Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Karácsonyi hangulat Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Évről évre egyre hamarabb kezdik a karácsony elmaradhatatlan kellékeinek árusítását a multik. Vásárhely két legnagyobb bevásárlóközpontjába tértünk be, és vettük szemügyre az ünnepi polcok kínálatát. A szaloncukor kilóját 629, míg csillogó gömbdíszeket már egy-kétszáz forinttól lehet kapni.
A multik már karácsonyi lázban égnek, bár a szeretet ünnepe még odébb van, és az első adventi gyertyát is csak egy hét múlva gyújtjuk meg. Bevásárlókocsit ragadtunk, majd betértünk Vásárhely két legnagyobb bevásárlóközpontjába. Arra voltunk kíváncsiak, idén mennyiért szerezhetjük be a karácsony elmaradhatatlan kellékeit: szaloncukrot, díszeket, színeségő- füzért, csomagolópapírt, illetve műfenyőt.

Első utunk a Family Centerben működő Intersparhoz vezetett. Az üzlet egyelőre december 6-ára összpontosít, a polcokon különböző méretű csokoládémikulások sorakoznak, de már szaloncukorból is bő a választék. Akciósan kínálnak kókuszos, epres, rumos-kakaós és zselés ízűeket, ezek kilója most csak 889 forint. Ennél azonban van olcsóbb is, kilogrammonként 629 és 689 forint közötti áron is találtunk az ünnepi édességből. A cukorbetegekre is gondoltak, a 350 grammos kiszerelésű diabetikus szaloncukor 989 forintba kerül.

Vásárhelyen már több kertészetben kapni gyökeres fenyőfát a közelgő ünnepekre. Fotó: Tésik Attila
Vásárhelyen már több kertészetben kapni gyökeres fenyőfát a közelgő ünnepekre.
Fotó: Tésik Attila

A Tescóban hamisítatlan karácsonyi hangulat fogadja a betérőt, amelyet tovább erősítenek a hangszórókból áradó ünnepi slágerek. Díszekből itt nincs hiány, így fenyőfánkat tetőtől talpig felöltöztethetjük. Három darab, hat centiméter átmérőjű, különböző színű műanyag gömböt például 209 forintért vásárolhatunk – két darab nyolccentis ugyanennyibe kerül. Az üveggömbök jóval drágábbak: négy darab hat centiméter átmérőjű 1259 forint. Csúcsdíszt találtunk 209 és 1049 forintért is. A boákat 149 és 599 forint közötti áron kínálják, egy 8 méter hosszú gyöngygirland pedig 299 forintba kerül.

Műfenyőkből széles a választék, akad 90 és 120, de 210 centiméter magas is. Áraik 2629 és 9999 forint között mozognak. Karácsonyfaégőt már 839 forinttól kaphatunk, fenyőtalpat láttunk 1469 és 1799 forintért is. A szaloncukor kilója itt 1462–1747 forint. Az ünnepi csomagolópapír mindkét helyen egy árban mozog: 299 és 699 forint között.

Mire futja 20 ezerből?

Gyors számítást végeztünk, vajon 20 ezer forintból beszerezhetjük-e a karácsony kellékeit, ha idén mindenből újat veszünk. Képzeletbeli kosarunkba egy 9999 forintos műfenyő, 2667 forint értékben 3 kiló szaloncukor, összesen 2762 forintért 15 gömbdísz, egy 1409 forintos csúcsdísz, 599 forintos boa, 299 forintért gyöngygirland és 839 forintos égősor került. A végösszeg 18 ezer 574 forint, maradt még 1426 forintunk, amelyből egyéb kiegészítőket vásárolhatunk.

