Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Kampány Vásárhelyen: MSZP kontra Fidesz

Hódmezővásárhely - Beindult az időközi választási kampány Vásárhelyen, ahol az MSZP polgármesterjelöltje, Kis Andrea és a párt országos alelnöke, Gúr Nándor tartott sajtótájékoztatót – a Fidesz helyi elnöke, Havasi Katalin és képviselőtársai is megjelentek.
Az idézi számára az 1950-es évek hangulatát, hogy a vásárhelyiek félnek leadni az ajánlószelvényeiket – reagált a sajtótájékoztatón Kis Andrea, az MSZP polgármesterjelöltje a helyi fideszesek korábbi kijelentésére, amely szerint az MSZP visszanyúlt a múltba, mert budapesti pártkatonákat küldtek Vásárhelyre.

– Vásárhely a vásárhelyieké, ebben egyetértek – folytatta Kis Andrea. Szerinte a vásárhelyieké az a 30 milliárd forint adósságállomány is, amelyre közösen kell megoldást találni. Úgy vélte: sok az elkeseredett ember, „az árak nőnek, a fizetések ugyanazok." Érezteti a hatását az egykulcsos adórendszer – tette hozzá.

Korsós Ágnes perelné Gúr Nándort

„Szeretném nyomatékosan felhívni minden politikai párt, és annak képviselője, aktivistája, továbbá a városi közgyűlés minden tagjának figyelmét, hogy a várost lejárató és valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatok megsértik a város jó hírét, megsértik a hódmezővásárhelyi polgárokat, és súlyos károkat okoznak közösségünknek" – tudatta közleményében Korsós Ágnes, a város címzetes főjegyzője. Minden olyan esetben, amikor a város jó hírnevének megsértése felmerül, politikai szereplők nagy nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesznek, vagy valós tényeket hamis színben tűntetnek fel a városról és az önkormányzatról, főjegyzőként „haladéktalanul polgári peres eljárást kezdeményezek jó hírnév megsértése érdekében". Gúr Nándor nyilatkozata miatt Korsós Ágnes per indítását javasolja a képviselő-testülenek, 1 millió forint kártérítés megállapítása érdekében.

– Nem budapesti, vidéki vagyok – vette át a szót mosolyogva Gúr Nándor, az MSZP országos alelnöke, aki szerint „mindenki onnan hoz erősítést, ahonnan jónak látja." – Vásárhely az egyik legeladósodottabb város. A csecsemőtől az idősekig, mindenki több százezer forint terhet cipel. Az aktív dolgozók jelentős hányada nem Vásárhelyen keresi a boldogulását, hanem a szocialista vezetésű Szegeden. Mit tettek a városban a munkahelyteremtésért? Semmit – jelentette ki.

A szocialisták sajtótájékoztatóján megjelent Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnöke és Benkő Zsolt, valamint Hegedűs Zoltán fideszes települési képviselő is. A gazdasági nehézségekkel egyetért – mondta Gúr Nándornak Havasi Katalin, de hogyan kérhetik számon mindezt azok, akiknek a kormányzása alatt került ilyen helyzetbe az ország? Miért nem aggódott a vásárhelyiek munkahelye miatt akkor? Miért gondolja, hogy egy másik városban élőnek kell elmondania azt: mi jó Vásárhelynek? Nem a Központi Statisztikai Hivataltól kell tájékozódni a városról. Nincs működési hitele Vásárhelynek, minden fillért visszaforgatott az önkormányzat és évek óta támogatja a munkahelyteremtést, -megőrzést – mintegy 1300 vásárhelyi munkahelyet. Szegedről pedig Vásárhelyre járnak át dolgozni. Benkő Zsolt azt kérte számon: miért nem kampányoltak annak idején a vásárhelyi kórház megmentéséért vagy a 47-es számú főút négysávosításáért?

Attól függetlenül, hol él valaki, van rálátása más településekre is – válaszolta az MSZP alelnöke. Szerinte a munkahelyek megőrzése nem ugyanaz, mint a munkahelyteremtés. A visszamutogatás pedig nevetséges. Az MSZP nem véletlenszerűen állít polgármesterjelöltet – jelentette ki. Kis Andrea hozzátette, nem tervezi, hogy megjelenik a fideszes sajtótájékoztatókon.

A Fidesz és a KDNP hódmezővásárhelyi elnöksége később közleményt adott ki, melyben úgy fogalmaztak: „megdöbbenéssel" tapasztalták, hogy „az MSZP országos központja hamis nyilatkozatokkal, megszólalásokkal, sőt, helyi akcióval is rárontott Hódmezővásárhelyre".

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. Őszödi 2012. július 29. 13:03
  „Bicska! Számomra érthetetlen, hogy egy "független" miért a pártok szapulásával kezdi a honlapját. Programja és tervei nincsenek?”
 • 70. Bicska 2012. július 27. 15:08
  „Örülök, hogy egy számomra szimpatikus ember, is indul a választáson, Nagy László személyében, akinek az internetes weboldalán minden mondata, egyenességről és tisztaságról árulkodik, tükrözve a jelölt összeszedett személyiségét és gondolatait.
  http://nagylaszloattila.hu/”
 • 69. gthomek 2012. július 27. 14:04
  „"Benkő Zsolt azt kérte számon: miért nem kampányoltak annak idején a vásárhelyi kórház megmentéséért"

  Azért a gátlástalanul pofátlan hazudozásért sem kell a narancskomcsiknak a szomszédba menni :) Pontosan hány osztályt számolt fel a forradalmi félázsiai csürhe a városi kórházban ?”
 • 68. gthomek 2012. július 27. 13:30
  „"totya66 2012.07.22. 11:25

  Eddig úgy volt hogy közel 4000 ember jár be Szegedre dolgozni ezért kell a villamos, most kiderült hogy ez éppen fordítva van.
  Melyik dal volt anno "Hazudj még nekem ..."?

