Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Jobbegyenessel terítették le a vásárhelyi parkolóőrt

Hódmezővásárhely - A 23 éves fiatalember eszméletét vesztette az ütéstől.
Pótdíjazó parkolóőrt bántalmaztak Vásárhelyen szerdán, a késő délutáni órákban. A 23 éves Csíkos Szabolcsot egy jól irányzott jobbegyenessel terítette le egy 35 év körüli férfi. A parkolóőr elesett, pár másodpercre az eszméletét is elvesztette. A szája felrepedt, a bal szeme alatt felduzzadt az arca – nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

– A beszólások mindennaposak, de ilyen még nem történt velem – árulta el Szabolcs. – A Zrínyi utca elején fotóztam egy szabálytalanul parkoló kocsit, és már messziről kiabálást, szitkozódást hallottam. Két kerékpárost pillantottam meg, és amikor közelebb értek, azt mondták: miért fotózom a gépkocsit, és mi, pótdíjazók vagyunk a város szemetei, mert megbüntetjük az autósokat. Azt kérdeztem: miért zavarja őket, hogy a munkámat végzem, talán az övék a jármű? Ekkor már 6–8 méterre elhaladtak, de megálltak, letámasztották a kerékpárt, és az idősebb odajött hozzám. Folyamatosan lökdösött, miközben azt mondta: ki vagyok, hogy ilyen minősíthetetlen hangnemben ordibálok, vele a diszkóban sem mernek feleselni, és ne tartsam fel őket, mennek kukoricát lopni. Egyébként nem kiabáltam, és csak a jó szándék vezérelt. Ekkor fél méterrel hátrébb léptem, és újra megkérdeztem, mi a problémája velem. Ezután ütött meg, arra eszméltem, hogy a földön fekszem.

Csíkos Szabolcs azt mutatja, hol bántalmazta a 35 év körüli férfi. Fotó: Karnok Csaba
Csíkos Szabolcs azt mutatja, hol bántalmazta a 35 év körüli férfi.
Fotó: Karnok Csaba

A rendőrséget egy közelben parkoló Ford vezetője értesítette. A rendőrök 2 perc alatt kiérkeztek a helyszínre, és alig negyedóra elteltével, a Csíkos Szabolcstól kapott személyleírás alapján elfogták a bántalmazót, aki a kihallgatás és a szembesítés során részben beismerte tettét, s az is kiderült, feltehetően ittas volt – mondta el a pótdíjazó.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: ha valaki parkolóőrt bántalmaz, az közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak minősül, az ilyen egyének fokozott büntetőjogi védelmet élveznek. A vásárhelyi speciális eset – közölte a sajtóreferens –, mert Csíkos Szabolcs szerződéssel dolgozott, még nem véglegesítették, ezért „csak" garázdaság miatt folytatnak eljárást, ami szintén büntethető szabadságvesztéssel.

Verés, fenyegetés

A közelmúltban öt, a vásárhelyihez hasonló eset történt az országban. Budapesten metróellenőrt és buszvezetőt ért atrocitás, míg Ózdon a fenyegetőzőt a helyi rendőrkapitányságig vitte a buszsofőr. Szegeden busz- és villamosvezetőre támadtak ingerült utasok.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. Kristofer 2009. augusztus 09. 01:52
  „Egyébként meg csak annak ellenszenves a parkolóőr munkája aki még mindig nem fogadta el a parkolási rendszert.Ha rendesen megveszik a parkolójegyet akkor nincs okuk félni,hogy megbüntetik,a vásárhelyi parkolóőrök közelsem olyan szigorúak,mint a szegediek.Múltkor Szegeden voltam 2 perce lejárt a jegyem,és máris rajta volt a csomag!Múlthéten vásárhelyen parkoltam a szegfü utcában,és 10perccel túlléptem a parkolási időt,a parkolóőr már az autómnál volt,de még nem büntetett meg,hanem közölte:Szerencsém van,hogy visszaértem,mert most telt le a türemi idő.Szóval van külömbség a két város között!