Olvasóink írták

 • 9. Nornora 2008. november 25. 13:34
  „Ankusz! A számból vetted ki a szót...
  VásárhelyiÁgi: Te roppant igényes lehetsz. A hétvégén bementünk az "igényesek boltjába", vettünk többek között 1 kg márkás virslit, és mikor otthon meg akartuk főzni, kiderült, hogy rossz...
  Meg vettünk volna néhány Delice csokit, és a pénztárnál vettem észre, hogy egy egér kirágta a fél csokit a csomagolásból.
  Szóval, ha te ennyire vagy igényes, akkor én a helyedben nem lennék ennyire büszke magamra.”
 • 8. Én2 2008. november 25. 10:38
  „Nagyon szép karácsonyi díszekkel van tele minde üzlet ,szebbnél szebbek valósággal kiálltanak az ember felé, csak sajna az árak nagyon magasak csak egy bizonyos réteg tud önfeledten ,örömmel vásárolni.
  Mi megmaradunk a régi díszeknél, már annak is örülünk ha lesz mit enni az ünnepekben. Fájó is ez mert mindenki szeretne bőséges ünnepeket legalább egy évben egyszer.”
 • 7. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 25. 09:46
  „Hát én nem engedhetem meg magamnak hogy 20.000.-ft ért vásáróljak díszeket szaloncukrot és ajándékokat. Nekem a 20.000.-ft kiteszi a félnyugdíjamat. Én beérem a rági díszekkel is. Szaloncukrot is csak egy félkilónyit veszek meg egy kicsi fenyőt azt is az utólsó napon mert akkor már ólcsóbban adják. Ennyi! A többi megy a megélhetésre. Most én nem panaszkodni akarok mert nekem nagyon elég ennyi is. Maga az ünnep szelleme a lényeges és nem a rákőltött több ezer vagy tízezer forint. De azért én is elnézelődöm a Tescóba. Hízlalom a szemeimet. Azon meg kár vitatkozni hogy melyik múltinál érdemesebb vásárólni. Mindenki ott vásárol ahol a legszinpatikusabb neki. Nekem a Tescó az.”
 • 6. ankusz 2008. november 25. 08:48
  „VásárhelyiÁgi!Az I-ba csak az igényes vásárlók járnak???Mert a többi???IGÉNYTELEN?El kellene gondolkodnod ezen,talán azért nem járnak oda olyan sokan mert a T,L olcsóbb.Igazából nem tudom honnan veszed h olcsóbb,én valahogy nem tapasztaltam,pedig voltam ott egy párszor de semmi sem fogott meg.Ami a kedvességet illeti,ugyanolyan emberek dolgoznak ott is,ha jó napjuk van és akarnak tudnak mindenhol segítőkészek lenni.A másik!!!Ezt nagyon birom.A minőség......Amikor egy márka adott mindkét boltban akkor mitől lenne jobb ott?hiszen nem az I gyártja...a gyártó ugyanaz tehát a minőség is egyezik.Ha olyanokra gondoltál h hús stb....hát....vettem már ott is rosszat,sajnos,pedig hát....MINŐSÉG!!!Ha nektek bevált ok,de attól h más nem oda jár még nem igénytelen,nektek valószinüleg több jut vásárlásra.De ha nem haragszol elmondanám h mégis csak többen járnak a T-ba....ezen ellehet gondolkodni!”
 • 5. VásárhelyiÁgi 2008. november 25. 07:09
  „Kedves vadlab!
  Nem hiszem, hogy az Intersparnak szüksége lenne ilyen fajta reklámra!
  Aki mindkét multit ismeri, az tudja a különbséget: minőségből nagyobb a választék és olcsóbb, mint a Tescóban, ha kérdésem van, akkor nemcsak találok eladót, de segítenek is.
  Kultúrált környezet, az igényes vásárlók járnak oda.
  Családunk már hosszú ideje ott vásárol, pedig azelőtt szinte csak a Tescóba jártunk.”
 • 4. JB007 2008. november 24. 20:55
  „"...a karácsony elmaradhatatlan kellékeit: szaloncukrot, díszeket, színeségő- füzért, csomagolópapírt, illetve műfenyőt."
  Bizony-bizony. Az itt felsoroltak tényleg elmaradhatatlan kellékek. Ki tetszett felejteni a karácsonyi énekeket daloló mini fenyőfát és a több színben világító fröccsöntött jászolt.”
 • 3. vadlab 2008. november 24. 18:43
  „eperjesigyorgyne, ha annyira szegény akkor az interneten kicsit spórolni lehetne! Szerintem csak eperjesigyörgynét akarja lejáratni valaki ezekkel a hozzászólásokkal.”
 • 2. vadlab 2008. november 24. 18:40
  „Nekem valahogy egy bújtatott Interspar reklám jött le a cikkből. De lehet hogy férreértettem. O.o”
 • 1. eperjesigyorgyne 2008. november 24. 18:09
  „eperjesi gyogyogyné vagyok hodmezővásárhely éva u 5 2em 5 minimal beres takarito nő szegényrk vagyunkteleadosaggal .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmutatta a Kispál, mitől döglik a légy

Hódmezővásárhely - Énekelt, csápolt és táncolt a zömében harmincasokból és negyvenesekből álló… Tovább olvasom