Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Jövőre készül el a Hódtói közpark

Vásárhely új közparkjának terveit most készítik. Úgy néz ki a beruházás 2017 végére valósul meg - mondta Cseri Tamás. A körzet képviselőjével készített online interjú során kiderült, az utak kátyúzását áprilisban kezdik.
 
11:00 – Cseri Tamás: Köszönöm a kérdéseket és a lehetőséget, hogy válaszolhattam. 

10:59: Vizsla: Terveznek-e bármilyen felújítást a kutyafuttatónál? Nagyon sokan járnak oda, de a közeli füves területen is számos alkalommal sétáltatjuk a kedvenceinket.
 
Cs.T.:
A közfoglalkoztatás keretében rendszeresen karbantartjuk a kutyafuttatót. Nincs rá törvényi előírás, de évente kétszer a fertőtlenítést is elvégeztetjük egy vállalkozóval. Egyelőre plusz funkciókat nem tervezünk kialakítani.

10:58 - Varga Norbert: A sportcentrum  műfüves pályáinak gyepszőnyege elavult. Elég sokan használják, véleményem szerint ráférne már egy csere.
 
Cs.T.:
Terveink között szerepel a pályák felújítása. Ezt Tao-s pályázatból valósítanánk meg. A labdarúgó szövetség a nyáron dönt erről. 


10:51 - Hódtóiak: Az üresen álló Kossuth-iskola helyén mikor kezdődnek el az építkezések? A jelenlegi állapotoknál még az is jobb volt, amikor az intézmény ott áll, és a kosarasok tudták használni a csarnokot.
 

Cs.T.: Ez a beruházás a TOP-program keretében valósul meg. Jelenleg még csak a terveket készítik. Az már biztos, hogy a város egy közparkot szeretne a területen létrehozni, amely 2017 végéig valósul meg. Mivel a város által indított internetes szavazáson a legtöbb szavazatot egy mesterséges tó kialakítása kapta, ezért a tervezéskor ezt is figyelembe vesszük, de a végleges tervek hiányában erről többet nem tudok mondani.

10:45 - Mészáros János: Miért nem cserélik le a közterületi kukákat? Szinte mindegyiket megette már az idő.
 
Cs.T.:
Áprilisban 250 darab új kézi hulladéktárolót helyezünk ki a közterületekre, 8 millió forint értékben. 

10:43 - Kovács Viktor: Nem sorolnám fel az utcákat, mert szinte mindenhol találunk rossz utat a Hódtóban. Talán Vásárhelyen itt van a legtöbb kátyús. Terveznek-e útfelújítást?

Cs. T.: A közterület felügyelet munkatársai minden tavasszal, így idén is fel fogják mérni a városban található kátyúk helyét és, amint beindulnak az aszfaltkeverő telepek – április közepe – megkezdődik a városban a kátyúzás. Télen csak a nagyon balesetveszélyes – ütőkátyúkat szokták javítani -, de ez sajnos nem túl tartós. Tavaly városunkban 400 tonna aszfaltot használtunk fel, mintegy 24 millió forint értékben.
 
3 éve sikerült pályázati forrásból a Hódtó utcát újra aszfaltozni, de a kisebb forgalmat lebonyolító útszakaszokra nincsenek ilyen lehetőségek, ezeket önerőből tudjuk felújítani a város költségvetésének terhére. Ilyenkor megvizsgáljuk, hogy melyik útszakaszon elkerülhetetlen a felújítás és azokat előre vesszük. 


10:35 - Liszt Ferenc utcai lakó: Két hónapja nincs közvilágítás a Liszt Ferenc utcán. A Démásztól voltak kint, megjavították, de újra elromlott. Mikor lesz jó a közvilágítás?
 
Cs. T.: Kedden olvastam ezt a problémát a delmagyar.hu-n. Meg is néztem, hogy melyik lámpatest nem működik és a hodmezovasarhely.hu portálon megtalálható KOVIKA hibabejelentő segítségével jeleztem Démász felé. Örülök ennek a kérdésnek, mivel a hasonló problémákban a lakók nagyon sokat tudnak nekünk segíteni, hiszen aki valamilyen hibát észlel a közvilágításban, könnyen be tudja jelenteni a fent jelzett módon.
Az utóbbi 5 évben tucatnyi alkalommal jelentettem hibát, amit a szakemberek – amennyiben nem komolyabb hálózati hiba állt fenn – néhány napon belül megoldottak. Tapasztalataim alapján a Liszt Ferenc utca 2. szám alatti lámpa még a hét folyamán újra világítani fog. 