  EBBŐL ANNYI A TANÚSÁG,HOGY JOBBAN ODA KELL FIGYELNI,HOGY MIKOR JÁR LE A PARKOLÓJEGY.
  Én már megtanultam,és nem szidom a parkolóőrt,hisz tudom ő csak a munkáját végzi.”
 • 68. Kristofer 2009. augusztus 09. 01:29
  „A mai világban örül az ember,ha van valamilyen munkája!Nem igaz NORMAN?Nem jószántából megy az ember parkolóőrnek,hanem a kényszer viszi rá!Gondolom Szabolcsnak sem az a vágya,hogy parkolóőr legyen,csak nincs más választása,hisz valamiből neki is élni kell.Szociális segélyből nem lehet megélni!!!!”
 • 67. Norman_Bates 2009. július 29. 16:38
  „62. hozzászólás A46 2009.07.29. 11:29
  Nem emlékszem, hogy eberhardt oldalán álltam volna. Igen, ha valaki anyázna, akkor ütnék is, miért? az jobb lenne, ha jól föl idegelném magam és esténként nem tudnék aludni? Az elfojtott düh az káros az egészségre, de ez már pszichológia. Nem úgy viselkedek mint átlagmagyar akibe bele lehet rúgni és szó nélkül tűri.
  Én nem ütnék parkolóőrt, úgyhogy légyszives ne vegyél egy kalap alá a tetkóssal, még akkor se ütöttem, amikor szegeden 1 nap 800 forintot költöttem parkolószelvényre, és megbűntettek szaros 5 perc miatt.
  Sajnálom ami a fiaddal történt. De erre csak azt tudom mondani, ha valaki parkolóőrnek megy az sajnos kalkulálja ezt bele. Ez a munka ellenszenves volt és az is fog maradni, ha meg valaki ezt nem bírja elviselni, akkor ez a szakma nem neki való.”
 • 66. OPP 2009. július 29. 15:58
  „"Éberhardtnak és Norman_Batesnek! Vegyétek már végre észre hogy ez az "anyázós" kifogás és magyarázkodás már kicsit(?)(nagyon!) UNCSI!Régen kiment már adivatból,elavult!Valamikor régen Öregapáink találhatták ki mert ez annyira jó indok volt mindenre!Ma már valamire való értelmes ember meg se hallja, még ha elhangzik akkor sem. mert tudja hogy ezt a közhelyet csak végtelenül primitív agyú emberkék használják, és ugyanolynok ugranakrá,Rettenthetetlen Hősnek képzelve magukat akik erőnek erejével megvédik anyucit,közben meg szinte majdnem biztos hogy a valóságban nem is nagyon törődnek a mamival!"
  Úgy gondoltam ezt bemásolom. Ez a lényeg.”
 • 65. OPP 2009. július 29. 15:53
  „Hová lett a régi Éberhardt Laci?”
 • 64. cipész 2009. július 29. 13:27
  „Norman_ Bates.Majd ha arra járok lefényképezem, és elküldöm a lapnak. A mozgáskorlátozott igazolványt elfelejtettem ki tenni.Nem csaló vagyok, mert már szinte érzem a rosszindulatú emberek hangját.Üzi nekik, hogy csak felényire legyenek ilyen betegek mint én. Oké, hogy mindenki védi a gyerekét, de a jól nevelt fiatal is elenged néha önkéntelenül is nem megfelelő szót.Mi is mondunk bizony olyan szavakat amit nem igen illik,csak azután jövünk rá, hogy nem kellett volna, én nem védem a hozzászólókat, csak reálisan kell felfogni.”
 • 63. A46 2009. július 29. 12:02
  „Annak azért nagyon örülök, hogy az emberek (hozzászólók)jelentős többsége(majdnem mindenki!) komolyan és józanul gondolkodik,reálisan látja a dolgokat,és igy vagy úgy,ismerve vagy akár ismeretlenül is, de a parkolóőr mellett mertek kiállni, és nem gyalázzák csak azért mert "parkolóőr"!Nagyon jó érzés hogy vannak komolyan gondolkodó rendes emberek is sőt, hál´istennek a túlnyomó többség ilyen!!! Köszönöm!”
