Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Kakasszék bezárásával riogatnak

Tucatnyi kórházban szüntetné meg az aktív ellátást az egészségügyi minisztérium felkérésére készült javaslatcsomag – szellőztette meg a hírt a Magyar Nemzet, s a kórházak közt fel is sorolja Kakasszéket, mint azon kórházak egyikét, ahol a tervezet szerint a jövőben csak rehabilitációt és idősgondozást vállalnának.
Tucatnyi kórházban szüntetné meg az aktív ellátást az egészségügyi minisztérium felkérésére készült javaslatcsomag – szellőztette meg a hírt a Magyar Nemzet, s a kórházak közt fel is sorolja Kakasszéket, mint azon kórházak egyikét, ahol a tervezet szerint a jövőben csak rehabilitációt és idősgondozást vállalnának. Golub Istvánt, a Magyar Kórházszövetség elnökét is idézik, aki szerint túl sok az aktív kórházi ágy, melyek egy része kihasználatlan, egy részükben pedig szociális okok miatt fekszenek főként idős betegek.

Kallai Árpád , a vásárhelyi Erzsébet-kórház főigazgatója lapunktól értesült cikkről, s hogy abban Kakasszék, azaz a vásárhelyi kórház reumatológiai részlege is szerepel.
– Úgy látszik, bármit le lehet írni az újságokban – kommentálta. Majd hangsúlyozta, hogy a kakasszéki gyógyintézetben jelenleg is aktív betegellátás folyik, mégpedig területi ellátás keretei között, s erről a társadalombiztosítással érvényes szerződéssel rendelkeznek. – A reumatológiai osztály negyvenöt ágya működik Kakasszéken, s nincs arról értesülésem, hogy felmondták volna ezek finanszírozását, ezzel kapcsolatban tájékoztatást sem kaptunk – tette hozzá a főigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

István egyedül maradt

A sóstóparti Papp Lukács ikrekkel több könyv, fotógyűjtemény és film is foglalkozott. Ma már csak… Tovább olvasom