Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Kabarédíjjal vigasztalta Sas Józsefet

Hódmezővásárhely - Magyar Kabaré Díjjal jutalmazta vásárhelyi rajongója Sas Józsefet kárpótlásul, hogy idén nem vehette át a Kossuth-díjat. Az elismerést a most érettségiző Rácz Éva alapította.
Különös módon kárpótolta a 19 esztendős vásárhelyi Rácz Éva Sas Józsefet, a Mikroszkóp Színpad igazgatóját. Ismeretes: hiába terjesztették fel idén Kossuth-díjra a humoristát, nem kapta meg. Az ok: Sas Józsefet első fokon elítélték adócsalás miatt. A makói Szent István Gimnázium végzős diákja és családja megszánta a művészt.

– Sajnáltam, hogy lehúzták a kitüntetendők listájáról az ismert humoristát. Szerintem megérdemelte volna a magas állami elismerést – mondta Éva, aki nemcsak sajnálkozott, hanem nekilátott, s maga készített egy díjat a művésznek. A bohócot ábrázoló plakettet, vagyis a frissen alapított Magyar Kabaré Díjat postán küldte el Sas Józsefnek egy kísérőlevéllel együtt.

A Magyar Kabaré Díj és alkotója, Rácz Éva. Fotó: Tésik Attila
A Magyar Kabaré Díj és alkotója, Rácz Éva. Fotó: Tésik Attila

– Kértük, fogadja el a díjunkat, addig is, míg odafönn ráébrednek a tévedésükre – tette hozzá Éva, aki elárulta, sem ő, sem családja nem látta sohasem élőben a humoristát, és a Mikroszkóp Színpad egyetlen előadását sem.

Sas József meghatódott a díjtól. A Rácz családnak küldött válaszlevelében azt írta: „Nem is tudják elképzelni, milyen örömöt okoztak nekem. Ez a figyelmesség mindennél többet ér. Köszönöm."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér István nem adhat ötezer forintnál többet

Mindszent - Ötezer forintnál nagyobb összegű átmeneti segélyt nem adhat senkinek a mindszenti… Tovább olvasom