 • 62. A46 2009. július 29. 11:29
  „JA,és még valami "kedves"N-B"("ha anyámat szidnák,nyilván csapnék is")-a fiamat állandóan szidják,anyázzák is rendesen,(ja persze:nekik lehet)!Ő is csapjon olyankor???? És én mit csináljak amikor a fiamat nem csak szidják de csapják is???? Nekem is csapnom kellene?????Ha így működne a világ már kihalt volna az emberiség!!!Egyébként szép napot!”
 • 61. A46 2009. július 29. 11:12
  „Éberhardtnak!Biztosan rossz napod volt akkor, és valakin ki kellett töltened a haragod, és milyen kézenfekvő volt hogy ott a parkolóőr akit mindenki utál (főleg akit már megbüntetett)!csak a már előttem szólókra is tudnálak figyelmeztetni,és mindenkit aki nem egészen látja át a dolgot:a parkolási szabályokat és díjakat NEM A PARKOLÓŐRŐK SZABJÁK MEG!!! Hogy miért vállalt ilyen munkát?Nem nehéz kitalálni! ÖRÜLT HOGY VÉGRE TALÁLT VALAMILYET!Ennyi erővel leüthetnénk a buszsofőrt mert a jegyért pénzt mer kérni(és még ráadásul drágul is)!"Meglegyinthetnénk" a pénztárost a boltban amikor fizetünk, mert már megint emelkedtek az árak,különben is minek megy el pénztárosnak,tudhatná hogy szemét egy meló lenyúlni az embereket nap mint nap,EZT KÜLÖNÖSEN "ERKÖLCSI 0_nak"ÜZENEM!!!!!!!!! Az én fiam dolgozik!Nem részegen tetoválásból él!Talpon van égész nap,ha esik ha fúj,télen,nyáron,esőben,hóban,szélben,forróságban egyaránt,és addig örülj,mert rendes adófizető,és te meg a hozzád hasonlók is belőle éltek!Lehet gúnyolódni persze azon amit most írtam,már szinte hallom is néhány "vérig sértett" parkoló véleményét,de magasról leszarom!Én akkor is BÜSZKE VAGYOK A FIAMRA, amennyire csak egy anya büszke lehet,és hálás vagyok a sorsnak hogy nem egy olyannal áldott még mint te!És az anyázós sztori helyett találj ki valami jobbat, vagy jobb lenne ha inkább beismernéd az igazat,egyszer az életben te is tehetsz ilyet, legallább tennél valami jót is!!!!”
 • 60. A46 2009. július 29. 10:43
  „Éberhardtnak és Norman_Batesnek! Vegyétek már végre észre hogy ez az "anyázós" kifogás és magyarázkodás már kicsit(?)(nagyon!) UNCSI!Régen kiment már adivatból,elavult!Valamikor régen Öregapáink találhatták ki mert ez annyira jó indok volt mindenre!Ma már valamire való értelmes ember meg se hallja, még ha elhangzik akkor sem. mert tudja hogy ezt a közhelyet csak végtelenül primitív agyú emberkék használják, és ugyanolynok ugranakrá,Rettenthetetlen Hősnek képzelve magukat akik erőnek erejével megvédik anyucit,közben meg szinte majdnem biztos hogy a valóságban nem is nagyon törődnek a mamival!Én Csíkos Szabi, a parkolóőr édesanyja vagyok, nálam jobban senki sem ismeri Őt!!!Szabi nagyon komoly(túlságosan is komoly) értelmes és INTELIGENS!fiatalember! Mindenki mérget vehet rá aki kételkedik benne, hogy Ő NEM "ANYÁZ" SENKIT!!!Erre a szintre le sem ereszkedik!Másmilyen szavakkal is ki tudja fejezni a véleményét!NEM LOP!NEM HAZUDIK! NEM "ITALOZIK"!NEM KÖTEKEDIK SEM OKKAL SEM OK NÉLKÜL!Talán éppen ez irritálja a "magatok fajtát"!!!ÉS ezért nem jár diskóba sem!Mondhatjátok hogy elfogult vagyok,de csöppet sem érdekel,mert aki ismeri,(és sokan vannak),az tudja hogy így van ahogy írtam,és csak ez a fontos!!!!”
