Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Keddtől a város üzemelteti a vásárhelyi piacot

Hódmezővásárhely - Keddtől már a Városellátó Kht. működteti a vásárhelyi Szabadság téri piacot. Az üzemeltetésért, valamint a piaccsarnokért és a pékségért cserébe a város 130 millió forintot fizetett a korábbi piacgazdának. Nem terveznek nagyobb változtatást az eddigi rendhez képest, viszont apró lépésekben elkezdik a fejlesztést.
Július 1-jétől a vásárhelyi önkormányzat tulajdonában lévő Városellátó Kht. működteti a vásárhelyi piacot – hangzott el azon a lakossági fórumon, amelyet szerda este tartottak a városházán. Az üzemeltetésért, valamint a piaccsarnokért és a pékségért cserébe a város 130 millió forintot fizetett a korábbi piacgazdának.

A fórumon Magyar József, a Városellátó Kht. ügyvezetője bemutatta Elek Csabát, az új piacgazdát, majd elmondta: az idén semmilyen nagyobb változást nem terveznek bevezetni a piac működésében, az továbbra is a jelenlegi rendben és nyitvatartási időben működik tovább. Az előre megváltott bérletek továbbra is érvényesek. Nem változnak a díjak sem, illetve a helypénz az általános forgalmi adóval nő, ez is csak azért, mert az előző üzemeltető áfamentességet élvezett, ám a Városellátó nem.

A piacon alkalmanként 300-350 árus is kínálja portékáját Fotó: Tésik Attila
A piacon alkalmanként 300-350 árus is kínálja portékáját Fotó: Tésik Attila

Ezért a 100 forintos helypénz 120-ra, a 200 forintos 240-re, míg a 400 forintos 480-ra emelkedik. A piac területén keddtől a Civil Biztonsági Szolgálat munkatársai szedik majd a helypénzt, és többször is végeznek napközben ellenőrzést. A szolgálat őrzi este 6 és reggel 6 óra között a vásárcsarnokot, illetve óránként járőröznek a piacon. A pékség nem működik tovább. A piac tisztántartása érdekében az árusok 120 literes szemeteszsákot kapnak, hogy abba dobálják a hulladékot. A piac zárása után rendszeresen feltakarítanak majd. Magyar József hangsúlyozta: a Kutasi útra nyíló kaput lezárják. A pavilonok áruszállítása a szervizúton folyik majd. A gépjárművezetők oktatása piacmentes napokon folyik majd a parkolóban.

Bővítik a mázsaház felőli kerékpártárolók számát, és újat létesítenek az Epreskert felőli oldalon. A piac nyitvatartási idejében kétóránként 80 forint lesz a parkolási díj, piaczárás után pedig óránként egy százas. A fórumon részt vevő Lázár János polgármester azt hangsúlyozta: a város azért vette vissza 18 év után a piac üzemeltetését, hogy ott magas színvonalú szolgáltatást nyújtson, s bár az ezért kifizetett 130 milliót vélhetően sosem fogja visszakapni, ám arra törekszik, hogy napi szinten ne legyen veszteséges a működtetés. A péküzem helyén a tervek szerint a Hód-menza nyit kifőzdét.

A piac fejlesztését apró lépésekben képzelik el, és az ott működő árusokkal legközelebb jövő tavasszal osztják meg tapasztalataikat, hasonló fórumon.

Apró lépések

Hamarosan megnyesik a piaci fákat, illetve elvégzik a tetűirtást, valamint helyreállítják a pavilonsor mögötti szervizutat, és újra felfestik az árusítóhelyeket. A piaci kapukat lezárják az autósok elől arra az időre, amikor nem folyik árusítás. Az őstermelőkkel konkuráló viszonteladók ellen pedig a város immár hatósági eszközökkel is képes lesz fellépni.

Olvasóink írták

 • 4. csimimi 2008. június 28. 18:57
  „Csak egy kofa!!!!

  Egyetértek DE..... nem ártana utána néznie a helyesírási szabályoknak mielőtt hozzászólna valamihez.Pl: ly-j helyett,és miért hosszú Ó ami még csak hangzásra se olyan?Hogy lehet így tévedni?”
 • 3. orbit 2008. június 28. 10:48
  „Állítólag 1-2 éven belül a piac költözik a laktanya mellé, mert azt a területet is eladják. Állítólag, hangsúlyozom! Bár a Kossuth bezárását és eladását is cáfolták még nem is olyan régen...”
 • 2. Csak egy kofa. 2008. június 28. 10:34
  „Hát igen van a dolognak jó és rosszabbik óldala is.De a rosszabbik az jóval több!Bizony ezzel a lépéssel elég sok ember elfogja veszíteni a munkályát!Azután ha mennek segélyért az megint nem tetszik majd a pólgármester úrnak.Hát a piacfelújításáról meg annyit hogy azt a vólt piactulajdonos is csinálgatta.És ahogy ólvastam nagyon aprólépésekben fogják a piacot felújítgatni.Tehát vagy 10.-éven belöl biztosan nem!!!!A fák megmetszéséről meg megint annyit hogy azt eddig is elkelett végeztetnie a városnak!Van egy olyan sanda gyanúm hogy ez a piac átvétel valakinek vagy valakiknek az anyagi vagyonát fogják gyarapítani!!!!Nem is selytettem hogy ilyen kapzsi a pólgármesterünk mert szerintem ez a Vásárhelyi piac is az ővé lett már úgy mint sok minden más is a városban.Úgy hogy egy szava sem lehet a SZocialistákra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. totya66 2008. június 28. 09:42
  „A piac és a pékség dolgozói pedig köszönik a munkanélküli segélyt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Lajos élete a bonszai

Hódmezővásárhely- Több száz bonszai tölti ki a vásárhelyi nyugdíjas pedagógus, Szabó Lajos… Tovább olvasom