Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kátyúkeringő Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A város forgalmasabb útjainak állapota jó, több kisebb, alacsonyabb forgalmú utca útburkolata azonban felújításra szorulna.
Korábban megírtuk, a Hóvirág és a Madách utca felújítása során keletkező törmelékkel töltenék fel a Damjanich utcai szervízutat. A 400 méteres szakasz a jelenlegi állapotában, csapadékos időben szinte teljesen járhatatlan. Ha ez megvalósulna alig 2-3 kis utca, köz maradna földes a városban. De nem a Damjanich utca szervízútja az egyetlen ahol az úthibák gondot okozhatnak a közlekedésben. Bár a város forgalmasabb útjainak állapota jó, több kisebb, alacsonyabb forgalmú utca útburkolata is felújításra szorul.

Kátyúkeringő Vásárhelyen - GALÉRIA

Kátyúvadászat

E lista a teljesség igénye nélkül készült. Ha rossz állapotú, kátyús útszakaszról van tudomása Vásárhelyen, írja meg nekünk hozzászólásban a delmagyar.hu Hódmezővásárhely Facebook oldalán, ahová fotót is feltölthet.

 
A Népkert vasútállomáshoz közeli Pákozdy Ferenc utcában több helyen is megsüllyedt az út. Helyenként méteres kátyúk tátonganak. Hasonló a helyzet az újvárosi Széchenyi téren. Az ott található parkos rész körüli úton több helyen is megsüllyedt, felrepedezett az aszfalt. Nemcsak a Széchenyi téren, a Széchenyi utcában is több helyütt hibás az útburkolat.

Az egykori közlekedési miniszter vezetéknevét viselő utca elején az egész útesten átérő kátyút is látni. Úthibákkal teli a Tóth-malom előtti rövid útszakasz is. Közvetlenül az út mellett nincsenek családi házak, mégis sokan közlekednek erre - főleg kerékpáron - ami az úttest hibái miatt nem feltétlenül biztonságos.

