Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Jövőre új vásártér

Érvénytelen lett az új állatvásártér építésére kiírt közbeszerzési eljárás Vásárhelyen. A pályázatot ismét meghirdetik, így csak jövőre kezdődhet az építkezés.
Egy hónapos csúszással, azaz csak jövőre kezdődhet meg az új állatvásártér kialakítása Vásárhelyen. A szentesi út mellé, a Shell benzinkút mögötti területre tervezett beruházás közbeszerzési eljárás ugyanis érvénytelen. Két pályázat érkezett, az egyik formailag nem volt megfelelő, a másik költségvetése pedig 1 millió 700 ezer forinttal lépte túl a beruházásra szánt keretet. Az új piacra a város 25 millió forintos pályázati támogatást nyert, s önrészként 33 millió forintot biztosít.

A sikertelen közbeszerzés a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen is szóba került. Lázár János polgármester azt javasolta, hogy új pályázatot írjanak ki. Bacsa Pál szocialista képviselő szerint viszont az eljárás érvénytelenítése időveszteség, a kétmilliós plusz nem ér annyit.
A polgármester úgy vélte, az egy hónapos csúszás nem olyan nagy veszteség, ha a beruházás olcsóbban is megvalósítható. A közgyűlés tagjai is emellett tették le voksukat.

A megismételt pályázatot rövidebb határidővel írják majd ki, tudtuk meg Weszely Tamástól, a polgármesteri hivatal munkatársától.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem szélesítik tovább jövőre a 47-es főutat

Várhatóan 2006-ban sem jut pénz a 47-es főút négysávosítására – tudtuk meg tegnap a Gazdasági… Tovább olvasom