Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Kampánycsörték Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Folytatódik az időközi választási kampány Vásárhelyen. A Fidesz helyi szervezete és az MSZP is tartott sajtótájékoztatót – ismét találkoztak. A Jobbik közleményben üzent: a párt két Fidesz-jelöltről beszél.
Hitetlenkedve hallotta, hogy a budapesti pártközpontból a szocialisták pártkatonákat vezényeltek Vásárhelyre. Nem ismerik a várost, mégis megpróbálják megmondani, mit tegyenek az itt élők – jegyezte meg tegnap sajtótájékoztatóján Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Hozzátette: több választás volt Vásárhelyen, ez egy demokratikus város, de ilyen kezdeményezéssel még nem találkozott. Szeretné tudni: igaz-e a hír. Ha igaz, akkor „akad, aki még elhiszi, hogy Budapestről lehet irányítani a vásárhelyieket?" – kérdezte.

– Nincsenek elegen? Ide kell hívni Budapestről aktivistákat? – érdeklődött Tóthné Kecskeméti Katalin, a Fidesz tagja. Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő szerint pedig nem volt még arra példa, hogy zaklatással gyűjtsék az ajánlószelvényeket – most így van.

Jobbik: kifosztás és terror

„Két polgármesterjelöltet indít a Fidesz Hódmezővásárhelyen" – írta tegnap közleményében Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke. Szerinte „a helyi, polgári liberálisok első számú jelöltje Almási István, míg Szájer József fideszes EP-képviselő favoritja Nagy László, akit a Magyarok Szövetsége nevű társszervezet támogatásával függetlenként indítanak". Tóth Péter úgy fogalmaz: „a kormányzó párt arroganciája, erkölcstelensége és arcátlansága odáig süllyedt, hogy Lázár János már önmaga ellenzékét is felépítette. A településen ezzel elkezdődött a XXI. század legsötétebb diktatúrájának kiépítése". Szerinte „a bankok zsebére átjátszott megyei jogú városnak két lehetséges útja maradt. Az egyik, hogy továbbra is elnyomásban és kiszolgáltatottságban kíván maradni – míg a másik út, hogy felemeli a fejét és elmegy leszavazni a kifosztás és terror ellen (...) a valódi ellenzékre – a Jobbikra és annak polgármesterjelöltjére, Kovács Sándorra".

Nem sokkal később és nem sokkal távolabb az MSZP is sajtótájékoztatót tartott. Kis Andrea polgármesterjelölt elmondta: a hétvégén szórólappal árasztották el a várost, amelyen nincs feltüntetve, mely szervezethez kötődik – a Hódmezővásárhelyi Baloldalért Aggódók Társasága aláírás szerepel rajta. A kiadvány szerint a szocialisták sohasem szerették Vásárhelyt, „be akarták zárni a kórházunkat, el akarták vinni a laktanyánkat, elszabotálták a 47-es út építését". Kis Andrea szerint tételesen cáfolni lehet ezen állításokat. Kormányzásuk alatt nem volt szó kórházbezárásról, racionalizálásról igen, hasonlóan a jelenlegi kormány intézkedéseihez. A laktanyát fejlesztették, a 47-es számú főút egy része pedig kisajátítási, bírósági ügy miatt csúszott – sorolta. – Az aljas szórólap is azt erősíti, hogy Vásárhelyen friss levegőre van szükség, új szemlélet kell. Változás kell az országban és Vásárhelyen is, ahol a változás Kis Andrea – jelentette ki Simon Gábor, az MSZP országos elnökhelyettese.

A szocialisták sajtótájékoztatóján – ahogy pénteken – ismét megjelentek a Fidesz képviselői. Miért kell lehozni az országos politikát? Honnan jöttek, hányan vannak a szocialisták aktivistái? – tették fel ismételten kérdéseiket. Érdeklődésük kapcsán kisebb szóváltás kerekedett, a fideszesek többször is megismételték a kérdéseiket. Havasi Katalin nem értette, miért nem kapnak választ. Simon Gábor kijelentette: ez egy sajtótájékoztató. A polgármesterjelöltek álljanak ki egy sajtónyilvános vitára – tette hozzá Kis Andrea.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. orszagzaszlo936 2012. augusztus 04. 19:52
  „és a 4,5 millát is begyűjtötte már, vagy még a város kasszájában van?”
 • 62. UtólagKapitány 2012. augusztus 01. 11:47
  „Simán összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket az független hódmezővásárhelyi
  polgármester-jelölt Nagy László !”
 • 61. saturnus 2012. augusztus 01. 10:16
  „Napok alatt összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket az MSZP hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltje. Kis Andrea lapunknak elmondta, maga is meglepődött, hány olyan ember tisztelte meg a bizalmával, aki korábban szocialista politikussal talán szóba sem állt volna.
  Lázár erkölcsileg is bukott ember mert megverte a feleségét és megfélemlítette az odavalósi orvosokat is. orbán pitbullja csak addig kell míg ugat és harap de a sintérek befogják a harapós kutyákat.”
 • 60. félnótás 2012. július 31. 15:27
  „Havasi, ha szükséges, könnyedén felejt. Pontosabban: elfelejt! Felejti, könnyedén, Orbán kampányolását Lázár mellett. És biztosak lehetünk benne, hogy azt a kampányköltséget is a város fizette meg, szokás szerint.
  Mondok egy szlogent: ´Írjátok a városhoz!´ (Békés bagolyvári esték, és fidesz gyűlések, érettségi találkozók,...)”
 • 59. CaptainChaos 2012. július 28. 11:51
  „58. Én2 2012.07.28. 10:22