Olvasóink írták

 • 12. 48as 2013. március 25. 20:26
  „Eggyes képviselôk nem szoktak panaszkdni, hogy nékik kátyúkat kellene kerülgetni. :-))”
 • 11. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. március 21. 17:26
  „Kár azon vitatkozni, hogy vásárhelyen, vagy másutt van több kátyú.
  Mindenütt a kelleténél több van és nekem ne magyarázza senki, hogy több az autó.
  Mert lehet, hogy több, de a befizetett súlyadó, meg a benzin-jövedéki adó is egy picit több.
  Havonta megtankolom a verdát 4x, na nehogy azt mondja már valaki, hogy 40-50 ezer forintnyi kárt csinálok az 1,2 tonnás kocsimmal?!
  Tudjuk mire megy el a lóvé... hát nem oda vazz.
  Egy rossz szavunk nem lenne, ha nem a " ki, hogy tudja kilopni a pénzt az útfelújításkoból" címmű műsorról meg a "Ki milyen trehány igénytelen munkát tud csinálni" lenne szó.
  Trehány disznó módon csinálják a kátyúzást, érdekes, láttam kátyújavítást ami már 20 éve tökéletes... jééé akkor meg tudták csinálni?
  Visszafejlődtünk, vagy mia pi-a?”
 • 10. aquarius 2013. március 20. 12:26
  „7. CsengeleMSN 2013.03.20. 08:12
  Az asztfaltburkolatú járdák nem különbek. Össze-vissza vannak szabdalva, és vagy rosszul vagy sehogy nincsenek kijavítva. Pl. maradjunk az Andrássynál: a macskaköves rész után a Rossmannig katasztrófa. De lényegében minden más járdaszakasz, ahol bármiféle vezeték (víz, gáz, fogalmam sincs, mi még...) miatt átvágás volt. Ahol pedig még a fák gyökerei is közrejátszottak (pl. Kinizsi páros oldala), ott konkrétan balesetveszélyes.”
 • 9. lepkehalo 2013. március 20. 10:25
  „7. CsengeleMSN
  Szintén macskaköves a Szegfű utca múzeum mögötti része. Ott még azzal tetézték, hogy nincs kiöntve a kövek közötti hézag, félő, hogy belecsúszik a bicikli kereke. Inkább elkerülöm, vagy ha véletlenül arra kanyarodok, akkor a járdát elhatároló szegélykő csíkján egyensúlyozok. Szerencsére egy szintben van, és gyalogos nem jár arra. Vagy az lenne a bicikliseknek?”
 • 8. Falcao 2013. március 20. 08:18
  „Az Andrássyn a spar előtt még simán hasra lehet esni azon a macskaköves (vagy milyen) járdaszakaszon. Majdnem én is dobtam egy hasast.”
 • 7. CsengeleMSN 2013. március 20. 08:12
  „Az Andrássy út és Szent Antal utca találkozásánál a Csengettyű köz felőli macskaköves rész egyszerűen használhatatlan, méteres szintkülönbségek vannak a járdában, összevissza süllyednek és emelkednek a macskakövek, megáll benne az esővíz is, a macskakövek kijöttek a helyükről, használhatatlan az egész az Oldalkosár utca felé menő lépcsőlejáróval együtt! Itt van a biciklitároló is, de mire oda tolja az ember a biciklit, a macskakövön darabjaira szétrázza a kerékpárt, mert a macskakövön fel le pattog a szegény bicikli! A macskakő ugyanilyen jótékony hatással van a járműveinkre a posta melletti Hódi Pál utcában is!
  60-as évek környékén az aszfalt került előtérbe és ezt annak köszönhette, hogy szilárdsága jóval nagyobb, mit a macskaköveké és sokkal gyorsabban kivitelezhető is, mint a macskakő. Ideje lenne gyorsan felszedni és örökre elfelejteni ezt a macskaköves megoldást Vásárhelyen! Köszönjük!”
 • 6. aquarius 2013. március 19. 20:42
  „És ha azt mondom, hogy babakocsit tolva az úton még mindig egyszerűbb menni, mint a járdán, ha nem akarod hogy vagy a babakocsi kereke vagy a bokád törjön ki?! Az mint mond a belvárosi(!) járdák állapotáról?! Lehet, hogy beszállok én is a DM olvasó-tudósítói közé és elküldök már egy pár fotót az irdatlan járdaállapotokról...Persze nem a sétálóutcáról. De annak végétől számított 2 méterre lévő járdaszakaszról már igen.”
 • 5. egyvalaki1 2013. március 19. 19:33
  „3. Hétszűnyűkapanyányimonyók
  Természetesen igen, de most nem ez a kérdés, hanem az, hogy ez más városokban is probléma, nemcsak Vásárhelyen, így nem értem a cikk lényegét, olyan mintha csak ott lenne kátyú az utakon... Egy ideje Pesten élek, hát itt aztán van kátyú, akkor erről is lehetne írni, sőt megkockáztatom, hogy még Szegeden is van kátyú.”
 • 4. lepkehalo 2013. március 19. 18:55
  „1-1,5 éve (nem emlékszem pontosan) tervbe volt véve, hogy a Hódtó utcai szervizút és a Bárd utca burkolata ki lesz cserélve (erre viszont pontosan emlékszem, szoktam arrafelé kerülgetni a kátyúkat). Ebből nem lesz semmi? Tud valaki valamit, vagy hogy merre lehet megnézni a terveket?”
 • 3. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. március 19. 18:36
  „2. egyvalaki1 2013.03.19. 18:06
  És akkor ezzel most meg van magyarázva?
  "gyurcsány többetlopott"????”
 • 2. egyvalaki1 2013. március 19. 18:06
  „Ja mert máshol nincs kátyú mi???”
 • 1. Lázárhelyi 2013. március 19. 17:36
  „Hódmezővásárhely élhető város! Gumicsizmában és/vagy terepjáróval!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁSZ-jelentés Mártélyról

Összességében nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak a belső kontrollrendszer kialakítása a mártélyi polgármesteri hivatalban 2011-ben. Tovább olvasom