Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Kárenyhítés Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Mintegy 5000 hektárt vert el a jég a hétvégi viharban Vásárhely, Mártély és Mindszent környékén, s körülbelül 1000 hektár belvíz alatt áll, ezért az érintett gazdák, gazdálkodók két forrásból is kérhetnek kárenyhítést
Mintegy 5000 hektárt vert el a jég a hétvégi viharban Vásárhely, Mártély és Mindszent környékén, s körülbelül 1000 hektár belvíz alatt áll, ezért az érintett gazdák, gazdálkodók két forrásból is kérhetnek kárenyhítést – mondta Benkő Zsolt. A külterületi képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján ismertette: akik területalapú támogatásra jelentették be igényüket, azok az internetes ügyfélkapun keresztül adhatják be részleges kárenyhítési igényüket. Érdemes ezt megtenniük, hiszen a szakminisztérium a támogatások felhasználását szigorúan ellenőrzi, s a kár bejelentése nélkül bírságot szab ki a gazdálkodókra. Az agrárkár-enyhítési rendszer tagjai kárbejelentéseiket a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz nyújthatják be, mindkét esetben a kár észlelésétől számított 10 napon belül.

Olvasóink írták

 • 1. Filctoll 2010. június 27. 11:30
  „Sosem értettem hogy az időjárás okozta károkat miért állami, közpénzekből finanszírozzák!
  Lehet a terményre biztosítást kötni. Ha károsodik a termés, fizet a biztosító!
  Másik pedig hogy 1-2 évvel ezelőtt megdöbbenve olvastam hogy egyes helyeken kukoricával tüzeltek.
  No, idén nagyon jó lesz a kukorica és napraforgó termés de remélem a "kárenyhitést" nem az ilyen terményekre veszik fel amit télen eltüzelnek.
  Sajnálom a mezőgazdaságból élőket, de higyjék el, az iparban dolgozók helyzete sem jobb, igaz Őket senki nem kárenyhíti állami pénzből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágják a fasort a sportpálya mellett

Székkutas - Két egészséges fát már kivágtak, hamarosan egy harmadik is sorra kerül Székkutason a… Tovább olvasom