Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Katonazenekari fesztivál és a laktanya nyílt napja Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nagy sikert aratott a laktanya nyílt napja és a katonazenekarok IV. dél-alföldi fesztiválja vasárnap délután Vásárhelyen. A harci eszközök iránt a legfiatalabbak érdeklődtek, a zenés műsorfolyam mindenkinek remek szórakozást jelentett.
Farkas Imre ezredes, helyőrségparancsnok köszöntője után egyetlen rohammal foglalták el a vásárhelyi kisgyerekek és szüleik a Bocsai Lövészdandár harci eszközeit, legfőképpen a gumikerekes páncélos járműveket vasárnap délután a Kossuth téren a laktanya nyílt napján. A kicsik örömmel bújtak a járművek belsejébe, hogy néhány pillanattal később már a tetőn nyíló csapóajtón kémleljék a tájat – a belváros épületeit. A sátrakban a kézifegyvereket a fiúk mellett bizony a lányok is meg-megemelték.

Laktanyanap Hódmezővásárhelyen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Közben a város több pontján is zenéltek a IV. Dél-alföldi Katonazenekari Fesztivál fellépői. A városi fúvószenekar, a vásárhelyi, a szolnoki és a debreceni helyőrségi zenekar közönségét a kiadós zápor sem tudta elriasztani: ahogy elállt az eső, az emberek székkel a kezükben rohantak helyet foglalni. Érdemes volt: a Pavane Történelmi Tánccsoport, illetve a vásárhelyi helyőrségi zenekar látványos, szellemesen koreografált, mazsorettekkel kombinált műsora nagy vidámságot okozott. A legszerencsésebbnek a zenekar dobosa bizonyult, aki – a műsor részeként – csókot kapott az egyik szemrevaló mazsorettől. A helyi kommendás szakasz tagjairól kiderült, nemcsak a forgalmat irányítják kitűnően, de olyan varázslatos boszorkánysággal dobálják, forgatják és pörgetik a szuronyos puskát, mint az igyekvő háziasszony a konyhában a fakanalat. Csak míg az utóbbi csöndben teszi, addig a katonák időnként sortűzzel is tarkították mutatványukat. A fesztivál műsorát, amelyet Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára és Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő nyitott meg, százak élvezték, s tapsolták végig.

Olvasóink írták

 • 4. koxos 2010. szeptember 27. 11:02
  „inkább nyílt nap a múzeumban címet adnám”
 • 3. egyolvaso 2010. szeptember 27. 08:14
  „Én is csak akkor értesültem róla, hogy van ilyen rendezvény, amikor vasárnap du. az ablakunk alatt rázendített az egyik zenekar. Nagyon jól játszottak amúgy.”
 • 2. majdénmegmondom 2010. szeptember 27. 07:16
  „erről mé´ nem lehetett írni korábban, hogy lesz nyílt nap?
  elmentem volna én is a pereputtyommal !”
 • 1. Filctoll 2010. szeptember 26. 21:13
  „"Bocsai Lövészdandár harci eszközeit, legfőképpen a gumikerekes páncélos...." - Ki az a Bocsai? O.o
  Sose hallottam róla!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetélytársak lettek a korábbi csapattársak

Néhány hete még Zsótér Károly mindszenti polgármesterjelölt csapatát erősítette Szeri Sándor, most viszont már ellene indul a városvezetői székért. Tovább olvasom