10:27 - Nagy Lajos: Mióta a Kaszap utca fizető parkoló övezet lett, az ott élő lakosok nagy része a Liszt Ferenc utcán parkol! Emiatt a Liszt Ferenc és az Eszperantó utcákban hétköznap kora este az ott lakók sem találnak szabad helyet. Sok az autó, kevés a garázs és a parkoló! Amikor ezek a társasházak épültek sokkal kevesebb autó volt. Azóta majdnem minden családnak van autója, sőt van olyan család, amelyik négy(!) járművel foglalja a parkolót. Javaslatom: alakítsanak ki parkolókat a jelzett területen. Még akkor is, ha az a zöldterület csökkenésével jár!
 
Cs.T.: A műszaki iroda munkatársaival megvizsgáljuk, hogy az adott területen milyen lehetőségeink vannak további parkolók kialakítására. Az előző ciklusban két kisebb parkolót alakítottunk ki, hogy orvosoljuk a gondokat, de sajnos valóban nem ennyi autóra tervezték ezt a területet.

10:19: - Judit: Az lenne a kérésem, hogy az Árpád utcán a kőfal és a házak között a kiszáradt fák helyére ültessenek facsemetéket. Köszönöm.
 
Cs.T.: Ez a terület szintén nem az én körzetem. A kiszáradt növényzetet minden évben igyekszünk pótolni. 

10:16 - Gábor: Lesz a panelprogram keretében hőszigetelés a panelekre? Tervezik-e játszótér bővítését újabb eszközökkel?
 
Cs.T.:
Nincs tudomásom róla, hogy a közel jövőben indulna panelprogram, de amint lesz ilyen lehetőség, fel fogjuk hívni a lakosok figyelmét. Miként azt tettük az előző pályázati ciklusban is. Korábban Vásárhelyen 24 épületet sikerült felújítani a panelprogram keretében.
 
A játszóterekkel kapcsolatban szeretném megemlíteni, hogy ebben a körzetben a Tiszta Szívvel Egyesület 3 éve létesített egy sportszerekkel bővített játszóteret. Önkormányzati forrásokból pedig másfél éve újítottunk fel egy másikat. Sajnos még mindig maradt három kisebb, melyeket remélem, még ebben a ciklusban szintén fel tudunk újítani. 


10:06 - Kardos Zsuzsanna: Mikorra várható a Hódtó utcai játszótér (Hódtó u. 8 és 10 között) felújítása, ami már régóta rossz állapotban van? Hamarosan kezdődik a játszóteres időszak, de a játszótér több eszköze használhatatlan (palincs, homokozó, kis csúszda fedett tere, pad stb).
 
Cs.T.: A Hódtó utca töltés felőli oldala már nem az én körzetemhez tartozik. Minden év tavaszán cserélünk homokot a homokozókban, illetve az eszközök meghibásodását is folyamatosan felmérik a városháza munkatársai és igyekeznek minél hamarabb eszközölni a javításokat. 


10:01 - Mónus Ernőné, Hódtó utcai lakos: Egy éve ígérgetik csak, hogy új fákat ültetnek a kivágott régiek helyébe. Körülbelül 7-8 facsemetéről lenne szó, ez igazán nem jelent nagy összeget. A lakóknak viszont hiányzik a zöld környezet. Remélem, hogy többszöri kérés után végre nem csak üres ígéretet kapunk.
 
Cseri Tamás: A jelzett területen az elmúlt években több fát és cserjét telepítettünk, de természetesen az azóta kivágott fák helyére is igyekszünk újakat ültetni. A város kertészével már egyeztettünk erről a területről is próbálunk egységes fasort kialakítani még az idén. 


10:00 – Cseri Tamás: Üdvözlöm delmagyar.hu olvasóit. 

Ültetnek-e facsemetéket az Árpád utcán a kőfal és a házak között a kiszáradt fák helyére? Lesz-e több parkoló a Liszt Ferenc és az Eszperantó utcák környékén? - ilyen és ehhez hasonló kérdések érkeztek Cseri Tamáshoz, a hódmezővásárhelyi Hódtó városrész önkormányzati képviselőjéhez. Ezeket is megkérdezzük vásárhelyi Fogadóóra sorozatunk mostani szereplőjétől. A beszélgetés szerkesztett változatát a pénteki lapszámunkban olvashatja.A következő hetekben végigmegyünk az összes körzetben Vásárhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűrőbuszt akarnak

Terjesszék ki a szűrőbuszos vizsgálatokat a 65 év felettiekre is - ez is elhangzott azon a tegnap esti székkutasi fórumon, ahol Kallai Árpád, a vásárhelyi és makói kórház főigazgatója válaszolt a lakosok kérdéseire. Tovább olvasom