Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Jövő hétfőn kezdődik a beiskolázás Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Április 14-én kezdődik és 16-áig tart az óvodai és iskolai beiratkozás Hódmezővásárhelyen – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Tóthné Kecskeméti Katalin települési képviselő, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottságának elnöke.
A városban 410 általános iskolás korú gyermek él. Az intézmények jövő hét hétfőn reggel 8 órától délután 6-ig, kedden reggel 8-tól délután 2-ig, szerdán pedig délután 1-től 6 óráig tartják a beiratkozást. A szülők a szabad iskolaválasztás keretében öt városi, két egyházi fenntartású és egy alapítványi oktatási intézmény közül választhatnak.

A leendő diákokat elsősorban a lakókörzetük iskolájában várják, itt ugyanis biztos felvételt nyernek. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek előnyben részesülnek, őket fel kell venni a szülők által kiválasztott intézménybe. Túljelentkezés esetén – a törvénynek megfelelően – sorsolással döntenek, de erre még nem volt példa Vásárhelyen.

A beiratkozásnál szükség van a szülők igazolványaira, gyermekük lakcímkártyájára, születési anyakönyvi kivonatára, óvodai szakvéleményére, illetve egy fényképre a diákigazolványhoz. A város 13 osztályt kíván indítani a 2008/2009-es tanévben, ebben benne van a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola két első osztálya is, az intézménnyel ugyanis együttműködési megállapodása van az önkormányzatnak. Szükség esetén lehetőség van egy plusz osztály indítására valamelyik iskolában.

Tóthné Kecskeméti Katalin hozzátette, az integrációs törekvéseknek megfelelően a halmozottan hátrányos helyzetűek aránya egyik intézményben sem lehet magasabb 25 százaléknál.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 6. piros 2008. május 15. 05:41
  „Nesze neked szabad iskolaválasztás!”
 • 5. Zsuzsa25 2008. április 09. 10:08
  „A Nagy András János utcáról eddig a Kertvárosiba jártak. Mi most a Hódtóiba. Ez nagyon nem szimpatikus.”
 • 4. ccc 2008. április 09. 07:51
  „Szerintem azért lehet választani, én megtaláltam a módját annak, és kikerüljem, amit nem akarok a gyerekemnek!”
 • 3. Dongó 2008. április 09. 06:24
  „Na akkor most ki a hátrányos helyzetű?”
 • 2. lilopé 2008. április 08. 21:07
  „Én úgy gondolom, nem földi iskolába fog járni :)”
 • 1. terminator 2008. április 08. 17:16
  „Nem tudom a Lázár gyerek melyik iskolába fog járni.Rengeteg szülő egyáltalán nem örül hogy a gyereküket a "hátrányos helyzetűek",vagyis a kezelhetetlen cigányok közé kényszerítik.Azok persze szabadon választhatnak iskolát.
  De semmi gond,nálunk nincs szegregáció!!!Aztán majd mi is hümmögünk,amikor halljuk hogy melyik tanárt hogy alázták meg ezek a is retkek.
  Bravó "nemzeti " oldal,bravó fidesz és baráti köre!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senkinek sem kellett lekaparnia a népszavazási plakátokat

Hódmezővásárhely - Senkinek sem kellett lekaparnia a március 9-i szociális népszavazásra buzdító vásárhelyi plakátokat. Tovább olvasom