Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Karácsony a vásárhelyi a laktanyában

Apró karácsonyfa jelképezte az ünnepet a vásárhelyi laktanya ügyeletén. Szenteste is többen szolgálatban voltak, ilyenkor azok vállalják a munkát, akiket otthon nem vár feleség, gyermek. Akadt, akihez rövid időre bejött az élettársa – ám ő ezzel nem sértett szolgálati szabályzatot, lévén maga is a seregben szolgál.

Marczis András már nem az első karácsonyát töltötte munkával. A 30 esztendős százados szenteste is a laktanyában volt, ugyanis elvállalta, hogy ügyel.
– A laktanyában három alakulat van, s most a miénk látta el az ünnepi ügyeletet. Megbeszéltük, hogy elsősorban azok maradjanak bent, akiknek nincs családja. Mivel nekem sincs, így bevállaltam december 24-ét – mondta.

A fiatalember azért nem maradt teljesen karácsonyi hangulat nélkül. Társaival az ügyeleten, vagyis az üti-szobában felállítottak egy apró karácsonyfát, ez jelezte az ünnepet.

Ez csak külsőség volt, de Andrást jóval kellemesebben érintette, hogy pár órára élettársa is bejött hozzá. Senkinek sem kell kétségbe esnie, hogy civil járt a laktanyában. Ugyanis élete párja is ugyanott szolgál, csak januárig szabadságon van.

Sipka Rita a szentesi honvédség leépítésével került Vásárhelyre. Mivel a fiatal főtörzsőrmester egyedül él, úgy döntött, a szentestét és a szilvesztert is a laktanyában tölti.
– Ezért a szolgálatért senki sem kapkod, de érthető, hogy elsősorban azok maradjanak, akiket nem várnak otthon gyermekek – vélte.
Rita édesanyja és nővére Szentesen lakik, csak ő költözött a munkája miatt Vásárhelyre. Azért a főtörzsőrmesternek sem kell hiányolnia teljesen a családi légkört, mert december 26-án együtt karácsonyozott szeretteivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: Diktatúra váltotta le

Mucsi Imre főigazgatót azért váltották le, mert vásárhelyiként viselkedett – mondta tegnap… Tovább olvasom