Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Kalandnap a Hód-Mezőgazdánál

Bár a belvíz a Hód-Mezőgazda Rt. 1300 hektárját is elöntötte, és a tejfelvásárlási ár sem kedvezett, a több lábon álló vásárhelyi cég idén is jó eredményt ért el, és jövőre még nagyobb területen rendezi meg az állattenyésztési napokat.
A sajtó munkatársait disznótereléssel is szórakoztatták Vásárhelyen. Fotó: Karnok Csaba
Lufikapuk közötti akadálypályán tehették próbára traktorvezetői képességüket a vállalkozó kedvű újságírók, vendégek a hét végén a vásárhelyi Hód-Mezőgazda Rt. által szervezett média-kalandnapon. De a versenyszámok között szerepelt disznó- és libaterelés, a hordószállító rakodógépet is lehetett kezelni, és quaddal is lehetett száguldozni. Persze nem csak a szórakozásról szólt a szombati nap, hiszen a részvénytársaság vezérigazgatója, Antal Gábor sajtótájékoztatón beszélt a cég eredményiről, valamint a jövő évi, április 28–30-i állattenyésztési napokról és mezőgazdaexpóról.

A társaság privatizációjakor fölvetődött kételyeket sikerült eloszlatni – állapította meg Antal Gábor. Hozzátéve: sikerült elhitetni a dolgozókkal és a partnerekkel, hogy folytatják tevékenységüket, s integrációs szerepüket még inkább szeretnék növelni. A növénytermesztési ágazat kedvező eredménnyel zárta a tavalyi évet, viszont az idén 1300 hektáros területet öntött el a belvíz, jelentős bevételkiesést okozva.

A szarvasmarha-ágazat és a tejtermelés mélyponton van – magyarázta továbbá a vezérigazgató: a tejfelvásárlási ár nem fedezi az önköltséget. A takarmányozásban és a szaporodásbiológia terén több szakmai programot is elindítottak, melynek néhány év alatt beérik a gyümölcse.

Az állattenyésztési napokról és a mezőgazdaexpóról szólva elmondta: szeretnék, ha Vásárhely a vidéki kiállítások fővárosa lenne. A jövő évi rendezvény mottója: Közép-Kelet-Európa kereskedelmi kapuja, a kiállítás vendégországa Szlovákia lenne. A rendezvénynek helyet adó terület mintegy ötezer négyzetméterrel gyarapodik, mégpedig a látogatók és a kiállítók jobb kiszolgálása érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal építik a plázát Vásárhelyen

A helyi közvélekedéssel ellentétben nem állt el a vásárhelyi ifjúsági park megvásárlásától a… Tovább olvasom