Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Johannita adomány Vásárhelynek

Adománnyal megpakolt kamion érkezett tegnap Vásárhelyre. Az értékes rakományt – tizenöt kórházi ágy, rengeteg ruhanemű és száz pár új cipő lapult a platón – a bodensee-i johanniták képviseletében gróf Hilmar Groten kísérte el.
Adománnyal megpakolt kamion érkezett tegnap Vásárhelyre. Az értékes rakományt – tizenöt kórházi ágy, rengeteg ruhanemű és száz pár új cipő lapult a platón – a bodensee-i johanniták képviseletében gróf Hilmar Groten kísérte el. Ezt követően Hilmar Groten Kószó Péter alpolgármesterrel, a Johannita Segítő Szolgálat helyi vezetőjével tartott tájékoztatót. A modern ágyak a vásárhelyi kórháznál a krónikus osztály kialakításában jelentenek nagy segítséget. Az alpolgármester elmondta: még legalább száz korszerű ágyra lenne szükségük. Hangsúlyozta, van esély arra, hogy újabb ágyakat kapjanak, hiszen az ulmi kórház most ajánlott fel hasznosításra százötvenet. A ruhaneműket és a cipőket a civilszervezetek bevonásával osztják ki a rászorulók között.

A johannitákkal 1993 óta áll nagyon jó kapcsolatban Hódmezővásárhely. A lovagrend évente több szállítmányt irányít a városba, az eddigi érték már több százezer euróra rúg, de a logisztikai költségeket mindig az önkormányzat állja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld út az új vásárhelyi sportcsarnoknak

Közel egymilliárd forinttal támogatja az állam tizenöt évig Vásárhely új, 2,4 milliárd forintba… Tovább olvasom