogy kezelésre érkezvén ingyen parkolhatok (két órát), kérésre kapok egy cetlit, hogy mikor szabadultam. Eseti ellenőrzéssel megfogható vagyok, ha sok a visszaélés, megtérül az ellenőrzés költsége.

  Persze, a politikus ömagából kiindulva, nehezen tudja elképzelni a tisztességet. "... mert nem lehet ellenőrizni ..." Őket sem nagyon!”
 • 9. Én2 2011. november 11. 12:23
  „Teljes KÁOSZ Vásárhelyen minden téren.
  A Hunyadi és a kórház utcájánál én megfordítottam volna az egyirányúsítást.
  Vásárhelyen már mindent elvesznek az emberektől, nem lesz ember már a Kossuth téren csak a képviselők.”
 • 8. booo 2011. november 10. 17:34
  „Hol van ott üzlet? Aki a Zrinyi utca 12-14 alatti húsboltba vagy élelmiszerboltba netán a cukiba ment vagy esetleg a gyógyszertárba, az beállt az említett ház hátsó parkolójába. Az magánterület, ott legalább nem kell fizetni. De hogy a kórház parkolójában fizetni kell, ez már több mint felháborító! Ennyire csóró a város, ennyire kell a pénz?
  Megkívánom jegyezni, hogy évekkel ezelőtt arról volt szó, hogy az SZTK-t ideiglenesen elviszik a Városház utcából, a kórház régi épületét lebontják ami helyén majd egy új SZTK fog épülni. Nos, a lebontás sikerült, az új SZTK pedig várattat még magára!?”
 • 7. eldorádó 2011. november 10. 12:25
  „"08:39 Dr. Lázár János javasolta: mindenütt lehehessen a kerékpárosoknak szemben közlekedni az egyirányú utcákban, de a közlekedési bizottság tehet kivételt a november végi közgyűlésre, amelyen határoznak a kérdésről. A közgyűlés nyilvános ülése véget ért. "

  Tehát van önkormányzati közlekedési bizottságunk! Remélem, kerékpározni is tudnak, jogosítványuk is van a tagoknak...Ott lehet lobbizni a parkolókért, kerékpárutakért!?”
 • 6. portis 2011. november 10. 12:04
  „Mégiscsak bevezették a vizitdíjat, csak másképp hívják ;)”
 • 5. totya66 2011. november 10. 11:29
  „"valóban beteggel vagy vizsgálatra érkeznek-e, nem pedig a környéken lévő üzletekbe"
  Üzlet a környékben, hol??”
 • 4. Vöröske 2011. november 10. 11:15
  „Köszönjük szépen Lázár ,hogy azt a kevés ingyenes parkolót is elveszed a kórházba menőktől.Veszélyeztetett kismamaként nem hobbiból megyek autóval a vizsgálatokra.Sajnos a buszközlekedésről jót nem lehet írni.A vizsgálatokra pedig nem lehet tudni meddig kell várni.Volt,hogy fél óra alatt végeztem,de pl a múltkor az uh-ra 3 óra hosszat vártam. Nem hiszem,hogy nem lehetett volna kiszűrni,hogy ki megy szakrendelésre,vagy ki nem.Jó duma sose rossz! Most lehet még több pénzt kiszedni a betegekből.Köszönjük!”
 • 3. eldorádó 2011. november 10. 09:06
  „1. high
  "...hogy mennyi időbe fog telni..." - ezen csak a váróteremben feladott SMS-ben fizetett parkolás segítene!

  Más,
  a kórház mögötti utcát állítólag, egyirányúsítják: a Hunyadi utcát a Kertváros felé kellene, viszont, a Dr.Imre utcát a Zrínyi u.felé( kellett volna) - így kevésbé keresztezné a két forgalom egymást!”
 • 2. airwaves 2011. november 10. 09:00
  „"valóban beteggel vagy vizsgálatra érkeznek-e, nem pedig a környéken lévő üzletekbe"
  Milyen környéken lévő üzleték <moderálva>?
  Vásárhelyen már vásárló sincs nemhogy üzlet!”
 • 1. high 2011. november 10. 07:24
  „A szakorvosi rendelésekre érkezők pontosan tudják, hogy mennyi időbe fog telni a vizsgálatuk, kezelésük így valóban ez a legoptimálisabb megoldás. Jó döntés volt, gratulálunk a képviselőtestületnek, igen kreatívak voltak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult egy autó a 47-es úton - egy sérült

Egy ember súlyosan megsérült, amikor szerda este autójával a 47-es úton árokba borult Hódmezővásárhely és Székkutas között. Tovább olvasom