Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Kerékpárút épülhet Mindszentig

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás pályázatot ad be kerékpárút fejlesztésére – tájékoztatta lapunkat Borbás István, a polgármesteri hivatal városstratégiai irodájának kistérségi és területfejlesztési csoportvezetője.
A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás pályázatot ad be kerékpárút fejlesztésére – tájékoztatta lapunkat Borbás István, a polgármesteri hivatal városstratégiai irodájának kistérségi és területfejlesztési csoportvezetője. A Dél-alföldi Operatív Program keretében megvalósuló pályázat lehetővé tenné, hogy Vásárhely belvárosától Mindszent központjáig kerékpárút épüljön. A projekt teljes költsége 289 millió forint, és ennek kilencven százalékát tenné ki a vissza nem térítendő támogatás. Ez azt jelenti, hogy mindössze 28,9 millió forint önrészt kell előteremtenie az érintett településeknek. Vásárhelyre 11 millió, Mártélyra 6,5 millió, Mindszentre pedig 11,4 millió forint jutna.

Borbás tájékoztatása szerint Mártély csak 500 ezret tud biztosítani, ezért a fennmaradó hatmilliót a vásárhelyi önkormányzat átvállalta. A kerékpárút a Lázár–Damjanich–Borz–Hideg utca útvonalon kapcsolódna a már meglévő Vásárhely–Mártély szakaszba, majd a Tisza utcán vezetne fel a töltésre, ahol a töltéskoronán vinne a Szegfűdombig, végül a Mártély és Mindszent közötti úttal párhuzamosan futna a kisváros központjáig. Az út a legújabb előírásoknak, kívánalmaknak megfelelően 2,6 méter széles lenne, és összesen 17 kilométer hosszan vezetne Vásárhely szívétől Mindszent belvárosáig.

A pályázat kedvező elbírálása esetén már az idén elkezdenék a munkákat, és várhatóan 2008 első felében már birtokba vehetnék a kerékpárosok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis Zoltán Vásárhely legidősebb fazekasmestere

Hódmezővásárhely - Kis Zoltánnak a nagyapja és az apja is fazekas volt. Vásárhely legidősebb… Tovább olvasom