Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Katonás aranylakodalom

Hódmezővásárhely - Kender Antal (73), a honvédség nyugalmazott ezredese és Dobrai Matild (74) tegnap a vásárhelyi Bagolyvár étteremben ünnepelt: 50 éve fogadtak egymásnak örök hűséget.
Erre az alkalomra eljöttek a gyerekek: Csilla, Andrea és Tamás, valamint az unokák: Dávid, Ákos és Ádám, és összesereglett az egész rokonság.

Az akkor fiatal hadnagy 1958-ban Vásárhelyen kezdte katonai pályafutását. Katonai helyettesének Békésen lakott a menyasszonya, 1959 januárjában elkísérte, így ismerkedett meg jövendőbelijével.

– Nagyon helyes volt – emlékezett a fiatal katonatisztre Cila néni. – Felkért, és nagyon jól táncolt, majd az est végén hazakísért. Illedelmesen megkérdezte, jöhet-e máskor is, amire azt feleltem, igen, de még nem akarok férjhez menni. Erre azt mondta: még ő se akar megnősülni.

Kender Antal és Dobrai Matild 50 éve él boldog házasságban. Fotó: Tésik Attila
Kender Antal és Dobrai Matild 50 éve él boldog házasságban.
Fotó: Tésik Attila

Júniusban Kender Antal mégis karikagyűrűvel állított be választottjához, és augusztus 16-án Vásárhelyen kimondták az igent. Szeretetben, boldogságban élnek. A legszebb pillanatok azok voltak – emlékezett Tóni bácsi –, mikor a hosszú kiküldetések, gyakorlatok után egy-két hetet otthon tölthetett. Persze, ahogyan a legtöbb katonacsalád, bejárták az országot: Vásárhelyen kívül például Budapesten, Baján és Cegléden is szolgált a férj. Öt éve tértek vissza közös életük kezdőpontjához. Az egyik unoka, Ákos (14) azt mondta, szeretne a nagyszülők gyémánt- és vaslakodalmán is mulatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két napig ünnepeltek a megye városai

Csongrád megye - Felavatták a makói cigányprímás, Fátyol Mihály szobrát, borfesztiváloztak és tűzijátékkal zárták az államalapítás évfordulóját. Tovább olvasom