 • 59. Norman_Bates 2009. július 29. 07:14
  „58. hozzászólás cipész 2009.07.28. 14:34
  ez hol volt? melyik utca? miért nem fényképezted le? szerintem ilyen esetbe azért lehet reklamálni. 1X
  nekem anno hótól belepett várakozni tilos táblát kellett volna telepatikus úton felismerni.
  De az is lehet, hogy az én dolgom lett volna letakarítani, azért örült a közterületes feje, hogy megbüntethetett.”
 • 58. cipész 2009. július 28. 14:34
  „Na sziasztok én is írok már történt, hogy a parkoló őr adott 5000Ft-os csomagot.
  Nem lehetett látni az automatát, de még tábla sem volt látható, hogy fizetős parkoló. Felfestve se volt,akkor gondolhatja az ember, hogy fizetni kell.
  Köszike a csomagot picinyem.”
 • 57. Csajszi20 2009. július 28. 10:49
  „Szabi nem jár discoba, és nem köt bele senkibe, nem szól be senkinek ok nélkül. Elég rég óta ismerem! Sajnos vannak ilyen emberek, mint a "tetkós", hogy ha iszik (vagy egyébként is) borzasztó erősnek hiszi magát, és azt hiszi, hogy az övé a világ, és bármit megtehet következmények nélkül... Rosszul gondolja!”
 • 56. Norman_Bates 2009. július 28. 07:23
  „olvasva Éberhardt hozzászólását, az a véleményem, hogy mindketten kicsit hozzávetítenek a sztorihoz.
  szerintem korábban egy szórakozóhelyen (pl discoba) szólhatott be a tetkósnak a parkolóőr,
  és most összefutottak. Nem mintha a pártján állnék a teoválósnak, de azért valljuk be őszintén elég valószínűtlen az a történet amit a Szabi előadott, úgy értem ki az a hülye aki csak úgy poénból beleköt egy parkolóőrbe, hogy aztán lecsaphassa. nekem se tetszene, ha anyámat szidnák, nyilván csapnék is, de nem mindegy, hogy hol és mikor.”
 • 55. Kristofer 2009. július 26. 23:13
  „30. Hozzászólónak Eberhardt-nak meg csak annyit mondok,hogy ne hazudjon már,hogy a parkolóőr szidta az édesanyját!
  EZ EGY NAGY HAZUGSÁG!
  Én a Szabolcsot évek óta ismerem,ő nem szokott agresszív lenni,és nem szidja az annyát senkinek,csak a munkáját végezte amíg egy részeg ember akkorát rávert,hogy pár másodpercre eszméletét vesztette!
  NAGYON ERŐS VAGY UGYE???
  Menj el dolgozni reggeltől-estig,mint a parkolóőr és utánna egyből nem leszel olyan erős már a munka végeztével.
  Egyébként én nem dicsekednék azzal,hogy eszméletlenre vertem egy munkáját végző embert!
  SAJNOS ILYEN EMBEREK IS VANNAK...Szégyelhetnéd magad!”
 • 54. Kristofer 2009. július 26. 22:48
  „M_R 2009.07.25. 10:45

  5. HOZZÁSZÓLÓNAK ÜZENEM:
  AKI PARKOLÓŐRNEK MEGY AZ SEM HÜLYE ÁM,csak sajnos a mai világban az ember örül,ha van munkája.Legyen az takarító,közmunkás,parkolóőr,eggyik munkakört sem kell lenézni!
