Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Jobboldalit támogat a baloldal

Bár a szocialisták visszaléptették jelöltjüket Balogh Jánosné (képünkön) javára, a vásárhelyi körzet független aspiránsa azt vallja: jobboldali gondolkodású, és az is marad. Lapunknak elmondta, az MSZP csupán annyit kért tőle, ha bejut a parlamentbe, ne lépjen be újra a Fideszbe – Mártély polgármestere azt válaszolta, miután a pártból kizárták, esze ágában sincs ismét csatlakozni, független marad.
Fotó: Tésik Attila
Nem mindennapi politikai helyzet állt elő az országgyűlési képviselő-választás első fordulója után Csongrád megye 6-os körzetében, azaz a vásárhelyi kistérségben. Mint arról már többször írtunk, első helyen Lázár János (Fidesz–KDNP) jelenlegi képviselő végzett 47,93 százalékkal, a második azonban egy független jelölt, Balogh Jánosné lett, aki a voksok 24,26 százalékát kapta.

A helyzet érdekessége, hogy alig több mint két hónappal ezelőtt ők ketten még párttársak voltak, miután azonban Baloghné úgy döntött, megméreti magát a választáson, kizárták a Fideszből. A nagyobbik ellenzéki párt helyi kampányának egyik eleme már az első forduló előtt az volt, hogy Mártély polgármestere a baloldal malmára hajtja a vizet. Ez pedig csak erősödött azóta, hogy kiderült: a harmadik helyen végzett MSZP-s Bacsa Pál visszalépett a javára.

– Visszautasítom a vádakat, miszerint köpönyegforgató vagyok és
Lázár erkölcsről és politikáról

– Őszintén megdöbbentem azon, hogy Bacsa Pál visszalépett Balogh Jánosné javára – nyilatkozta lapunknak Lázár János, a Fidesz–KDNP jelöltje. – Érthetetlen, hogy lesz egy fideszesből három hónap alatt független, majd baloldali. Ez a dolog erkölcsi része, a döntést a választókra bízom – tette hozzá. Lázár szerint ugyanakkor politikailag most vált világossá a képlet: aki Baloghnéra szavaz, azt mondja, ne legyen kormányváltás, aki pedig rá, az a kormányváltásra adja a voksát – fogalmazott.  
baloldali – nyilatkozta lapunknak Balogh Jánosné, akit a kialakult helyzetről faggattunk. – A Fidesz tagja voltam, továbbra is jobboldali gondolkodású vagyok, és az is maradok – tette hozzá. Kérdésünkre hangsúlyozta: nem kereste a szocialistákat, az MSZP helyi szervezete önállóan döntött úgy, hogy jelöltjét visszalépteti az ő javára. Elárulta, hogy Bacsa Pál azt is mondta, nem akarnak ezzel ártani neki. – Visszakérdeztem: mit vártok ezért cserébe? Annyit kértek tőlem, ha bejutok a parlamentbe, ne üljek vissza a Fideszbe. Miután engem onnan kizártak, eszembe sem volt újra csatlakozni – magyarázta Baloghné. Azt pedig, hogy a szocialista jelölt visszalépett, és információink szerint lesz még olyan, aki bár nem jutott a második fordulóba, de őt támogatja majd, úgy éli meg, hogy nem a baloldal, hanem a város áll mellé.

– Demokráciában nem olyan nagy csoda, ha nem egy párt, hanem egy személy mögött sorakozik fel sokféle ember – fogalmazott, s hangsúlyozta: most Vásárhely térségének fejlődéséről, a közösség szolgálatáról, és nem a pártokról van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Világ Igazai közé kerülhet

Yad Vasem-kitüntetésre terjesztette fel nemrég Hódmezővásárhely egykori polgármesterét, Kiss Pált a… Tovább olvasom