  Régebben egyetértettem volna, de már másképp látom!
  A három jobboldali jelölt egymással küzd a jobboldali szavazókért, míg a másik oldalon
  ott az egyetlen baloldali jelölt.

  http://hodmezovasarhely-valasztas.blogspot.hu/”
 • 58. Én2 2012. július 28. 10:22
  „Kilátástalan a helyzet mivel nem fogtak össze az ellenzéki pártok.”
 • 57. DMagóg 2012. július 28. 08:42
  „Egyiket sem támogatom! Hogyan adhatom le erre a szavazatomat? Összeszámolhatnák, lenne 2/3!”
 • 56. Bicska 2012. július 27. 14:58
  „Mindjárt kiderül, hogy a fidesz indította az összes jelöltet, és akárkire szavazunk a fidesz nyerj! Ahogy Nagy László is nyilatkozta, most inkább Vásárhely problémáival kellene foglalkozni, nem vádaskodni! A fiatal munkanélküliekre kellene összpontosítani, meg a jövő generációjának előkészíteni a terepet Vásárhelyen!”
 • 55. orszagzaszlo936 2012. július 27. 14:52
  „Úgy látom gthomek elvtárs itt ragadt az 1952-es évből. Szép a stílusa, tartalmas a mondanivalója, irodalmi magasságokba szökő, szép ívű gondolatok. Csak kár volt leírni, foglalja a helyet!”
 • 54. Bicska 2012. július 27. 14:43
  „vajlingroka! Én az eredeti, klasszikus részekre gondoltam, amiből 3 volt vagyis trilógia!”
 • 53. gthomek 2012. július 27. 14:00
  „"Hitetlenkedve hallotta, hogy a budapesti pártközpontból a szocialisták pártkatonákat vezényeltek Vásárhelyre. Nem ismerik a várost, mégis megpróbálják megmondani, mit tegyenek az itt élők - jegyezte meg tegnap sajtótájékoztatóján Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke."

  A felcsúti focizseni bandájában kötelező szellemileg visszamaradottnak lenni ? Lassan a kancsal közgazdasági géniusz lesz a legértelmesebb az egész galeriben.”
 • 52. gthomek 2012. július 27. 13:27
  „"Jobbik= esély, megujúlás, és érvek"

  Rég röhögtem ilyen jót, a nácik meg az érvek marha jó :D

  jobbik = pusztulás,leszakadás, totális csőd.

  Nagy "makita" Laci lehetne jó jelölt, ha nem a fidesz indítja abból a megfontolásból hogy szavazókat vonjon el a náciktól meg szegfűsöktől.
  UI:
  A nácik akkor lennének jó választás ha Németországot, egy osztrák származású, bizonyos Adolf keresztnevű tehetséges festő vezetné, de most valami Merkel asszony vezeti, aki olyan magasról köp a jobbikra hogy a fél megyét beteríti a csula.”
 • 51. vajlingroka 2012. július 27. 12:26
  „Bicska: Egy 6 részből álló film hogy lehet trilógia?”
 • 50. Bicska 2012. július 27. 10:42
  „48. killust 2012.07.27. 08:11

  Rágalmazni azt tudsz!!!”
 • 49. Én2 2012. július 27. 09:04
  „Mindenki kötődik ezért is nincs rendes jelőlt.”
 • 48. killust 2012. július 27. 08:11
  „47. Bicska 2012.07.27. 07:33

  Kovács Sándor magánvállalkozása is kapott egy 5,5 milliós megrendelést???

  Hazudni azt tudsz!!!”
 • 47. Bicska 2012. július 27. 07:33
  „Kovács Sándor magánvállalkozása is kapott egy 5,5 milliós megrendelést, sőt az alpolgármesternek sem maradt millióktól mentes a zsebe 12 éves hűséges szolgálataiért, Kis Andrea nem tudom hány millióval lett gazdagabb az MSZP által. Egy biztos, Nagy László új egészségügyi, nyugdíjrendszer akar kidolgozni valamint a fiataloknak munkahelyeket akar teremteni és ennek a városnak erre van szüksége!”
 • 46. orszagzaszlo936 2012. július 26. 17:06
  „Nagy László független, bár a látszat csalhat is, mert az a hír járja, hogy kapott a várostól egy 4,5 millás rendelést. S ha ez igaz, ami közvetlenül a kampány előtt történt, nem nevezném függetlennek, inkább az ellenzéket szalámizó személynek. Miért nem tudott a jobboldal egy jelöltet indítani? Ez is egy érdekes kérdés szerintem! Talán azért, mert a hatalomvágy, vagy a pénz közbeszólt? Jó lenne megtudni, mi az igazság, a Magyarok Szövetsége és a Jobbik miért nem tudott egy jelöltet indítani!”
 • 45. Bicska 2012. július 26. 15:30
  „44. bodnar.gabben! Túl sok spirituális és ufókkal kapcsolatos filmet néztél! Csillagok háborúja trilógiát csak ajánlani tudom neked! Nane!”
 • 44. bodnar.gabben 2012. július 26. 14:25
  „Nagy László aki nyíltan arról beszél, hogy a szíriusz bolygoról jöötek a magyarok? Nane!”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvízcsatornázás Új-Kishomokon

Lesz szennyvízcsatornázás Új-Kishomokon, ahol az érintett ingatlantulajdonosoknak több mint a fele, 485 személy járult hozzá a beruházáshoz. Tovább olvasom