Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Képeskönyv Vásárhelyről

Hódmezővásárhely - Pár hónapja a második kiadása is megjelent a 72 éves Mágori Sándor Hódmezővásárhely látnivalói – egy fényképészmester szemével című könyvének.
A kötet érdekessége, hogy a nyomdai kiadásokra az összeget a szerző fia, családja előlegezte meg számára. Az első kiadás még tavaly tavasszal látott napvilágot, és már őszre mind elfogyott. Az angol és magyar nyelvű album Európa számos országába eljutott. Mágori Sándor 2 évig fotózta a kötet anyagát, megörökítve a város templomait – kívül és belül egyaránt –, tereit, utcáit, szobrait, díszkútjait, nevezetes épületeit, például a városházát, a Fekete Sas Szállót (bálterme az országban az egyik legszebb), a Lotta Palotát, az Alföldi Galériát, az árvízvédelmi falat, köztük a legújabbakkal, a Gyarmati Dezső Sportuszodával, az Emlékpont Múzeummal, a Balogh Imsi Sportközponttal és a Best Western Hotel Ginkgo Sassal.

A 72 éves Mágori Sándor a kötettel. Fotó: Imre Péter
A 72 éves Mágori Sándor a kötettel.
Fotó: Imre Péter

– Hódmezővásárhely és a megye szerelmese vagyok, ezért, valamint a város és az emberek iránti tiszteletből igyekszem dokumentálni a nevezetességeket, a történelemhez kapcsolódó emlékhelyeket – mondta Mágori Sándor. – Ez a kötetem a harmadik volt, az elsőt, Varga Tóth Bálinttal közel 6 éve az 1956-os forradalmárokról készítettem; a másodikat Fejér Dénessel az 56-os események megyei emlékhelyeiről, kopjafákról, szobrokról, emléktáblákról. Már tervezem a következőt, a negyediket, amelyben Mindszent, Mártély és Székkutas épületei, terei, templomai szerepelnének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerdíjas cégek nélkül pályáznak

2010-ig jobban megérte pályázati tanácsadónak lenni, mint európai uniós pénzből építeni – jelentette ki Lázár János. Tovább olvasom