Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Kerékpárút a Maroslelei út mellé?

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen szinte a város minden pontjára el lehet jutni kétkerekűvel.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

De akadnak még fehér foltok, olvasónk, Aszalai Sándor egy ilyet említett: a Síp utca folytatásaként, a Maroslelei út mellett – keresztülmegy rajta a déli elkerülő –, legalább az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. hulladéklerakójáig alakítsanak ki bicikliutat. Arrafelé több kiskert található, és többen már ki is költöztek oda.

– Sokan járnak arra, gyalog és kétkerekűvel egyaránt, például a kiskertekbe – mondta Aszalai –, óriási a forgalom, rengeteg kamion közlekedik, és főként a délelőtti órákban, az A. S. A. szemétszállítói is sokszor fordulnak. Életveszélyes szakasz: velem is többször előfordult, tenyérnyi hiányzott ahhoz, hogy elsodorjanak, elüssenek, pedig az út szélén tekertem. Az önkormányzatnál már többször, évekkel ezelőtt is megemlítettük a problémát, de választ még nem kaptunk.

Göbl Vilmos sajtóreferens kérdésünkre elmondta: az elmúlt 5 évben több mint 1 milliárd forintot költöttek kerékpáros közlekedéshez kötődő fejlesztésekre, és mára 50 kilométernyi aszfaltcsík szolgálja a bicikliseket Hódmezővásárhelyen. Jelenleg 3 kilométer hosszan a Kölcsey, Kodály, Pálffy, Holló és Mester utcáknál zajlik beruházás. Külterületen Kishomok, Mártély és Barattyos irányába, 33 kilométer hosszan már létesült az úttesttől független kerékpárút.

– A további fejlesztésre az önkormányzat folyamatosan keresi a pályázati forrásokat, amit a lakosság jelzéseire, igényeire figyelve valósítunk majd meg. Ez természetesen igaz az említett útszakaszra is – mondta Göbl Vilmos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió a rablóért

Nettó félmillió forint díjat tűzött ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek egy vásárhelyi rablási kísérlettel kapcsolatban. Tovább olvasom