Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Jó utakat és áruházat szeretnének a susániak

Szívesen látnának egy bevásárlóközpontot is a városrészben, illetve jó járdákat és utakat szeretnének Vásárhely Susán városrészében élők. Az önkormányzati képviselő még a tél beállta előtt fórumot tart annak érdekében, hogy a sürgős problémákra megoldást találjanak.
A susániak szerint az állatvásártér helyén megférne akár egy bevásárlóközpont is Fotó: Tésik Attila
– Susánban élni jó, leszámítva, hogy minden egy kicsit messze van – foglalta össze kérdésünkre az 1937 óta itt lakó Kovács Ferencné a Susáni ABC előtt. Mint mondta, nem a boltokat hiányolja, hiszen kapásból négyet tud felsorolni, hanem egy hipermarketet szeretne.

– Nem mondom, hogy még egy Tescóra van szükség, de valami hasonló méretű üzletközpont nagyon elkelne ide – mondta. Kásás Zoltánné egyetértett ismerősével, s neki már elképzelése is van, hová lehetne betelepíteni egy áruházat.

– A város kitelepíti a Serház térről a szentesi útra az állatvásárteret. Nos, az a hely jó lenne egy ilyen üzletnek, ráadásul a kocsikkal is lehetne parkolni. Aki pedig busszal jár, az is könnyen megközelíthetné.

A susániak többségét azonban nem az olcsó boltok hiánya, hanem a szociális problémák, illetve az utak állapota foglalkoztatja.

– Sok nyugdíjas lakik az utcánkban – árulta el Kerekes Péter. – Többségük biciklivel közlekedik. Szomorú tapasztalatom, hogy jó néhány utca burkolatán hatalmas kátyúk tátonganak – említi név szerint is a Juhász Gyula utcát, vagy a Klauzált, ahol a kátyúk mellett a burkolatból kiemelkedő csatornafedők is kellemetlen meglepetésekkel szolgálnak.

– A minap is elesett egy asszony a Juhász Gyula utca legelején. Egy arra járó fiatalemberrel emeltük fel, mert nem bírt kikászálódni a kerékpárja alól. Szerencsére semmi baja nem lett, csak csúnyán megütötte az oldalát.

Többen is megemlítették: hátránya is lett, hogy nagyon szépen leaszfaltoztak néhány utcát, így ugyanis az autósok is arra járnak.

– Mennek éjjel-nappal, zörögnek és csattognak – panaszolta Kovács Ernő. – Eddig nem voltunk hozzászokva ehhez, beértük a hajnali kakaskukorékolással – tette hozzá nevetve. A háziszárnyasait nevelő nyugdíjas tsz-tag szerint sűríteni kellene a buszközlekedést, hiszen sokszor egy órát is kell várnia, ha lekési a járatot a Kossuth téren.
Korom András

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekként építette a hidat

A vásárhelyi Vetró Jánosnak már gyermekként dolgoznia kellett: tizenhárom esztendősen sírt ásott,… Tovább olvasom