Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Karácsonyi ajándékvásárlás ezüstvasárnap

Hódmezővásárhely - A rossz idő és a szombati munkanap ellenére sokan voltak a piacon és a nagyobb üzletekben advent harmadik hétvégéjén. Volt aki nem csak a családtagjaikra, szeretteikre, de a rászorulókra is gondoltak.
Hagyományosan nagy a forgalom az áruházak környékén advent harmadik hétvégéjén, sokan ugyanis ekkorra időzítik a karácsonyi ajándék- és a fenyőfa-vásárlást. A szombati munkanap délelőttjén még aligha kellett unalmas sorbaállásra panaszkodni, estére viszont megteltek a üzletek, elsősorban a játékokat, ruhákat és elektronikai cikkeket is árusító boltokat keresték az emberek.

Karácsonyi ajándékvásárlás ezüstvasárnap - GALÉRIA

A roham vasárnap is folytatódott. A hipermarketeknél már a reggeli órákban nehéz volt parkolóhelyet találni, de az ünnepek miatt vasárnap is nyitva tartó, kisebb játék- és könyvesboltokban, illetve drogériákban is sokan megfordultak.

A vásárhelyi piacon is több százan voltak örömvasárnap délelőttjén. Bár sokan csak az ebédhez vásárolták meg hozzávalókat, voltak akik a karácsonyi ajándékokat is itt szerezték be. - Csak néhány apróságot vásároltam a gyerekeimnek. Nagyobb ajándékot csak az unokáim kapnak, azokat viszont, a fiamék veszik majd meg. Ők jobban tudják, mi kell a gyerekeknek, illetve ha úgy adódik, át is tudnak menni Szegedre. Ott talán nagyobb a választék, és egy-egy akcióba is könnyebb belefutni - mondja az egyik standnál nézelődő Fehér András.

Karácsonyi ajándékvásárlás ezüstvasárnap - GALÉRIA

Az általunk megkérdezett kofák is úgy látják, a piacon elsősorban a kisebb ajándékokat és az ünnepi kiegészítőket keresik vásárlók. - Az adventi koszorúk és a karácsonyfadíszek kelendőek, a drágább holmik már kevésbé - osztja meg velünk tapasztalatait az egyik árus.

A díszek mellett a fenyőfák is jól fogytak a hétvégén. Több százan voltak a piac karácsonyfaárus részlegén, de a belvárosi vásáron is főleg az örökzöldeknél lehetett érdeklődőket látni. Az úrjöveti készülődésben sokan nem csak a családtagjaikra, szeretteikre, de a rászorulókra is gondolnak. A Máltai Szeretetszolgálat pénteken indult, országos adománygyűjtő akciójának keretén belül tartós élelmiszereket lehet felajánlani, arra rászorulóknak, az egyik áruházlánc üzleteiben. - Máris rengetegen adakoztak. Az emberek elsősorban cukrot, étolajat, száraztésztát ajánlanak fel, de kaptunk már konzerveket, vagy éppen édességet is. Az itt leadott adományokat mártélyi és hódmezővásárhelyi családok kapják majd. - tudtuk meg Kovácsné Kulik Emesétől, a karitatív szervezet egyik mártélyi önkéntesétől, aki a rászorulók nevében is köszönetet mondott minden segítőkész embernek.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai december 19-éig, szerdáig várják az élelmiszer-adományokat.

Olvasóink írták

  • 2. grafika88 2012. december 17. 21:49
    „Az a sárga polós úr ..nem fázik.Mikor a tömeg meg vastag kabátban vanés - 10 fok van ? v. a forraltbor melegíti ?”
  • 1. papika56 2012. december 17. 15:56
    „A 6.képen a vásárba tényleg sokan vannak. Alig férnek a sátrakhoz.A tömeg vásáról észnélkül, jól járnak a kirakodó vásár eladói ! meglesz a jóó kis bevétel !
    v. nem ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Drakula-kezelésben˝ is jártas az ifjú bőrgyógyász

A bőrgyógyászati kórképek genetikai hátterének vizsgálatában elért eredményei miatt érdemelte ki Nagy Nikoletta a Junior Prima Díjat. Tovább olvasom