Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Jövőre már kétnapos lesz a Hódstock

Hódmezővásárhely - Nem a Woodstockot, csak a soproni VOLT-ot és a szegedi SZIN-t tekintik mércének a vásárhelyi Hódstock szervezői. A hét végén megrendezett, nullszaldósra sikerült fesztivál iránt óriási volt az érdeklődés, a zenekarok felét egyszerűen el kellett küldeni, hely- és időhiányra hivatkozva.
Nem a Woodstockot, csak a soproni VOLT-ot és a szegedi SZIN-t tekintik mércének a vásárhelyi Hódstock szervezői. A hét végén megrendezett, nullszaldósra sikerült fesztivál iránt óriási volt az érdeklődés, a zenekarok felét egyszerűen el kellett küldeni, hely- és időhiányra hivatkozva. A rockzenés rendezvények iránti kereslet is nőtt Vásárhelyen, épp ezért a szervezők jövőre két napra és három színpadra hangszerelik a bulit.

Vasárnap hajnalban ért véget a II. Hódstock fesztivál, az amatőr rock- és alternatív zenét játszó bandák vásárhelyi bulija. Mindig akadnak húzónevek, idén a Gire és a Heaven Street Seven csalogatta a fiatalokat, rajtuk kívül még tizenkét zenekar lépett fel, csak a helyi Fakwakumbo mondta le a fellépést, a dobos betegsége miatt. Az SZTE Mezőgazdasági Főiskolai Karán megtartott rendezvényre 750-en váltottak jegyet, és akadt még 150 VIP-vendég is. De kiderült: nagyon szűk volt a hely.

A Zöld Szikla

A házigazda, a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány nem csak a Hódstockot gondozza. Ők rendezik a Lösz fesztivált, mely elsősorban a folklórra, a népi hagyományok ápolására, bemutatására koncentrál, valamint rendszeresen szerveznek túrákat, és a Tisza-ártér takarítására, a szemét összeszedésére is figyelnek.

– Anyagilag nullszaldósan, érzelmileg pozitív mérleggel zártunk – mondta Sulyok Zoltán, az egyik főszervező. – A koncertek két színpadon zajlottak, és arra külön büszkék vagyunk, hogy a biztonságiaknak nem akadt dolguk. Az est, a hajnal legmeghatóbb pillanatát a makói kötődésű underground-bandának, a Gire-nak a búcsúkoncertje hozta. A 12 éves együttes remek bulit csinált, majd bejelentették, hogy az utolsó számot játsszák, elbúcsúztak a közönségtől, egymástól, összeölelkeztek – többen könnyeztek a közönség soraiban. És valóban befejezték, ráadást sem adtak. Bár Sulyok Zoltán reménykedik, nem most hallották őket utoljára zenélni a rajongók, akik még a fővárosból is elzarándokoltak a kedvükért Vásárhelyre.

– Jövőre kétnaposra és három színpadosra tervezzük a fesztivált – a harmadikon például amatőr DJ-k szerepelnének. Ehhez új helyszínre és több pénzre lesz szükségünk, az idei költségvetése mintegy 6-700 ezer forint volt, ebből 100 ezret az önkormányzattól kaptunk. Folyamatosan írjuk a pályázatokat, és szeretnénk megnyerni az ügynek helyi jelentős cégeket. Nagy álmunk, hogy a szegedi SZIN és a soproni VOLT rangjára emelkedjünk. Ehhez milliós nagyságrendű támogatás, minimum négy-öt év kutya kemény, megfeszített munka kell, és még így sem garantált a siker. De akkor is szeretnénk majd megőrizni a rendezvény fesztiváljellegét, eredeti arculatát, hogy a húzó nevek mellett főként amatőr, de egyébként remek zenekarok lépnek fel nálunk. Mert ebben egyedinek számítunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betonjátszótér vásárhelyi a Borz utcában

Hódmezővásárhely - Az ártéren lévő csatornát bélelnék ki azokkal az óriási betonelemekkel, melyek… Tovább olvasom