  Totya te nem is tudtad hogy annyira száguld vásárhely hogy a komcsi Botka ide a városházára jár retyót pucolni MUHAHA.
  Érdemes megnézni mennyien vannak a 4:47 és 6:00 között Szegedre induló buszokon ;)”
 • 67. Én2 2012. július 25. 14:10
  „DMagóg- köszönöm értesítésedet de én nem hallottam.”
 • 66. DMagóg 2012. július 24. 19:57
  „65.Én2 2012.07.24. 19:23: "Jó lenne az országos médiába eljuttatni, hogy mi folyik itt."

  "Félelem és rettegés Hódmezővásárhelyen - 19:04"

  http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=144651

  A kívánságod teljesült!”
 • 65. Én2 2012. július 24. 19:23
  „Szörnyű ez a kampány az ember teljesen kiábrándul a pártokból. A vásárhelyi fidesz ma megint megcsinálta a cirkuszt.
  Mszp-hez jött kampányolni a városba egy képviselő és megint kitessékelték. Felháborító ahogy viselkedik Havasi és társai.Jó lenne az országos médiába eljuttatni, hogy mi folyik itt.”
 • 64. félnótás 2012. július 24. 15:18
  „Vásárhelyen akkor 1300 munkahely van. És hány fő az aktív munkaképes Vásárhelyi lakos?”
 • 63. Én2 2012. július 24. 14:46
  „Úgy teszenek mintha az övék lenne a város, jó lenne már kivenni a kezükből.”
 • 62. orszagzaszlo936 2012. július 24. 12:19
  „De érdekes, eltűnt két hozzászólás! Az egyiket ellenálló, a másikat én írtam!

  Bizonyára meg van az oka! Ellenálló kolléga le merte írni, hogy Havasi elvtársnő KISZ titkár volt a Bethlenben, Hegedűs Zoltán meg Ifjú Gárda tag volt! Kicsit ciki, hogy pont ezeket törölték, biztos odaszóltak!

  Gratulálok a szabad vélemény nyilvánítás tiszteletben tartásához!”
 • 61. orszagzaszlo936 2012. július 24. 12:19
  „De érdekes, eltűnt két hozzászólás! Az egyiket ellenálló, a másikat én írtam!

  Bizonyára meg van az oka! Ellenálló kolléga le merte írni, hogy Havasi elvtársnő KISZ titkár volt a Bethlenben, Hegedűs Zoltán meg Ifjú Gárda tag volt! Kicsit ciki, hogy pont ezeket törölték, biztos odaszóltak!

  Gratulálok a szabad vélemény nyilvánítás tiszteletben tartásához!”
 • 60. eldorádó 2012. július 24. 09:33
  „Szereptévesztésben van Korsós. Nem gondolom, hogy egy jegyzőnek - s az összes köztisztviselőnek - ennyire nyíltan politizálnia kellene! A törvényességre kell ügyelnie, nem törvénykeznie!”
 • 59. Én2 2012. július 24. 09:04
  „Miért is kell félni, ha ennyire félnek az emberek akkor itt szörnyű dolgok lesznek Vásárhelyen a választás után.”
 • 58. insideman 2012. július 23. 18:24
  „Mindenki fél leadni a szelvényeket.. vajon miért?!”
 • 57. Én2 2012. július 23. 15:21
  „Mindkettő!!”
 • 56. alfa258 2012. július 23. 12:39
  „35. rózsakert : igazad van, én is azt csinálnám!!!!!! Megint visszafele mutogatnak ezek a ........ok, csak azt tudnám, hogy nem tudják ki volt a pgm HMVH-en??? Nem lézerjanó????, aki Rapcsák táskavivője volt!!!
  Amúgy borítékolható, hogy a narancs bagázs "nyer", mert vagy nem mernek másra szavazni a zemberek, vagy csalni fognak oszt annyi!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 55. Vörcsi 2012. július 23. 09:57
  „"...A "cédulagyűjtők" szerint bűn lenne kihagyni a Lázár-Almási páros nyújtotta páratlan "pénzhullást"!!..."

  "...,,haladéktalanul polgári peres eljárást kezdeményezek jó hírnév megsértése érdekében"..."

  Két ígéret! Tud még valaki valamit ígérni? Eddig még ezek voltak a legsarkallatosabbak!”
 • 54. Én2 2012. július 23. 09:47
  „lixus-kzs-- ki az a sok hülye,TE??”
 • 53. Én3 2012. július 22. 17:30
  „Nagy László nyilatkozatában arról ír, Hódmezővásárhely lakóinak száma folyamatosan csökken a munkalehetőség hiányának köszönhetően, így napjainkban a városunkból történő elvándorlás mértéke magasabb, mint a két világháború idején.”
 • 52. Lixus_kzs 2012. július 22. 17:11
  „A sok hülye itt vitatkozik, trololo”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túrakerékpáros találkozó Mindszenten

Július 25-étől 29-éig rendezi meg a 42. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozót Mindszenten. Tovább olvasom