Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Katonaszálló a vásárhelyi laktanyában

Októbertől kétszáz katona otthona lesz az a 4200 négyzetméter alapterületű új szálló, amelyet a laktanya-rekonstrukció keretében adtak át tegnap Vásárhelyen. Az épületet Juhász Ferenc honvédelmi miniszter avatta fel. Sok katona eddig albérletben lakott, vagy Szegeden kapott szállást, most már nekik sem kell ingázniuk.
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter avatta fel tegnap az új szállót. Fotó: Tésik Attila
Modern, a XXI. századi követelményeknek is megfelelő épülettel gazdagodott a vásárhelyi laktanya. A Magyar Honvédség 5/62. Könnyű Lövészzászlóaljánál tegnap délelőtt ünnepélyes keretek közt átadták az új, kétszáz férőhelyes szállót.

A magyar katonák most már profik, ezért kiváló háttér kell nekik. A laktanya-rekonstrukció keretében az országban ötezer-ötszáz honvédségi szállást alakítottak ki, a legújabb ilyen beruházás a vásárhelyi – mondta avatóbeszédében Juhász Ferenc honvédelmi miniszter.

Hozzátette: a civilek fogalmai szerint a katonákra csak a bajban van szükség, s ez így természetes, ezért a „hátsó udvarban" kell felkészülniük. De nem mindegy, milyen körülmények között töltik mindennapjaikat. A miniszter szerint a magyar katonák legfontosabb feladata ma a biztonság exportja. Ugyanis nálunk béke van, s ezt kell eljuttatni a különféle misszióknak más országokba is, hiszen ezzel saját biztonságunkat növeljük.

Kétszáz katona vette birtokba az elegáns szállót. Fotó: Tésik Attila
Az új szállót Kovács József ezredes, helyőrségparancsnok vette át. A laktanya vezetője elmondta, hogy 2003-tól jelentős beruházásokat hajtottak végre Vásárhelyen. Egymilliárd forintból készült el az új technikai kiszolgálóegység. Ezt követően átadták a hatszáz fős legénységi épületet is, s most a szállóval folytatódott a rekonstrukció.

Eddig sok katona albérletben lakott, vagy Szegeden szállásolták el őket. Az új szállónak köszönhetően már nem kell albérletet, illetve utazási költséget fizetniük.

A beruházás költsége 1,2 milliárd forint. A 47-es főút melletti 4200 négyzetméter alapterületű épületben kétszáz katona jut majd új szálláshoz októberben. Kilenc 1,5 szobás garzont is kialakítottak, melybe párok költözhetnek. A szobák többsége 16-18 négyzetméteres. Mindegyikben van fürdőszoba, a konyhákat pedig gáztűzhellyel, hűtővel és mikróval is felszerelték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értetlenül áll a város Hancúr halála előtt

Megrázta a mindszentieket Szabó Ferenc tragikus halála – a helybeliek által Hancúrként ismert… Tovább olvasom