Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Kérdőív a székkutasi szülőknek

Székkutas - 138-ból 121 székkutasi szülő töltötte ki azt az anonim kérdőívet, amelyben szeptembertől a vásárhelyi kistérséghez tartozó iskolában végzett munkát értékelhették. A válaszadók közül hárman kifogásolták az átszervezést.
Mit tart ön az iskola legfőbb erősségének? Melyik az a 3 terület, amelyben az iskolának fejlődnie kell? – többek között ezekre a kérdésekre válaszoltak a székkutasi szülők. Az anonim felmérést szeptember óta a hódmezővásárhelyi kistérséghez tartozó oktatási intézmény 138 diákjának családjából 121-en töltötték ki.

A minőségirányítási program részeként már korábban is készült hasonló kérdőív – hallottuk Tembel Tibortól, a székkutasi tagintézmény vezetőjétől. – A problémák jó része gazdasági, pénzügyi jellegű. Szakmai szempontból jó úton haladunk – értékelt. – Szerettük volna tudni, mit tapasztalnak a szülők a vásárhelyi kistérséghez való csatlakozás után – mondta Szél István, a falu polgármestere. – A 121 válaszoló közül három vélte úgy: meg kellett volna őrizni az iskola önállóságát, mellőzni kellene hidegben az úszásoktatást, illetve nem kellene úgymond idegen tanárokat alkalmazni. Egyébként két óraadónk van, aki nem helybeli – fejtette ki a falu vezetője. Elmondta: több mint százan vetették fel a tornacsarnok problémáját. Az épületet rossz állapota miatt jelenleg nem használják a székkutasi tanulók, helyette a művelődési házba járnak tornázni. Idővel szeretnék felújítani a csarnokot – ígérte Szél István.

– Már most beigazolódott: jól döntöttek azzal, hogy a vásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola tagintézményévé vált a suli, hiszen pluszként angol- vagy úszásoktatást kapnak a gyerekek. Nem beszélve az átszervezés költségvonzatáról. Előzetes számítások szerint évi 15–18 millió forintot spórolhat ezzel a falu – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2012. január 27. 10:45
    „Régen is rengeteg gyerek átjárt Vásárhelyre ! Menőbb iskolákba vitték a gyerekeket. Vásárhelyen jobban felszerelt sulik vannak, több szakkör ,sportolási lehetőség.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágzik a barka

Hódmezővásárhely - Sokak számára hihetetlennek tűnik, de virágzik a barka most, január vége felé a… Tovább olvasom