Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kapós lehet Mindszenten a polgármesteri szék

Mindszent - Zsótér Károly mindszenti építési vállalkozó és Hevesi Tamás jegyző is ringbe száll októberben a polgármesteri székért. Sánta József vállalkozó és a Jobbik még gondolkodik.
Rend, egyetértés, nyugalom és munka – sorolta Zsótér Károly, hogy szerinte mire lenne szüksége Mindszentnek. Az 51 éves helyi építési vállalkozó a Fidesz–KDNP támogatásával, de függetlenként indul az októberi önkormányzati választáson a polgármesteri székért.

– Négy év külföldi munka után hat éve tértem vissza Mindszentre. Azóta érlelődött bennem a gondolat, hogy versenybe szállok a városvezetői székért. Azt tapasztaltam, hogy az elmúlt évek hadakozásai miatt szinte menekülnek a közélettől a mindszentiek – magyarázta a négygyermekes családapa, aki csak névrokona a jelenlegi polgármesternek, Zsótér Istvánnak. Úgy vélte: az építő vitákra szükség van, de viszályra nincs. Zsótér Károly elmondta: tudja, mit vállal magára azzal, ha megválasztják. Szörnyű helyzetben van a város mentálisan és gazdaságilag is – jegyezte meg Zsótér Károly. Mégis úgy gondolja, ki lehet lábalni a gödörből. A mezőgazdaságban, a termálvízben és a turizmusban látja a kisváros kitörési pontját. Egy jó szakembergárda segítségével fejlődésnek indulhatna végre a település – állapította meg.

Ha sikerül összegyűjtenie a megfelelő számú ajánlószelvényt, akkor indul a polgármester-választáson Hevesi Tamás is. A kisváros jelenlegi jegyzője egyelőre annyit mondott lapunknak: a közigazgatásban szerzett tapasztalatával, 31 évesen érez magában annyi erőt és tudást, hogy azt ebben a nehéz helyzetben is kamatoztatni tudja polgármesterként a helyi közösség javára.

Sánta József mindszenti vállalkozó még nem döntötte el, indul-e a polgármesteri székért. Az 54 éves férfi szerint nincs szükség pártpolitikára a településen. A hadakozás helyett inkább a városért kellene már tenni – mondta Sánta József.

A Jobbik helyi szervezetétől azt az információt kaptuk, hogy még nem döntöttek arról, indítanak-e polgármesterjelöltet az októberi választáson.

Olvasóink írták

 • 11. Én2 2010. augusztus 01. 17:23
  „Okosan válasszatok Mindszentiek van még idő gondolkodni. Ne hagyjátok magatokat szép szóval, mézesmadzaggal becsapni.”
 • 10. Falcao 2010. augusztus 01. 08:46
  „Ki hoz pénzt Mindszentre?
  Mondjuk igaz ide már csak hozni lehet:)”
 • 9. Kiss123 2010. július 31. 20:27
  „..."Ugye ez a hír járja és utána öngyilkos akart lenni.--tényleg?”
 • 8. disotuar 2010. július 31. 13:02
  „Az ÖNBIZALOM kevés ! Mindenki indulhat, és gyűjthet kopogtató cédulát! Viszont a szavazófülkében mindenki a józan észre hallgatva fog szavazni! Ide olyan ember kell a város élére aki nem az egyéni érdekeit nézi, van gazdasági és pénzügyi ismerete, jó kapcsolatai és sok pénzt tud a városnak hozni! Mert ezt a várost újjá kell építeni! Elég volt a bűnözőkből és a mutyikból! Egyet értek a kommentekkel, ez tényleg komolytalan!”
 • 7. szittya 2010. július 31. 12:58
  „A jegyző úr? Aki sikkasztott? Ugye ez a hír járja és utána öngyilkos akart lenni. Neki nem polgármesternek kellene lennie, hanem pszichológushoz menni.
  Ja és kiadta az APEH-hez a nem létező csatorna behajtását? Érdekes. Mire kell fizetnem? Szolgáltatás után fizetek, de addig nem vagyok hajlandó ameddig nem kezdenek hozzá a csatornázáshoz..”
 • 6. Őszinte 2010. július 31. 12:15
  „SÁNTA JÓZSEF????Na ne már?Szerintem,ha még nem döntötte el,akkor ne is gondolkodjon tovább,tiszta nevetséges!Aki egy kicsit is ismeri,a múltjával és a jelenével együtt,az most biztos vagyok,hogy egy jót nevetett!!!!”
 • 5. Pengemester 2010. július 31. 12:04
  „http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/felfuggesztettek_a_mindszenti_jegyzot/2171256/

  B+! Így nehéz lesz,de úgy is,hogy van olyan jelölt,aki bezáratná a Dózsa-telepi iskolát. Azért az kemény kör lesz,de sebaj. Egyszer már ráfaragott a város,hogy egy "művészlelkű" polgármester kapta meg az esélyt.”
 • 4. Kiss123 2010. július 31. 10:33
  „Jól teszi a jegyző, hogy indul a megmérettetésen...legalább el tudja majd magát helyezni a sorban....hajrá!”
 • 3. Falcao 2010. július 31. 07:02
  „Én is indulni akarok.Fórumtársaim válasszatok majd meg:D”
 • 2. Holló 2010. július 30. 13:46
  „no comment!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. Kiss123 2010. július 30. 12:40
  „Úristen!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madármúzeum az ökofarmon

Hódmezővásárhely - Kezdetben egy kertészeti újságból gyűjtötte a biogazdálkodási tippeket a… Tovább olvasom