Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Kalózok is lehetnek a vásárhelyi diákok

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi gyermekek és szüleik gazdag nyári tábori kínálatból választhatnak. A PMK és a sportegyesületek tematikus programjain kívül várja a diákokat a hagyományos városi napközis tábor is.
Vásárhelyen a Petőfi Sándor Művelődési Központ gazdag vakációs programról gondoskodik: június 22-étől július 31-éig tizenegy tábort szerveznek munkatársai, ahol három kivételtől – a hétmérföldes, a hódleső- és a kalóztábor tartozik ebbe a kategóriába – hétfőtől péntekig, reggel 8 órától délután 4-ig biztosítanak elfoglaltságot és ebédet a gyerekeknek – tudtuk meg Somogyi Rózsától, a PMK művelődésszervezőjétől. Az árak 10 ezertől 20 ezer forintig terjednek, a drágább a három, az előbb már említett bentlakásos tábor.

A vásárhelyi gyerekek kalózokká is válhatnak a mártélyi üdülőközpontban, ahol építhetnek kalóztábort, tutajt, készíthetnek csapatzászlót, jelmezt és halcsapdát. A Hétmérföldes csizmában a régmúlt idők nyomában névre hallgató tábor résztvevői a Kárpát-medence gazdag népmesekincsével ismerkedhetnek meg. Itt kellékeket és díszleteket is készítenek. Ez a legdrágább, a 20 ezer forintos program, viszont hétnapos elfoglaltságot ígér. Más táborokban táncolhatnak, kézműves portékákat készíthetnek, szituációs játékokkal kerülhetnek közelebb a színészmesterséghez, horgászhatnak, túrázhatnak kerékpárral és úszhatnak. A helyszínek is változatosak: Mártélyon kívül a Török Sándor Strandfürdő, a PMK, a tánciskola, valamint a város környéki vizek, kirándulóhelyek mind megtalálhatók.

Lesz még június 22-étől augusztus 7-éig, hétköznapokon reggel 7 órától délután fél 5-ig a hagyományos, az önkormányzat által támogatott városi napközis tábor. Ennek idén nyáron a Szent István Általános Iskola ad otthont, és elsőstől a hatodikosig várja a nebulókat. A heti turnusokban csak az étkezésért kell fizetni, ami 2500 forint, a program pedig a sporttól a kiránduláson keresztül a kézműves foglalkozásokig terjed.

Az egyesületek is csábítják a fiatalokat. A HNKC például két turnusban, június 16-ától 19-éig, és június 22-étől 26-áig (előbbi 8, utóbbi 10 ezer forint) várja kézi- és kosárlabdatáborába az érdeklődőket. A HFC június 22-étől négy héten keresztül focitábort szervez, ami klubtagoknak egy hétre 8, külsősöknek pedig 10 ezer forintba kerül. Előbbi tárbornál ebéd és ajándékpóló, utóbbinál az ebéd és az uzsonna is benne van a táborköltségben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: politikai alapon építették le a vásárhelyi kórházat

Hódmezővásárhely - Jogerős döntésével megsemmisítette a Legfelsőbb Bíróság a vásárhelyi kórház aktív ágyainak csökkentéséről szóló egészségügyi miniszteri határozatot. Tovább olvasom