Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Kávé és sütemény: legjobb a szabadban

Hódmezővásárhely - Népszerűek és kedveltek a megye városaiban működő kerthelyiségek – tartozzanak azok cukrászdához, étteremhez vagy sörözőhöz. Csongrádon, Szentesen, Vásárhelyen és Makón is szívesen ülnek ki a kerthelyiségekbe az emberek.
Vásárhely belvárosában egymástól nem messze több kerthelyiség is van. A két Kossuth téri talán a legnépszerűbb. A régebbi a Sarokház vendéglő előtt, míg az újabb a Fekete Sas bejáratával szemközt található.
– Ponyva került a kerthelyiség fölé, így a vendégek nyugodtan kiülhetnek, az árnyas fákról semmi sem potyoghat a habos kávéjukba – mondta Bónus István, a Fekete Sas kávézó üzemeltetője. A helybeliek szívesen ücsörögnek a szépen felújított műemléki épületek szomszédságában.
– Évközben otthon iszom meg a kávémat, de ha kinyitnak a kerthelyiségek, akkor nem bajlódok a konyhában a kotyogóval – árulta el a kávézó kerthelyiségében üldögélő Balogh Róbert.
Ilyenkor a Sarokház terasza is tömve van vendégekkel. Itt olvassa el mindennap lapunkat Kiss Bálintné nyugalmazott pedagógus. – Szeretem ezt a helyet. Megiszok egy kávét, megeszek egy szendvicset reggelire, vagy épp citromos teát iszok, és elolvasom a Délvilágot. A Sarokház vendégei egyébként annak ellenére maradnak a legnagyobb melegben is a kerthelyiségben, hogy az üzletben légkondicionáló működik – tudtuk meg Szilágyi Tibor tulajdonostól.

Ilyenkor a Sarokház terasza is tömve van vendégekkel - Fotó: Tésik Attila
Ilyenkor a Sarokház terasza is tömve van vendégekkel - Fotó: Tésik Attila

Csongrádon emberemlékezet óta az Erzsébet kávézó kerthelyisége a legnépszerűbb. Szentesen már nagyobb a választék a kedvelt kerthelyiségekből. A helybeliek kedvenc sütiző-fagyizó helye a Panoráma kávéház, illetve a Chicago Taverna kerthelyisége, de hétvégenként keresni kell a szabad helyet a helyben fogalomnak számító Füsti cukrászda teraszán is. Makón, míg működött a Korona Szálló, annak a kerthelyisége volt a legnépszerűbb, azóta viszont talán a legszívesebben a Csanád téri Kalász vendéglő fonott székein pihennek a legszívesebben. De kedvelik a közelben lévő Taverna és Capri cukrászda teraszát is. Sokan üldögélnek szívesen a belvárostól távolabb lévő Kossuth söröző kerthelyiségében is.

Szeged bővelkedik kerthelyiségekben

Szeged belvárosában több a nívós kerthelyiség, mint a megye többi településén együttvéve. A leghíresebb és legrégebbi a Virág cukrászdáé. Szintén kedvelt a Klauzál tér és a Kárász utca sarkán található A Cappella cukrászda, illetve a Dugonics téri Millennium Kávézó terasza is, de aki nekiindul, az számos más kerthelyiség közül választhat a megyeszékhelyen.

Olvasóink írták

  • 1. FűzfaVessző 2009. június 02. 21:25
    „Jó egészséget kívánok Jucika néni.
    F.V.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A romák helyzetét értékelték

Hódmezővásárhely - Magyarország megvalósíthatja az integrált cigánypolitikai modellt, s ez például… Tovább olvasom