Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kérdések a Hód-Mezőgazdáról

Hódmezővásárhely - Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult Lázár János vásárhelyi polgármester a Hód-Mezőgazda egykori privatizációja ügyében. Célja, hogy kerüljenek nyilvánosságra a szerződések.
Miért kellett privatizálni a Hód-Mezőgazdát? Kerüljön nyilvánosságra a cég magánosítására vonatkozó szerződés. Vizsgálják meg, hogy az értékénél kevesebbért kelt-e el a gazdaság. Nézzék meg, hogy teljesültek-e a privatizációs szerződésben található vállalások. Hozzák nyilvánosságra, milyen európai uniós, valamint állami támogatásban részesült az új tulajdonos – ezeket akarja tisztázni Lázár János vásárhelyi polgármester a Hód-Mezőgazda privatizációja kapcsán, ezért Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult írásbeli kérdéssel.

2003–2004-ben az akkori kormány egyik legfontosabb, családokat érintő döntése az agrárcégek privatizációja volt. A Hód-Mezőgazda Rt. – jelenleg zártkörű részvénytársaság – magánosításával figyelmen kívül hagyták a helyi közösség érdekeit, és végül négy személy tulajdonába került az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalata – olvasható többek között Lázár János írásbeli kérdésében.

A Hód-Mezőgazda privatizációja már akkor nagy vihart kavart a városban, amiről lapunk is többször beszámolt. A 2004-es állattenyésztési napok megnyitóján például az ünnepséggel párhuzamosan Lázár János a magánosítás veszélyeiről tartott sajtótájékoztatót.

Megkerestük a Hód-Mezőgazda Zrt.-t az országgyűlési képviselő kérdéseivel kapcsolatban, de a cégnél egyelőre nem akartak mondani semmit.

Olvasóink írták

 • 9. Nusy 2010. október 05. 16:34
  „Jaj, Istenem, Lézer Jancsi, ne panaszkodjál, meg furakodjál már állandóan! Ez nem a tied lett, de ezen kívül még elég sok mindenben benne van a kezed, meg lesz is...úgyis csak azt nézed, hogy neked hasznot termeljen. Szánalmas!”
 • 8. Filctoll 2010. október 02. 23:03
  „7 - totya66 Nem a Hód-Mezőgazdában van benne hanem a Gorzsaiban! Milyen különös hogy az útfelújítás nem Szikáncsig lett megcsinálva.”
 • 7. totya66 2010. október 01. 09:06
  „Lázár János a Hód-Mezőgazda igazgatósági tagja havi 85000-ért, ezért a pénzért minden évben a gazdabálon ott kell lenni neki. Ja és nem mellékes hogy ezt éppen ő adta el ugyanis 2002-óta Ő a polgármester és 1990-óta a FIDESZ az ÚR a városban. Talán nem itt kellene feszegetni Orbánnak mit miért adtak el mert ez öngól.”
 • 6. deszkás 2010. szeptember 29. 12:33
  „Mert tudtommal akkor a főiskolához is volna köze mivel az oktatóbázis és minthogy a mezőgazdaságból egyre kevesebb" haszon"van igy azért kell mert az igazán nagy hasznot hozó üzletág az oktatás képzés.”
 • 5. zoltanszabo 2010. szeptember 29. 11:10
  „Én nem ott élek de valahol olvastam ,talán a LJ vagyon nyilatkozatában ,hogy a Vásárhely alatt ,körülötte
  lévő több 100 hektár az övé.Hogy nem vették be az uj tulajdonosok a buliba LJ-ost? Miért nem kérdezett 2003.--2004.ben amikor történt a privatizáció ?”
 • 4. Filctoll 2010. szeptember 29. 11:08
  „Pengemester - Az ésszerűség azt diktálná hogy a Kutasi- Jókai utca lenne a 45-ös főút belvárosi elkerülő szakasza.
  Persze azt meg kívánom jegyezni, ha valóban "kolbászból lesz a kerítés" épülhet egy északi elkerülő körgyűrű. Vagy ne álmodozzam?
  A belvárosból való átmenő forgalom kiterelése viszont egy nagyon jó ötlet!”
 • 3. Pengemester 2010. szeptember 29. 07:01
  „Jól hangzó kérdések a kampány hajrájában. Ennyi erővel megkérdezheti bárki,hogy megéri-e annyi víz-,és csatornadíjat perkálni a Zsigmondynak,amennyit elkérnek?A 18 fokos hőmérsékletért miért kell egy valag pénzt kifizetni távfűtésre? De ennyi erővel az összes privatizációs szerződést felülvizsgálhatnák,joggal tehetnek föl kérdést a hódgépesek,mert egy többezer fős nagyvállalat vált semmivé,ergo ott sem foglalkoztak a helyi közösség érdekeivel.
  Arról sem beszél senki,hogy addig oké,hogy rehabilitálják a Belvárost,de hová terelik azt a nem kicsi átmenő forgalmat? Ami Szegedre tart,azt rárohasztják a Kaszap utca,Bajcsy,Hódtó utca hármasra,amely a város egyik legsűrűbben lakott része?”
 • 2. fles2 2010. szeptember 28. 13:46
  „L.J- talán zavar,hogy nem a tied?Kellene mi?”
 • 1. sziszka1 2010. szeptember 28. 12:36
  „Azt szeretném látni, hogy ez a flancos 2/3os többség a jövővel foglalkozna és nem a múltbéli sérelmei bosszúállásával!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Működő Mézga-rádió

Nyolcvan régi rádiókészüléket gyűjtött össze, s tett ismét működőképessé a két esztendeje elhunyt Dezső Sándor. Tovább olvasom