Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Júliusban nyit az Anno vendéglő

A Vásárhely határában, a 47-es főút mentén álló Anno vendéglő júliusban újra fogadja a vendégeket. A népszerű éttermet egy olyan vállalkozói csoport vásárolta meg, amelynek Makón és Szegeden is vannak vendéglői. A tervek szerint Krúdy korának hangulatával várják a betérőket.
Öreg-Kishomokon, a 47-es főút mentén álló Anno közel egy éve nem fogad vendégeket. Eredetileg a környéken élő gazdák gyümölcscsomagolónak építették, de vegyeskereskedés és iskola is volt már a falai között. A népszerű vendéglőt, miután tavaly kigyulladt és leégett az egyik helyisége, korábbi tulajdonosa bezárta.

– Az Annót 2002 és 2006 között üzemeltettük. Tavaly azonban családi okok miatt eladásra kínáltuk. Többen is érdeklődtek, de végül sikerült megkötnünk az üzletet és megváltunk az ingatlantól – mondta Köves Attila, aki családjával azóta Vásárhelyről Pomázra költözött.

Az Anno új tulajdonosai – akik nem akarták magukat felfedni – régóta a vendéglátásban dolgoznak, Makón és Szegeden is vannak éttermeik, pubjaik.

Az Anno új tulajdonosai azt kérték lapunktól, hogy a vendéglőnyitás ügyében Felmérai Szilárdot, az Anno üzletvezetőjét keressük.
– Az Annót mindenképpen étteremként hasznosítjuk továbbra is. Felújítjuk, bővítjük, de az eredeti csárdajellegét meghagyjuk – mondta lapunknak az üzletvezető.

Az épület mellett egy olyan fedett teraszt is kialakítanak, amelynek nyaranta leveszik az oldalfalait. A terasz télen is használható lesz, mert fűteni tudják. Így összesen egyszerre kétszáz vendéget tudnak fogadni.
A terasz szomszédságában egy játszóteret is kialakítanak a kisgyermekkel érkezőknek, és tervezik, hogy létrehoznak egy állatsimogatót is, melyben többek között minilux lovak – kisebbek mint a pónik – , lámák, mosómedvék, dámszarvasok és őzek is lesznek.

A 47-es főút várható szélesítése miatt az étterem előtt lévő parkoló egy része megszűnik. Ezért az épület háta mögött kialakítanak egy másikat, ahol akár buszok és teherautók is meg tudnak állni.
– Mind a külső és belső kialakításban, mind az ételválasztékban a szindbádi hangulatot szeretnénk Vásárhelyre varázsolni. Az étlapon így szerepel majd rántott borjúláb, illetve mangalicából készített étkek is – mondta az üzletvezető, akitől megtudtuk, hogy várhatóan júliusban fogadják az első vendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többségbe kerültek a katolikusok Vásárhelyen

Vásárhelyen már több a katolikus, mint a református – legalábbis a legutóbbi népszámlálási… Tovább olvasom