Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kacsa a kakasszéki befektetőről szóló hír

Elterjedt Kakasszéken és Vásárhelyen: befektető vásárolná meg a vásárhelyi kórház kötelékébe tartozó, nemrég felújított reumatológiai intézetet. Utánajártunk: az igazgató és a fenntartó nem tud ilyesmiről, senki sem tett üzleti ajánlatot – legalábbis eddig.
Egy lapunkat értesítő, névtelenségbe burkolózó informátor szerint konkrét vételi ajánlat érkezett a vásárhelyi kórházhoz tartozó kakasszéki reumatológiai részleg épületére. Hallottuk – más forrásból – azt is, hogy egy brit bankár megvásárolná az ingatlant.

Kallai Árpád , a vásárhelyi Erzsébet-kórház főigazgatója lapunktól értesült a híresztelésről. Meglepődött, és azt mondta, őt senki sem kereste meg ilyen szándékkal. Korábban sem jött azzal az ajánlattal senki, hogy magánkézbe venné a negyvenöt ággyal működő gyógyintézményt. Ilyen szándékról a fenntartó, azaz a hódmezővásárhelyi önkormányzat sem értesült.

Arról sem hallott a kórház vezetése, hogy az intézmény jelenlegi dolgozói vásárolnák meg a részleget.

A fals hír alapja – vagy ihletője – a bizonytalanság mellett valószínűleg az lehet, hogy a budapesti Schöpf-Merei Ágost kórház alkalmazottai tényleg gazdasági társaságot alakítottak, és saját, megszüntetésre ítélt intézményüket működtetnék tovább. A tizenegy orvosból és egy főnővérből álló csapat eltökélte, hogy nem hagyják bezárni az országos hírű központot.

Mint ismert, arról szó sem volt az ágyszámok meghatározásakor, hogy az Egészségügyi Minisztérium meg akarná szüntetni a kakasszéki intézetben folyó munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszokásból a tilosban hajtanak a vásárhelyi Andrássy utcán

Megszokásból – és így a tilosban – közlekedik a vásárhelyi Andrássy utcán a biciklisek… Tovább olvasom