  Neked M_R nem tudom,hogy egyáltalán van-e munkád?Vagy ha van,és jó munkakörben tudtál elhelyezkedni,akkor örülj neki,és nagyon becsüld meg azt a munkakört!De akárki is vagy azt sohasem engedheted meg magadnak,hogy lenézően beszélj egy másik emberről!Te is lehetsz még közmunkás,parkolóőr sosem tudod mi lesz még a jövőben.És legközelebb gondold meg mielőtt írsz valamit,mert a parkolóőr is ember csak a munkáját végzi.Felháboritó amit írtál már ne is haragudj!
  IDÉZEM:"Nem kötelező parkolóőrnek lenni, ha valaki ekkora erkölcsi nulla hogy ilyen foglalkozást választ magának, az ne lepődjön meg ha kap egy maflást. Még örülhet hogy nem verték agyon, pedig megérdemelte volna."NEHOGY EGYSZER AZ ILYEN BESZÓLÁSÉR TÉGED VERJENEK AGYON!!!
  Egyébként én még parkolóőrnek is elmennék,csak még oda sincs felvétel.......Hát ilyen világot élünk SAJNOS.”
 • 53. Én2 2009. július 26. 19:37
  „aranka2- tökéletesen igazad van, nem a parkolóőrt kell meg dádázni hanem azt aki kitalálta és azt aki kivitelezte az egészet. Szegény gyerek nem tehet semmiről.
  IGEN, le kell váltani lj-t és sok hülyeségtől mentesül a város. Ez kézenfekvő. Megfogadjuk a jó ötletedet.”
 • 52. cikicakk55 2009. július 26. 15:51
  „Eberhardt László! Az a 23 éves fiatalember vállalt munkát,mert valamiből meg kell élnie.Te mit is dolgozol,már amikor nem kukoricát lopsz,vagy parkolóőrt versz? Rokkanyugdíjas vagy? Munkanélküli? Ha fényes nappal ennyire ráérsz,akkor egész biztos, hogy többek közt az ilyen szerencsétlen 23 éves férfiak adójából fizetik azt a pénzt, amit te simán eliszol,aztán a többit hozzá lopod.Én a helyedben inkább hallgattam volna.Gondolod, hogy valaki hitt is neked? Esetleg elkezdtünk tisztelni,mert nevesítetted magad? Hát nem!!!!!Remélem pár évig nem kell majd kukoricalopásból élned.”
 • 51. aranka2 2009. július 26. 14:56
  „Azt én is támogatom, hogy lázáriusznak a képét verjük be, ne a szerencsétlen alkalmazottakét.- írja valaki
  Nincs az a kép, amit be kellene verni. Ha valakinek nem tetszik, Lázárt a következő választás alkalmával le lehet szavazni, a dolgoknak ez az elintézési módja. Azt viszont, aki egy dolgát végző városházi alkalmazottat "meglegyint", be kell csukni. Elég csak egy-két évre, azalatt megszelídül.
  Ha nem tetszik a törvény, vagy a városi rendelet, tessék új vezetést választani. Amíg viszont a többség akaratával a hátuk mögött rendeletet alkotnak a torony alatt, azt be kell tartani!”
 • 50. Norman_Bates 2009. július 26. 12:36
  „úgy néz ki a nagy melegtől mindenki bekattan.
  Az nem derült ki, hogy tesvíre, vagy rokonya volt az autósnak? Vagy tetves cigány volt, vagy bunkó paraszt.
  én azért a parkoló örséget bizonyos fizikumhoz kötném, mert látok néha olyan zörgőcsontú emberkét, hogy épp a szél nem fújja el. Mértnek rugta le? ilyen esetben a hátrálás a legrosszabb. Ha valaki be van baszva annak amúgy is csak a pofája nagy, de szarok a reflexei.”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 250-en közmunkán

Hódmezővásárhely - 250-en dolgoznak a vásárhelyi közmunkaprogramban, miután a 600 jogosult közül… Tovább olvasom