Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Kerámiaszimpózium

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat, a helyi kerámia- és porcelángyárak, valamint a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány szeptember 9. és október 13. között rendezi meg a XVI. kerámiaszimpóziumot, amelynek témája a „Vénuszok", középpontban a két 7000 évessel, a helyi kökénydombival és a willendorfival.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az idei felhívásra jelentkezők (67-en kandidáltak) közül a következő művészek kaptak lehetőséget a részvételre: Juraj Vojčiak (szlovák), Kate Woo (francia), Kutak Adrien (szlovák), L. Molnár Zsuzsa, Lantos Timea, M. Kiss Katalin, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsa, Simone Duthoy (francia), Szabó Edit, Szöllőssy Enikő, Tóth Anita, Tuza László és Veress Miklós.

A megnyitót hétfőn rendezték a Bagolyvár étteremben, ahol Almási István vásárhelyi polgármester elmondta: – Ebben az évben többszörös volt a túljelentkezés, amin nem csodálkozhatunk, hiszen a „Vénuszok" téma több művész fantáziáját megmozgatta. Jómagam is a kezdetektől figyelemmel kísérem a szimpózium munkáját, és bízom benne, hogy ez a sorozat is megél annyi esztendőt, mint az idén 60 éves Őszi Tárlat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kortárs művészek alkotásai Vásárhelyen

Kisgyermekként édesapja minden Őszi Tárlatra elvitte, már ekkor megérezte a kiállítások hangulatát - Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester. Tovább olvasom