Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Jobbik: nem léptetik vissza Kendit

Hódmezővásárhely - „Szabó Bálint nem kapott meghívót" – jegyezte meg Dombi-Kiss László, a vásárhelyi Jobbik elnöke, miután csütörtökön a párt sajtótájékoztatóján megjelent a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.
A jobbikosok miatta hívták össze az újságírókat, hogy reagáljanak Szabó korábbi állításira. Megírtuk: Szabó arra szólította fel a Jobbikot, hogy bírálja felül döntését: léptesse vissza képviselőjelöltjét, a vásárhelyi K'-Art cégcsoporthoz kötődő Kendi Imrét. Szabó szerint 11 környékbeli alvállalkozónak tartozik összesen mintegy 60 millió forinttal.

Végül beülhetett Szabó Bálint is a sajtótájékoztatóra. A közjáték után Dombi-Kiss kijelentette: felháborítónak tartja, hogy valaki veszi a bátorságot arra, hogy felszólítsa őket, léptessék vissza a kompenzációs listát vezető jelöltjüket, Kendit.

15 éve hozták létre a cégcsoportot – vette át a szót Kendi. Elmondta: ők építették a Balogh Imsi sportcsarnokot. A város és az állam szerződésszegő magatartása miatt vált lehetetlenné a működésük, fizetésképtelenek lettek. Sajnálja azokat az alvállalkozókat, akiket nem tudtak kifizetni. Az anyacégeiket valóban felszámolják, ezekben viszont jelentős a vagyon, ezt felszámoló kezeli, és reméli, ebből megkapják a pénzüket. Azért nem tudtak fizetni, mert több száz milliót nem kaptak meg a várostól, az államtól. Erről bírósági ítéletek is vannak – mondta Kendi Imre.

Hegedűs Lórántné jobbikos országgyűlési képviselő az Állami Számvevőszék 2007–2011-es vizsgálatára hivatkozva bírálta a vásárhelyi önkormányzat gazdálkodását. Például devizaügyletet említett 2 milliárdos árfolyamveszteséggel, jelzálogjog-bejegyzést 12 korlátozottan forgalomképes ingatlanra.

Önkormányzat: Nem tartozunk

A hódmezővásárhelyi önkormányzat közleménye szerint a Jobbik listavezetőjeként induló vállalkozónak csak az a cége nincs csőd-
ben, amelyikkel az önkormányzat is szerződésben állt a sportcsarnok megépítésére. A felszámolás alatt álló két cég egyike a K’Art House Kft., amelyikkel a város soha, semmilyen kapcsolatban nem volt. A másik cég – amellyel már több mint hat éve nem dolgoztatott a város –, a K’Art Építő Zrt. összesen 31, zömében kisvállalkozást hagyott cserben, amelyeknek a Jobbik színeiben induló vállalkozó közel 400 millió forintot nem fizetett ki. A felszámolást 2013-ban az egyik kisvállalkozás kezdeményezte. Vásárhely önkormányzatának semmilyen tartozása nincs Kendi Imre, vagy a cégei felé. Tudomásunk szerint a PPP beruházás állami átvétele kapcsán az állam is mindent a megállapodás szerint megfizetett. Sem az ÁSZ, sem bíróság nem kezdeményezett semmiféle eljárást, és törvénysértést sem állapított meg, sem 2011 előtt, vagy azt követően – áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felismeri? Ő lopott a vásárhelyi kollégiumból

Az ismeretlen férfi még májusban ment be a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági kar kollégiumának több szobájába. Tovább olvasom