Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Karácsonyi kaktusz, ˝ezer˝ virággal

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Vincze Ernőné nagyon büszke karácsonyi kaktuszára, amelyen legalább 100 virág nyílik.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Valóban fantasztikus látvány, dísze a szobának, a lakásnak. – Ez a növény négy-öt éve került hozzánk, idén egyszer már virágzott, most karácsony előtt újra, és nagyon boldog vagyok, hogy ismét virágba borult, és olyan bőségesen, hogy arra még nem volt példa – mesélte Judit néni. 32 éve élnek férjével a vásárhelyi Mária Valéria utcai házban, ahol 40-50 cserepest nevelnek, ezek a déli fekvésű épület ablakában remekül érzik magukat. Férjével együtt nagyon szeretik a növényeket.

– Egészségügyi okok miatt – agyvérzésem volt, sok mindent újra kellett tanulnom – nagyon sokat vagyok otthon, ráérek foglalkozni, bíbelődni a növényekkel, ez felvidít, és legalább nem vagyok egyedül. Ha valakitől virágot kapok ajándékba, azzal nem tévedhet. Az udvar is tele van velük, körbevesznek bennünket – mondta Judit néni, majd azzal folytatta: tanyán nevelkedett, együtt élt a természettel – minden munkára befogták –, és már akkor megszerette a növényeket, köztük a vadon növő tavaszi virágokat.

Judit nénit felvidítja a virágba borult növény látványa. Fotó: Imre Péter
Judit nénit felvidítja a virágba borult növény látványa. Fotó: Imre Péter

– Mindennap többször ránézek a „gyerekeimre", és amikor látom, hogy milyen szépek, jót tesz a lelkemnek, a betegségemet, a bánatomat is elfelejtem – árulta el Vincze Ernőné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes képzések felnőtteknek

Januártól várja a felnőtteket a Nyitott Tanulási Központ Vásárhelyen, a Bajcsy-Zsilinszky utca 70. szám alatt. Tovább olvasom